Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Üniversiteler İçin Sunulan Burslar

Üniversiteler İçin Sunulan Burslar

Kendine yapacağın en büyük yatırımlardan biri de eğitimdir. Eğitimine istersen ülkende istersen de yurtdışında  devam edebilirsin.

Evet belki maddi ve manevi olarak eğitim masraflarını karşılayabilecek güçte olmayabilirsin ama aşağıda sana Endless Abroad olarak hem başarına hem de küresel sorunlara karşı çözümlerinle sana destek sağlayacak burslardan bahsettik.

Yurtdışında bulunan birçok ülkede, üniversiteler ve kolejler özellikle uluslararası öğrencilerin eğitime teşvikini sağlayabilmek için her yıl onlarca burs imkânı sunmaktadır. Bu burslar ile amaç, öğrencilerin başarısını artırabilmek için onların maddi-manevi sorunlarına bir çözüm bulabilmek. Öğrenciler, geldikleri ülkelerdeki ekonomik sorunlarından sıyrılıp mali açıdan rahatlayabilmek için ve bu sayede eğitime daha rahat bir şekilde odaklanabilmek için bu burs imkanlarından yararlanabilmektedir. Düzenli aralıklarla başvurulara açılan burslar ile de üniversite ve kolejler, öğrencileri eğitime teşvik edip onların gelecekteki başarılarında katkı sahibi olabilmektedir. Böylece öğrenciler, eğitime ve gelişmeye daha kolay adapte olup ilerlemeye de sadık kalacaktır. 

İngiltere’de Başvuru Yapabileceğiniz Burslar:


CHEVENING BURSLARI:

Chevening Bursu, ismini İngiltere dışişleri bakanının resmi konutunun bulunduğu yer olan Chevening kentinden almıştır. 1983 yılından itibaren, İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından lisansüstü öğrencilerine verilen burs, İngiliz büyükelçilikleri ve yüksek kurul tarafından, yüksek okul başarısı ve kabul potansiyeli olan öğrenciler arasından seçilir. Hem üniversiteler hem de kamu-özel sektör kurumları tarafından uygulanmaktadır.  Eğitim masraflarının yanı sıra yaşam masrafları da karşılanmaktadır lakin eğitim süreciniz bittikten sonra ülkenize dönmeniz gerekiyor. Her yıl 2000’den fazla öğrenciye burs imkânı sağlar. Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, gazetecilik ve medya, iktisat, Avrupa çalışmaları, insan hakları ve uluslararası hukuk, göç ve enerji çalışmaları gibi programlar mevcuttur.

Chevening Bursunu alabileceğiniz bazı popüler okullar:

  • Oxford Üniversitesi 
  • Cambridge Üniversitesi
  • Cardiff Üniversitesi 
  • Brunel Üniversitesi
  • Swansea Üniversitesi 

Chevening Bursuna dahil olan masraflar:

  • Okul ücreti
  • Vize ücreti
  • Konaklama ücreti
  • Yaşam giderleri
  • Gidiş-dönüş uçak bileti
  • Tez masrafları (öğrenci tezli yüksek lisans programına başvurmuşsa dahildir) karşılanmaktadır.
  • Ayrıca British Council tarafından IELTS ücreti de ödenmektedir.
  • Her yıl Ağustos ve Kasım aylarında Chevening Burs başvurusu yapılmaktadır.

STUDY In UK TURKEY BURSLARI:

Eğitimlerini İngiltere’de almak isteyen Türk öğrencilere, Study In UK burs programı tarafından olanaklar sağlanır. Her dönem 100 civarında öğrenciye burs olanağı sağlanmaktadır.

Öncelikle size Study ın UK bursu sağlayan üniversitelerden size en uygun üniversiteyi ve bölümü belirliyoruz.Ardından gerekli başvuru şartlarını hazırladıktan sonra Study ın UK bursuna başvurunu yapıyoruz.Geriye sizinle beraber süreci takip etmek kalıyor.

BUTEX BURS:

Bazı üniversitelerin BUTEX ile ortaklığı bulunur. Lisans öğrencilerine yönelik bir burstur. BUTEX bursunun süresi bir dönem ya da bir akademik yıldır.

