Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Work & Study Programları

Work & Study 22 Ağustos 2019
Work & Study Programları

Dövizde Yaşanan Artış Yurtdışında Çalışma İzni Veren Ülkelere Olan Talebi Arttırdı!

Türkiye’de son dönemlerde yaşanan kur artışı ve nitekim TL’nin değer kaybetmesi yurtdışında eğitim almak isteyen öğrencileri “Work & Study” adı verilen, öğrencilerin eğitim alırken çalışabileceği esasına dayanan programa yönlendirdi. Bu noktada belirtmeliyiz ki öğrenciler eğitim almak için gittikleri ülkenin para birimine gör, para kazandıkları taktirde eğitimlerini çok ekonomik bir şekilde gerçekleştirebilmektedir.

Öğrenciler çalışma izni sayesinde birçok farklı sektörde, saatlik ücret ve bahşiş karşılığında çalışarak eğitimlerini sürdürebilirler.  Böylelikle öğrenciler yurtdışında eğitim aldıkları sürede çalışarak yaşam maliyetlerini en aza indirmektedirler.

Çalışma izni veren ülkeler ve çalışma izinlerinin şartları şu şekildedir:

Work & Study Programları

  • İrlanda

    İrlanda, gerek anadili İngilizce olması sebebiyle, gerek harika doğasıyla, gerekse sıcakkanlı vatandaşlarıyla dil öğrenmek isteyenler için cazip ülkelerin başında gelmekte. İrlanda’da yasal çalışma iznine sahip olmak için 25 hafta üzerinde dil eğitimine gitmek yeterlidir. Öğrenciler, haftada 20 saat çalışarak yaşam giderlerinin bir kısmını karşılayabilirler. (Saatlik ücret 7-10 € arası)
  • Malta

    Son yıllarda dünya çapında birçok öğrencinin dil öğrenmek için tercih ettiği  Malta’da öğrencilere çalışma izni veren yerlerden biridir. Minimum 12 hafta dil eğitimi alan öğrencilerbu Avrupa ülkesinde hem İngilizcesini geliştirebilir hem de eğitiminin devam ettiği 13. haftadan itibaren haftada 20 saat çalışarak para kazanabilir. (Saatlik min ücret  5-6 €)
  • Dubai

    Ortadoğu’nun incisi, “En’lerin” şehri Dubai, hem çalışıp hem para kazanmak isteyen öğrenciler için gizli kalmış bir alternatif. Kozmopolit yaşantısı ve eşsiz kültürel yapısıyla dikkat çeken Dubai’de çalışmak için minimum 12 hafta eğitim alma şartı bulunmaktadır.  Öğrenciler yasal olarak haftada 20 saat çalışarak günlük giderlerinizi karşılayabilirler. (Saatlik ücret 6-8 $ arası)
  • Avusturalya

    Bir doğa harikası olan, dünyanın en güvenli ve yaşanabilir ülkeleri arasında gösterilen Avustralya da çalışmak isteyen öğrencilere çalışma izni hakkı tanımaktadır. Avustralya yaşam giderlerinin alternatif ülkelere göre daha uygun olması, eğitim ücretlerinin düşüklüğü ve eğitim kalitesiyle son dönemde öğrencilerin ilgi gösterdiği ülkelerden biri haline gelmiştir. Öğrenciler 13 hafta ve üzeri bir programa kayıt olarak çalışma izni hakkına sahip olmaktadırlar. (Saatlik ücret 13-16 AU$ arası)

Kanada’da Sertifika Programları

Sertifika programları, öğrencileri meslek hayatına hazırlayan programlardır. Sertifika programlarının süresi değişiklik göstermektedir. Programlar 3 aydan başlayıp 24 aya kadar sürmektedir. Kanada’da sertifika programlarından herhangi birine kayıt olan öğrenciler,  yasal olarak çalışma izni almaktadırlar.

Kanada’da en çok tercih edilen programlar İşletme, Pazarlama, IT, Yönetim Bilişim, İnsan Kaynakları, Turizm, Moda gibi bölümlerdir. Kanada’da sertifika ve diploma programları genellikle üniversite ve kolej bünyesinde verilmektedir. Bu kurumlar sertifika programına katılan öğrencilerine yerinde uygulama programlarıyla staj yerleştirmesi yapmaktadır.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

İrlanda’da Work And Study Programı

Work & Study
22 Ağustos 2019

Work & Study Programları

Work & Study
22 Ağustos 2019

Neden Dubai’de Work and Study Yapmalısınız?

Work & Study
22 Ağustos 2019
wp