Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

PTE Sınavı Nedir?

Genel 02 Temmuz 2021
PTE Sınavı Nedir?

PTE Academic (Pearson Test of English), uluslararası kabulü olan akademik bir sınavdır. Anadili İngilizce olmayan öğrenciler, akademik yeterliliğini kanıtlamak için PTE Academic sınavına girerler. PTE Akademic sınavı, bilgisayar tabanlı olup öğrencinin dinleme, okuma, konuşma ve yazma olmak üzere dört dil becerisini ölçen İngilizce dil sınavıdır. 

PTE Academic, Graduate Management Admission Council tarafından desteklenen, İngilizce dil yeterliliğinin kanıtlanması gereken kurumlar için önemli olan bir sınav türüdür.

Bilgisayar tabanlı olan PTE sınavı; dinleme, okuma, konuşma ve yazma bölümlerinden oluşur. Dinleme bölümü 57 dakika, okuma bölümü 41 dakika, yazma ve konuşma bölümü 93 dakika olmak üzere, sınav toplam da üç saat sürmektedir. Öğrenci sınav ekranından kalan süreyi takip edebilir. Sınav salonunda, sınava katılan aday sayısı fazla ise, adaylar iki ayrı gruba bölünür.

Sınavda molalar ise, sınavın ikinci bölümü tamamlanınca yapılmaktadır. Öğrenciye mola süresi on dakika verilir. Eğer öğrenci molasını fazladan kullanırsa sınav süresini geçirmiş olur. Mola vermeyen öğrenciler, harcamadıkları süreyi sınav süresine ekstra olarak ekleyemez. PTE sınavında öğrenci sorulara tekrar dönüp düzeltme yapamaz. Sınav sonunda cevaplarına geri dönüp bakamaz, kontrol edemez.

PTE sınavında dinleme bölümünün soruları aksanlı sorulmaktadır. Öğrenciler için her video yada ses dosyası bir defa oynatılmaktadır. Öğrenci sorular sorulurken ses ayarlamasını kendi isteği doğrultusunda ayarlama yapabilmektedir.

PTE sınavındaki konuşma bölümü, öğrencinin konuşmasını ölçmek için yapılmaktadır. Öğrenci mikrofon ile sorulara cevap verir. Öğrenci, soruya cevap vermek için uyarı sinyalini bekler. Uyarı sinyali geldikten sonra öğrencinin soruyu cevaplaması için üç saniyesi vardır. Öğrenci soruya cevap vermez ise diğer soruya geçmek zorundadır. 

PTE sınavında yazma bölümündeki sorular, öğrencinin yazım yeteneğini ölçmektedir. Öğrenci, bu bölümde İngilizce imla kurallarına dikkat etmelidir. Her sorunun belirli bir cevap süresi bulunur. Bir sorunun cevap süresi aşıldığında diğer soruya geçilmesi gerekir.

PTE sınavına girmek için yaş sınırı bulunur. Öğrencinin sınava girmesi için 16 yaşını doldurması gerekir. Reşit olmayan öğrenciler ise  Parental Consent Formu velisi tarafından doldurulması gerekir. Bu form PTE Academic sınav web sayfasından indirilebilir. 

PTE sınavına kayıt olmak isteyenler, PTE Academic web sayfasından kayıt yaptırabilir. Öğrenciler sınava kayıt olabilmek için üyelik hesabı oluşturmaları gerekir. Öğrenci kayıt yaptırırken bilgilerinin hepsini doğru oluşturması gerekir ve kurumun öğrenciye kolaylıkla ulaşabilmesi için iletişim bilgileri doğru verilmelidir. Kayıt olduktan iki gün sonrasında kurum tarafından öğrenciye kullanıcı adı ve şifresi iletilir. 

Kullanıcı adı ve şifresi iletilen öğrenci PTE sınav başvurusu yapabilir. Sınav başvurusu yapılma sürecinde sınav el kitabı detaylı okunmalı ve başvuru yapılmalıdır. Başvuru altı ay sonrası için yapılabilmektedir. Başvurusunu tamamlayan öğrencilere başvuru bilgileri mail aracılığıyla iletilir. Öğrenci sınav konumunu değiştirmek isterse yine bulunduğu ülke içerisinde değişiklik yapabilir.

PTE Akademic Puanlarını Kimler Kabul Eder?

PTE Akademic sınavı, dünyadaki tüm kurumlar tarafından kabul edilmektedir. İngiltere, Avustralya, ABD ve Kanada gibi ülkelerde eğitim almak isteyenler İngilizce yeteneğini kanıtlamak için PTE sınavına girerler.

PTE Akademic Sınavı Ne Zaman Yapılır?

PTE sınavı, Mayıs, Haziran ve Aralık aylarında yılda üç kez yapılmaktadır.

PTE Sınav Ücreti Nedir?

Türkiye’den sınava katılacak olan öğrenciler için PTE sınav ücreti 3250 TL’dir. Her sene fiyatlandırmalarda değişiklik yapılabilmektedir.

Öğrencilere Endless Abroad Olarak Verdiğimiz Hizmet

Öğrenciler, yurtdışında eğitim almak istiyor fakat, İngilizce dil seviyesi yeterli değil ise öğrenci için yurtdışında en uygun kursu ve ders yoğunluğunu belirtiyoruz. Öğrenci, kurs seçimi yaparken yoğun bir program seçmesini tavsiye ediyoruz. Öğrenci, sınavda başarılı olmak istiyorsa ders aralarında boşluk olmadan yoğun program ve düzenli çalışma ile sınavı kazanabilecek seviyede olur. 

PTE sınavları için yurtdışında alanında uzman ve tecrübeli öğretmenlerden eğitim almak istiyorsanız Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı ile iletişime geçebilirsiniz.

 

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

wp