Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Yurtdışı Eğitim İçin 5 Popüler Ülke

Yurtdışında Eğitim 15 Aralık 2022
Yurtdışı Eğitim İçin 5 Popüler Ülke

Yurtdışı eğitim seyahatinizi mi planlıyorsunuz? Aralarından seçim yapabileceğiniz pek çok farklı yurtdışı eğitim hedef ülkesiyle, sizin için en iyi ülkeyi seçmek zor olabilir.

Yurtdışında okumak için karar verme sürecini biraz daha kolaylaştırmak için sizin için 5 popüler ülkeyi yaşam maliyeti ve kariyer fırsatları açısından inceledik! Bu Yurtdışı Eğitim İçin 5 Popüler Ülke kılavuzu ile hangi ülkenin sizin için doğru seçim olduğuna dair bir fikir edineceksiniz. Daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin!


Avustralya

Avustralya, yurtdışında okumak isteyen öğrencilere büyüleyici manzaralar, yüksek yaşam kalitesi ve birinci sınıf akademik kurumlar sunmaktadır. Yurtdışında eğitim almak isteyen öğrenciler rahat, çok kültürlü bir ortamın tadını çıkarırken birinci sınıf bir eğitim alabilirler. Avustralya, dil eğitiminiz sırasında ve sonrasında çalışmayı da kolaylaştırır.

Avustralya Nerede?

Avustralya, dünyadaki en büyük ülkelerden biridir. Manzaraları, çöllerden tropiklere kadar değişen iklimlerle son derece çeşitlidir. Avustralya’da uluslararası öğrenciler için en popüler şehirler; Melbourne, Sidney, Brisbane, Adelaide ve Perth'dir.

Avustralya’da Yaşam Maliyeti

Bu, Avustralya'da nerede yaşamayı seçtiğinize ve ayrıca kampüs içinde mi yoksa kampüs dışında mı yaşamayı tercih ettiğinize bağlı olarak değişecektir. Aşağıda, Avustralya’da ortalama tahmini maliyetleriyle birlikte bazı yaygın giderlerin bir listesi bulunmaktadır:

Kampüste Konaklama: Ayda 440 A$–1.833 A$

Kampüs Dışı Konaklama: Ayda 380 A$–1,760 A$

Yiyecek: Ayda 140 A$–280 A$

Kişisel Hijyen: A$29–A$116 aylık

Avustralya’da Kariyer Fırsatları

Avustralya'da öğrenci vizesiyle okuyorsanız, derslerin olduğu zamanlarda iki haftada bir 40 saate kadar ve yaz tatili gibi planlanmış kurs tatillerinde tam zamanlı çalışabilirsiniz. Ayrıca uluslararası öğrenciler için birçok çalışma sonrası çalışma seçeneği vardır. Mezunlar, Eğitim Sonrası Çalışma Akışı veya Lisansüstü Çalışma Akışı aracılığıyla Geçici Mezun Vizesi için başvurabilirler.


Kanada

Kanada, eğitim sonrası çalışma ve göçmenlik seçenekleri ve uygun fiyatlı öğrenim ücretleri ile tanınmaktadır. Kanada, uluslararası öğrenciler için en popüler destinasyonlardan biridir. Kanada, yaşam kalitesi ve eğitim sistemi açısından en yüksekler arasında yer almaktadır.

Kanada Nerede?

Büyük bir ülke olan Kanada, çeşitli iklimlere sahiptir. Kanada, çoğu okulun daha ılıman bir iklim de bulunmaktadır. Öğrenciler için en popüler şehirler Montreal, Toronto ve Vancouver'dır.

Kanada’nın Yaşam Maliyeti

Diğer birçok ülkede olduğu gibi, Kanada'da yaşamanın maliyeti, hangi toplulukta yaşamayı seçtiğinize ve ayrıca kampüs içinde veya kampüs dışında yaşamak gibi diğer faktörlere bağlı olarak değişecektir. Aşağıda, ortalama tahmini maliyetleriyle birlikte bazı yaygın giderlerin bir listesi bulunmaktadır:

Kampüste Konaklama: Akademik yıl başına 9,125 C$

Kampüs Dışı Konaklama: Akademik yıl başına 8,819 C$

Gıda: Akademik yıl başına 1.000 C$–3.700 C$

Kişisel Hijyen: Akademik yıl başına 1.000 C$

Kanada’da Kariyer Fırsatları

Kanada'da okuyan uluslararası öğrencilerin, tanınmış bir kurumda tam zamanlı olarak kayıtlı olmaları halinde kampüs içinde veya dışında çalışmak için çalışma iznine ihtiyaçları yoktur. Kanada’da öğrenciler, akademik programları boyunca haftada 20 saat veya akademik yıl tatillerinde tam zamanlı çalışabilmektedir.