BRITISH COUNCIL BURS: 

Öğrencilere burs, bağış, ödül ve hibe olarak finansal destek sağlayan burstur.

GoStudyUK BURS: 

Hem lisans hem de lisansüstü öğrencilerine verilen burstur. Bursun verildiği akademik programlar farklıdır. Bu yüzden öğrencilerden, başvurdukları program için sunulan şartları kontrol etmeleri istenir.

EURAXESS UK BURS:

İngiltere’de araştırma odaklı derece yapan lisansüstü öğrencilerinin, bilim ve araştırma bursu almak istediğinde başvurduğu burslardan biridir.

İngiltere’de EURAXESS finans veri tabanının sübvansiyon sağlaması sonucunda öğrencilere burs desteği sağlanmaktadır.

ROYAL SOCIETY BURS: 

Doktora sonrası araştırma ve bilim bursu olarak bilinir. 

THE NEWTON FUND: 

Araştırma odaklı bilimsel çalışmalarda öğrencilere araştırmaları sırasında finansal destek olacak burstur. 

YLSY (Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim amacıyla gönderilecek öğrencileri seçme ve yerleştirme) BURS:

Eğitim masraflarından uçak biletlerine kadar olan masraflar Millî Eğitim Bakanlığı tarafından sağlanan destek ile karşılanır.

Türkiye’ye geri dönme şartı bulunur.

Yurtdışında öğrendiğiniz bilgileri, Türkiye’deki ilgili üniversitede/üniversitelerde öğretim görevlisi olarak öğrencilere aktarmanız istenir ve mecburi hizmet süresi de öğrencinin yurtdışında geçirdiği sürenin iki katıdır.

İngiliz Milletler Topluluğu Bursu ve Burs Planı (CSFP):

Birleşik Krallık’taki Milletler topluluğunun, öğrencilerin yüksek lisans, doktora ve uzmanlık alanlarında istedikleri programa karşı burs ve hibe desteği sağlamasıdır.

Öncelikli olarak ülkelerindeki insanlar için iyi bir yaşam desteği sağlama amacı vardır ve öğrenciler, akademik başarılarına göre sıralama alırlar.

Gidiş-dönüş uçak bileti, eğitim ücreti, başvuru ücretleri, aylık ödenekler, uygunluk ödülleri ve diğer işlemler burs içerisindedir.

RHODES BURS: 

1902 yılında verilmeye başlayan “Dünyanın en eski bursu” niteliği taşıyan en tanınmış burslardan biridir. 

Bursun yönetimi, Oxford’da bulunan Rhodes Trust’a aittir. Her yıl, lisansüstü derecede bulunan 100 öğrencinin tamamen burs elde edebilmesine imkân sağlar.

İskoçya’da Başvuru Yapabileceğiniz Burslar:

İskoçya’nın Saltire Bursları:

İskoçya hükümeti ve üniversitelerinin işbirliği sonucunda bilim, teknoloji, yaratıcı endüstri, yenilenebilir enerji ve sağlık bilimleri alanlarında burs imkânı sunmaktadır.

Adaylar, ileri dönemde lider olma potansiyeli gösteren öğrenciler arasından seçilir.

Burs imkânı Kanada, Çin, Hindistan, Japonya, Pakistan ve Amerika vatandaşlığı olan öğrenciler arasından seçilir.


Almanya’da Başvuru Yapabileceğiniz Burslar:

DAAD Türkiye Bursları (Alman Akademik Değişim Servisi): 

Almanya’da okumak isteyen öğrencilerin lisans ve lisansüstü programlarında devlet desteği sayesinde çeşitli burs alma imkânı sunar.

  • Yaz okulu bursu: Lisans ve lisansüstü öğrencilerine 4 haftalık yaz okulu imkânı sunar. Amacı, Almanca dilini geliştirmek isteyen öğrencilere 4 haftalık kurs ücretinin ve konaklamanın karşılanması ve gelişim olan bir burs programıdır
  • DAAD-TEV Yüksek Lisans Burs: Yüksek lisans eğitimini Almanya’da almak isteyen öğrencilere matematik, mühendislik, bilgisayar bilimi, tıp, psikoloji alanlarında burs imkânı sağlanır. 9-24 ay süreyle verilen bursun miktarı aylık 861 €’dur.       
  • DAAD Sanatçı Bursu: Yüksek lisans eğitimlerine sanat alanında devam etmek isteyen öğrencilere, 10-24 ay süreyle aylık €861 burs imkânı sunar.

