Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Yurtdışında Çalışma Fırsatları: En Popüler Sektör ve İşler

Genel 02 Ağustos 2023
Yurtdışında Çalışma Fırsatları: En Popüler Sektör ve İşler

 

İnsanlar bulundukları ülkeleri değiştirmek, farklı tecrübeler edinmek ya da kariyerlerine yurtdışında devam etmek isteyebilirler. Son yıllarda yurtdışında çalışma fikrinin oldukça popüler hale gelmesi, yeni fırsatlar yakalamak ve daha iyi bir yaşam sürme isteği ile birlikte yurt dışına çıkan insan sayısı artış göstermektedir. İş fırsatları her ülkeye göre değişiklik göstermektedir. Bu yüzden birçok insan yurtdışına çıkıp iş bulabilmek veya alanında uzmanlaşmak için fırsatları değerlendirmektedir. Bunlar; dil okulları, özel kolejler, sertifika ve diploma programlarıdır. Çünkü bu programlardan mezun olan bireyler, bulundukları ülkelerde part-time çalışma imkanına sahip olabiliyorlar. Yurt dışında çalışmak isteyen kişilerin karşılaştıkları en büyük zorluk çalışma izni verecek bir kurum bulmaktır. Çalışma iznine uygun bir vizeniz yoksa yasal olarak zorluklarla karşılaşabilirsiniz. Global alanda öne çıkan sektörlerde yurtdışında eğitim alan kişiler bir vizyon oluşturduktan sonra genellikle oradaki ülkelerde rahatlıkla iş başvurusunda bulunabiliyorlar. Yurtdışında özellikle Bilişim ve IT sektörünün gelişmesi yeni istihdam alanlarının da önünü açmıştır. Gelişen ve değişen dünyada sektör sınırlandırmalarının dijitalleşmeyle ortadan kalkması, iş bulmayı ve başvurularını da kolaylaştırmıştır. Tabii gideceğiniz ülkenin ana diline hakim olmak da mülakatlar sırasında sizin tercih edilmenizi ve fark yaratmanızı sağlayacaktır.

Gelir açısından baktığımız zaman özellikle globalleşme sürecinde öncelikli olan ülkelerdeki sektörleri şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Almanya: Dijital Pazarlama, Bilişim Teknolojileri, Reklamcılık ve Oyun gibi alanlar insanı temel alan bireylerin kabul alma ihtimalleri yüksektir. Dijital Dönüşüm; işletmelerin müşteri deneyimlerini teknolojik gelişmeleri kullanarak iyileştirmesi. 
  • Kanada: Teknoloji, şüphesiz en önemli sektörlerden birisidir. Bilişim sektörü mühendislikten sonra en çok tercih edilen sektörlerden biridir. Dünya’nın her yerinde yeni teknolojilerin en önemli yatırımlarından birisi de Otomobil Endüstrisidir.
  • İngiltere: Hizmet sektörü; garsonluk, aşçılık, şef. Danışmanlık Sektörü; bankacılık, finans, emlak.
  • Avustralya: Sağlık hizmetleri, endüstriyel tasarm.
  • Amerika: Bilişim sektörü; tecrübeniz olsun veya olmasın fark yaratan herkes rahatlıkla iş bulabilir.
  • İrlanda: Silikon Vadisi olarak anılmasına sebep olan popüler Teknoloji ve Sosyal Medya şirketlerinin Avrupa merkezlerine ev sahipliği yapmasından dolayı pek çok eğitim ve kariyer fırsatına sahiptir. Mühendislik mezunları da birçok uluslararası firmaya başvuruda bulunarak kayıt almıştır ve almaya devam edecektir.

Yurtdışında özellikle bu sektörlerde tutunmak istiyorsanız buna uygun stratejiler oluşturmalı ve oldukça sistemli ilerlemelisiniz. Hangi ülkede kime ve neye ihtiyaç var? Yabancı, göçmen çalıştırma şartları ve politikaları nelerdir, nereye hangi belgelerle başvurulması gerekiyor? Bu adımların ve avantajların öğrenilmesi gerekiyor. Bunlardan yararlanabilmek için de gideceğiniz ülkeyi size uygun olan fırsatlarına göre seçebilirsiniz. Böylelikle hem süreç hem de iş bulmanız daha kolay olabilir. Tüm bu işlemlerden sonra yurtdışında çalışabilme imkanı elde etmek bireye başarı ve bir yere ait olma hissiyatını da yaratmış olacaktır. 

Yurtdışında çalışmanın fırsatlarından sonra şimdi de avantajlarını inceleyelim.

Avantajları

  • Yeni kültür deneyimleyerek yaşam standartlarının farklılaşması.
  • Birden fazla dilin konuşulduğu ülkelerde yeni bir dil öğrenmek.
  • Farklı kültürlerdeki insanlarla kişilerarası iletişimin geliştirilmesi.
  • Sektörel network ağının genişlemesi.

Yurtdışında okurken çalışma imkanları hakkında daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz!

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

wp