Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Work and Study ile Work and Travel Arasındaki Farklar

Work & Study 24 Eylül 2021
Work and Study ile Work and Travel Arasındaki Farklar

Work and Study ve Work and Travel aslında birbirinden oldukça farklı yurtdışı programları. Öncelikle amaçlarıyla temelde birbirlerinden ayrılan programlar, tamamen ne istediğinize bağlı olarak karar verebileceğiniz yurtdışında yaşama seçenekleri. Work and Study, yurtdışında eğitimine devam ederken aynı zamanda çalışabileceğiniz oldukça faydalı bir program. Yalnızca Avustralya, Yeni Zelanda, Dubai ve İrlanda için geçerli olan Work and Study, deneyim kazanıp kariyerinizi geliştirebileceğiniz bir seçenek.

Work and Travel ise sadece Amerika’yı kapsayan, en fazla 4 ay sürebilen, sadece ülkede çalışmayı içeren bir program.

Work and Study programını ülkesine göre 1 yıl uzatabilme şansınız varken, Work and Travel bittiğinde programa devam edemezsiniz. 

Ayrıca Work & Study için herhangi bir başvuru şartı aranmıyor. Work & Travel’da ise Amerika dışındaki bir üniversitede, örgün eğitim gören bir öğrenci olmanız gerekli. Açık öğretim fakülteleri söz konusu olduğunda ise sadece İngilizce Öğretmenliği bölümünde eğitim alanlar programa katılabilirler.

Work and Study, Work and Travel’a göre Neden Daha Verimli?

Work and Study, Work and Travel’a göre geleceğe yönelik ve yetenekleri geliştirme açısından çok daha ileri seviyede bir program. Her iki programda da yurtdışında bağımsız yaşayarak kişisel gelişiminize katkı sağlamak mümkünken, Work and Study yurtdışı programında, dil eğitimi şansının yanında para biriktirme olanağınız var. Work and Travel’da ise Amerika’ya çalışmaya gittiğinizde mümkünse İngilizcenizi geliştirebileceğiniz bir sistem. Yani burada özel bir dil eğitimi almayacak, program dahilinde herhangi bir okula devam etmeyeceksiniz. Dilinizi geliştirmek de tamamen size bağlı. İş arkadaşlıklarınız, sosyalleşmeniz kişisel olarak sizin sorumluluğunuzdadır. Work and Study ise katılımcılarının direkt olarak bir kültür adaptasyonunu deneyimlemesini sağlıyor. Üstelik resmi olarak dil eğitimi almalarını da sağlıyor.

Work and Study programına hiç İngilizce bilmeyen biri de katılabilirken, Work and Travel’da en azından orta seviye İngilizce bilgisi talep ediliyor. En önemlisi de Work and Study programı sona erdiğinde nitelikli bir İngilizce bilgisine sahip olabilmeniz ve uluslararası olarak geçerli bir sertifikası ile ülkenize dönmeniz. 

Kısacası Work and Travel (WAT) programı ve Work and Study (WAS) programları arasında büyük farklar var ve iki program birbiriyle bağlantılı değil. Work and Travel sadece Amerika için geçerlidir ve 4 süreyle sınırlıdır. WAS ise 12 hafta ile 76 hafta arasında devam eder. En önemlisi ise Work & Study programları, resmi okullarda verilen dil eğitimi ile paralel şekilde ilerler. Work and Study, size çalışırken eğitim alma fırsatı verdiği için kendinizi daha fazla güvende hissedebilirsiniz. Work and Study sonrası ülkenize döndüğünüzde ise sahip olduğunuz sertifikayla iş bulmanız çok daha kolaydır.

Work and Study için yaş sınırı olmaması da programı avantajlı yapan detaylardan biri. Çünkü Work and Travel’a katılmanız için 18-28 yaş aralığında olmanız gerekir. Dilediğiniz dönemde katılabileceğiniz Work and Study’nin aksine Work and Travel 15 Mayıs tarihinde başlar ve  1 Kasım tarihinde sona erer. 

Work and Study Programı Neleri Kapsar?

Avustralya, Yeni Zelanda, Dubai ve İrlanda ülke seçenekleriyle karşınıza çıkan Work and Study yurtdışı dil eğitim programı, size prestijli okullarda İngilizcenizi geliştirme ve farklı bir kültürden sosyal çevre edinme şansı verir. Okurken çalışabileceğiniz bu program, özgüveninizi geliştirmenizi sağlar ve bağımsızlık duygunuzu güçlendirir. Her geçen gün gelişen İngilizceniz ise tüm hayatınız boyunca sizi rahat ettirir.

Türkiye’ye dönüşünüzde elinizde olacak Work and Study sertifikası size pek çok iş kapısı açar. Böylece dil bariyerini profesyonel anlamda aşarak kariyeriniz için büyük adımlar atabilirsiniz.

Work and Study’nin kapsadığı Avustralya, Yeni Zelanda, Dubai ve İrlanda, seçkin eğitim kurumlarıyla bilinen ülkelerdir. Work and Study ülkelerinde farklı kültürleri yakından tanırken, yeni bir sosyal çevre edinebilir, prestijli bir okulda eğitim almanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Üstelik Work and Study programı süresine öğrenci kendi karar verir, isterse bu süreyi uzatabilir. Belirli bir dönemde gitme zorunluluğu yoktur. Her eğitim dönemi programa katılmak mümkündür. 

Endless Abroad ile Work and Study Ayrıcalığını Yaşayın

Öğrencilerinin hayatına ve kariyerine değer katma vizyonuyla ilerleyen Endless Abroad farkı ile Work and Study programına siz de başlayabilirsiniz. Avustralya, Yeni Zelanda, Dubai ve İrlanda arasından size en uygun ülkeye Endless Abroad’un deneyimli ekibiyle karar verin, yurtdışında çalışma tecrübesi kazanırken, dilinizi geliştirin. Hem de Türkiye’ye döndüğünüzde dil eğitimi sertifikanızla rahatça iş bulun. Kişisel gelişiminize katkı sağlamak, kariyer planınızı oluşturmak, yurtdışında okumak ve dil yeteneklerinizi geliştirmek Work and Study ile çok kolay. Siz de şimdi Endless Abroad ile iletişime geçin, Work and Study hakkında merak ettiğiniz her detayı öğrenin.

 

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

İrlanda’da Work And Study Programı

Work & Study
24 Eylül 2021

Work & Study Programları

Work & Study
24 Eylül 2021
wp