Heinrich Böll Scholarship

Lisansüstü eğitiminizi Almanya’da almak istiyorsanız ister AB ülkesi vatandaşı olun ister vatandaşlığınız AB ülkesi olmayan bir ülke olsun Heinrich Böll bursuna başvuru yapabilirsiniz. Genelde her yıl 1200 öğrenciye verilen bu burs, Almanya’daki devlet üniversitelerini tercih eden öğrencileri kapsar. STEM alanında çalışma yapan öğrencilerin bursa kabul alma olasılığı daha yüksektir. Bu bursun finansal desteği ise aylık €850-€1200 arasında değişim göstermektedir.

Deutschlandstipendium Bursları

Akademik olarak seçilmiş öğrencilere sunulan bir burstur.

Milliyetçilik ayrımı yapılmadan, gelir düzeyi gibi ayrıntılara takılmadan seçim yapılır. Her bursiyer aylık olarak €300 almaktadır.

Rosa Luxemburg Stiftung Scholarships 

Almanya’da lisansüstü eğitim almak isteyen nitelikli ve akademik olarak başarılı öğrencilerin eğitimleri sırasında maddi bir destek olması amacıyla sağlanan finansal bir destektir.

B2 ve üstü seviyede Almanca biliyor olma zorunluluğu vardır.

Başvuru tarihleri yılda iki kez belirlemekle birlikte 1 Ekim ve 1 Nisandır.

Friedrich Ebert Stiftung Scholarships

Almanya’da lisans ve lisansüstü eğitim almak isteyen öğrencilerin, Alman üniversiteleri ve teknik kolejlerde okuduklarında aylık €1044’luk bir finansal destek sağlayan burs çeşididir. 

Aranan şartlar:

  • Gençlik çalışmalarında, sivil toplum kuruluşlarında görev almış olmak
  • Daha önce herhangi bir Almanya üniversitesine kayıt yapmamış olmak 
  • Bursun son başvuru tarihi 31 Mayıs’tır.

Goethe Goes Global Scholarships

Goethe University Frankfurt, yüksek lisansını Almanya’da almak isteyen öğrencilere burs imkânı sunuyor. Tarih, felsefe, biyokimya, kimya, matematik, fizik, bilgisayar bilimi alanlarında okula kayıt yapan öğrencilerden 20 kişiye 2 yıl boyunca aylık €1000’luk burs imkânı sunulur. Burs imkânı sunulan öğrencilere aynı zamanda araştırma destek ofisinin kariyer danışmanlığı imkânı da sunulur.

Friedrich Naumann Foundation Scholarship 

Almanya, İsviçre ve diğer AB ülkelerinde, devlet üniversitelerindeki lisansüstü programlarda eğitim alacak öğrencilere burs imkânı sağlayan programlardan biridir. İşletme, hukuk ve sağlık alanlarındaki bölümlerde eğitim alan öğrencilerin seçilme ihtimali daha yüksektir.

University of Heidelberg Amirana Scholarship

2016’dan beri verilen burs, Heidelberg Üniversitesinde sağlık alanlarında eğitim alan, eğitimlerine devam ederken maddi zorluklar yaşayan öğrencilere maddi destek sağlıyor. Türkiye’den de birçok öğrencinin kabul aldığı bir burstur.

Kanada’da Başvuru Yapabileceğiniz Burslar:

NSERC Postgraduate Scholarships 

Kanada hükümetinin de desteklediği, Kanada Doğa Bilimleri ve Mühendislik Araştırma Konseyi tarafından verilen bir burstur. Doğa bilimleri ve mühendislik alanlarında lisansüstü eğitim alacak öğrencilere finansal destek sağlanmasıdır. 

Kanada’daki her üniversitede eğitim alırken burstan yararlanma imkânı sağlar.

Burs, üniversitelerin eğitim süresine göre 2-3 yıl olarak değişim göstermektedir. Ayrıca burs seçiminde dikkat edilen şartlardan biri, öncesinde Kanada’da lisans ya da lisansüstü eğitimini tamamlamış olmaktır.

Gerhard Herzberg Canada Gold Medal for Science and Engineering: 

Kanada da mühendislik ve doğa bilimleri alanında öğrencilere araştırma yapılması için verilen en prestijli ödüldür. En prestijli ödül olmasının nedeni de 1971 yılında Nobel Kimya ödülünü almış Dr. Herzberg anısına veriliyor olmasıdır. Bursun süresi genelde 5 yıllık bir süreyi kapsar. Bursun miktarı ise 1 milyon dolara varan miktarları bulmaktadır.

NSERC Gilles Brassard Doctoral Prize for Interdisciplinary Research:

Kanada’da lisansüstü eğitim alıyorsanız ve maddi olarak desteğe ihtiyacınız var ise Kanada’daki en popüler burslardan biri olan Gilles Brassard Doktora Ödülü bursuna başvurabilirsiniz. Akademik başarınız sayesinde $10.000değerindeki bursu kazanma imkânı sağlayabilirsiniz. 

Vanier Canada Graduate Scholarships

Dünyanın her yerinden kabul almış doktora öğrencilerinin başvurusuna açık olan ve 2008’den itibaren Kanada hükümeti tarafından verilen burstur.

Başvuruların Temmuz ve Kasım ayları arasında yapılmış olması gerekir. 

3 yıl süren Vanier Canada Graduate Scholarships bursunun öğrenciye maddi desteği yıllık CA$50.000 olarak belirlenmiştir. Her yıl 160 civarında öğrenciye burs imkânı sağlanır.

Carleton University 

Dünyanın birçok ülkesinden öğrencisi olan Carleton üniversitesi, 1924 yılında Ottawa’da kurulmuştur. Lisans ve lisansüstü birçok programın bulunduğu üniversite, her yıl 10.000’den fazla öğrenciye sahip olmasıyla ve toplam maddi değeri yaklaşık CA$19.000.000 değerinde burs imkânı sağlamasıyla Kanada’nın en cömert eğitim kurumu seçilmiştir.

University of British Columbia 

Dünyanın en prestijli okullarından biri olan British Columbia üniversitesi, dünya genelinde yüksek akademik başarı gösteren lisans öğrencilerine, yıllık bütçesi 21 milyon doları bulan finansal destek bütçesi ayırmaktadır. 

Unıversity of Manitoba 

Lisans ve lisansüstü eğitim için okula başvuru yapacak olan öğrencilerin hem eğitim hem de yaşamsal giderlerini karşılayabilmesi için finansal destek sunar. Bu burs miktarları akademik programa göre değişkenlik göstermektedir. 

University of Alberta 

Alberta Üniversitesi, her dönem hem lisans hem de lisansüstü programlarda başvuran ve kabul alan öğrencilerine yaklaşık $21milyon’lık bütçe ile destek sağlamaktadır. Ekim – Aralık ayları arasında başvuru süreci olan burslar, CA$7.000-CA$25.000 arasında sunulan maddi destek ile öğrencilerin eğitim almasına imkân sağlar. 

Sporcuysanız ve alanınız atletizm ise bu bursun sizin için önem teşkil ettiğini söyleyebiliriz.

Saskatchewan Polytechnic 

Özellikle mühendislik, işletme ve tıp alanlarında lisans ve lisansüstü programlardan birinde eğitim almak istiyorsanız, 1907 yılında kurulan ve devlet üniversitesi olan Saskatchewan Polytechnic’e Nisan, Ağustos, Aralık dönemlerinde başvurabilirsiniz.

Pierre Elliott Trudeau Foundation 

Kanada’da doktora eğitimi alacak hem öğrenci hem de araştırmacılara eğitimleri sırasında finansal destek sunar. Finansal destek sağladığı konular:

  • Beşerî bilimler
  • Sosyal bilimlerde insan hakları ve onuru 
  • Sorumlu vatandaşlık 
  • Dünyada Kanada 
  • İnsanlar ve doğal çevreleri gibi konulardır.
  • Araştırma ve seyahat yardımı ile birlikte yaklaşık yıllık CA$60.000 finansal destek sağlanmaktadır.
  • Başvurularınızı aralık ayına kadar teslim etmeniz gerekmektedir.

Anne Vallée Ecological Fund 

University of British Columbia veya Quebec bölgesindeki Kanada üniversitelerinden herhangi birinde lisansüstü eğitim alıyorsanız araştırmalarınızda kullanabilmeniz için CA$1.500değerinde burs imkânı sunar. 


Avustralya’da Başvurabileceğiniz Burslar:

Endeavour Burs:

  • Avustralya hükümetinin, lisansüstü eğitimi alan uluslararası öğrencilerin almaya hak kazandığı burs programıdır.
  • Burs süresi öğrenim programına göre değişkenlik göstermektedir.
  • Eğitim dönemi başına AU$15.000 burs verilmektedir.
  • Her yıl başvuru tarihleri değişmekte fakat genelde başvurular yıl ortasında açılmaktadır.

IPRS – Uluslararası Lisans Araştırma Bursları 

Lisansüstü bir programa dahil olmak isteyen aynı zamanda da Avustralya’da deneyim kazanmak isteyen öğrenciler ve araştırmacıların burs süresi iki- üç yıl devam etmektedir. Öğrenim masrafları dışında bursun içeriğine sağlık masrafları da dahildir. Burs başvuruları yıl sonunda tamamlanmış olup Nisan ayında da sonuçlar açıklanır.

University of Sydney Burs:

700’den fazla projeye, her yıl burs desteği imkânı sunulmaktadır. Burslar için ayrılan bütçe yaklaşık olarak $85.000.000’dır.Bursu almaya hak kazanan öğrenci sayısı her sene değişiklik göstermekle beraber yaklaşık 30 civarındadır. 

University of Adelaide Burs: 

Ön şart koşulu olan burs programlarına sahip olan University of Adelaide Bursu, öğrencilere en uygun burslara imkân sağlamasıyla dikkat çekmektedir. Akademik başarısı yüksek öğrencilerin burs almaya hak kazandıklarında seçildikleri programın eğitim ücretinin yarısı üniversite tarafından ödenmektedir.

RSPCA -Alan White Hayvan Koruma Araştırma Burs:

  • Hayvan koruma projelerini yapan ya da destek sağlayan öğrencilere verilmek üzere oluşturulan burs çeşididir.
  • Yarı ve tam zamanlı öğrencilerin tümü başvurma hakkına sahiptir.
  • Başvuru koşulu olarak sadece öğrencilerin bir araştırma projesi sunma şartı vardır.
  • RSPCA burs programına dahil olan öğrencilere yıllık AU$9.000 finansal destek sunarlar. 


Amerika’da Başvuru Yapabileceğiniz Burslar:

Fulbright Anlaşması:

1949 yılında Türkiye ile ABD başta olmak üzere toplam 155 ülke ile imzalanan bir antlaşmadır. Anlaşma sonucunda 1950 yılından itibaren düzenli olarak devam edilen bir burs programı haline gelmiştir.  Ülkeler arasındaki eğitim ve kültür değişiminin savaş ihtimaline karşı korunmasıdır. Komisyonda 155 ülke bulunmaktadır. Fulbright Bursu ile öğrencilere daha nitelikli bir eğitim alma imkânı sunulur. Lisansüstü programlara yönelik maddi destek bulunmaktadır.

Fulbright Bursu, eğitimin yanı sırası iş ve staj imkanlarıyla da öğrenciler için gözde bir burs programı haline gelmektedir.  

Yurtdışındaki üniversite ve kolejlerin her yıl sunduğu onlarca burs imkânı ile binlerce uluslararası öğrenci hem akademik eğitimini sağlıyor hem de yurtdışı deneyimini edinerek tam anlamıyla bir dünya vatandaşı oluyor. Bu sayede geleceğin lider bireyleri yetişmiş oluyor. 

Evet yazımızı okudun, senin de bizim gibi heyecanlandığını görüyorum. Yurtdışı dil okulu ve üniversiteleri için bilgi almak, aklındaki sorulara cevap bulmak isterseniz Endless Abroad’un tecrübeli uzman ekibiyle iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Yurtdışında Nasıl Üniversite Okunur?

Yurtdışında Üniversite
06 Ocak 2022

Kaygı Yok Stres Yok

Yurtdışında Üniversite
06 Ocak 2022
wp