Kanada’da ayrıca uluslararası öğrenciler için birçok çalışma sonrası çalışma seçeneği bulunuyor. Mezunlar, Kanada'daki bir lise sonrası kurumdan mezun olduktan sonra popüler Mezuniyet Sonrası Çalışma Programı'na (PGWP) başvurabilirler.


İrlanda

İrlanda, yemyeşil manzaralar, yüksek kaliteli eğitim, yüksek uluslararası mezun istihdam oranlarının yanı sıra çok sayıda iş ve eğitim fırsatı sunmaktadır.

İrlanda Nerede?

İrlanda, Avrupa'nın batı kıyısında yer alan bir ada ülkesidir. İklimi, çevredeki Atlantik Okyanusu'ndan güçlü bir şekilde etkilenir. İrlanda'daki iklim en iyi şekilde ılıman ve hafif yağmurlu olarak tanımlanır. Sıcaklıklar ne çok sıcak ne de soğuk olup 3°C ile 28°C arasında değişmektedir. Öğrenciler için en popüler şehirler Galway, Cork ve Dublin'dir.

İrlanda’da Yaşam Maliyeti

Maliyetler, İrlanda’da nerede yaşamayı seçtiğinize ve kampüs içinde veya dışında yaşamak gibi diğer faktörlere bağlı olarak değişecektir. Aşağıda, İrlanda’daki ortalama tahmini maliyetleriyle birlikte bazı yaygın giderlerin bir listesi bulunmaktadır:

Kampüste Konaklama: Ayda 300-700 €

Kampüs Dışı Konaklama: Ayda 1.200 € – 2.100 €

Yiyecek: Ayda 250 €–350 €

Kişisel Hijyen: Ayda 75 €

İrlanda’da Kariyer Fırsatları

İrlanda’da öğrenciler, öğrenim süreleri boyunca haftada 20 saate kadar çalışabilirler. Yaz ve kış tatillerinde, geçerli bir göçmenlik Damgası 2 olan uluslararası öğrencilerin haftada 40 saate kadar çalışmBasına izin verilir. İrlanda'nın Üçüncü Düzey Lisansüstü Programı, uygun uluslararası öğrencilerin mezuniyet sonrası 12 ila 24 ay boyunca çalışmasına da izin verir.


Birleşik Krallık

Birleşik Krallık (BK), İngiliz monarşisine, ünlü tarihi mekanlara ve dünyanın en prestijli akademik kurumlarından bazılarına ev sahipliği yapmaktadır. Birleşik Krallık, Times Higher Education Dünya Üniversite Sıralaması 2021'deki en iyi 15 kurumdan üçüne ev sahipliği yapmaktadır ve Şanghay Sıralaması'nın Dünya Üniversiteleri Akademik Sıralamasına (ARWU) 65'ten fazla kurum dahil edilmiştir.

Birleşik Krallık Nerede?

Birleşik Krallık, Batı Avrupa'da bir dizi adadan oluşur ve ılıman bir iklime sahiptir. Bu, serin, yağışlı kışlar ve ılık, yağışlı yazlar anlamına gelir ve batıya doğru gidildikçe topluluklar oldukça nemlidir. Ortalama sıcaklıklar 3°C ile 30°C arasında değişmektedir. Öğrenciler için en popüler şehirler Londra, Glasgow ve Edinburgh'dur.

Birleşik Krallıkta Yaşam Maliyeti

Birleşik Krallık'ta yaşamanın maliyeti, nerede yaşamayı seçtiğiniz ve tabii ki kampüs içinde veya dışında yaşamanız gibi faktörlere bağlı olarak değişir. Aşağıda, ortalama tahmini maliyetleriyle birlikte bazı yaygın giderlerin bir listesi bulunmaktadır:

Kampüste Konaklama: Ayda £300-£700

Kampüs Dışı Konaklama: Ayda 650 £ – 2.200 £

Yiyecek: Ayda 70–200 £

Kişisel Hijyen: Ayda £12–£25

Birleşik Krallık’ta Kariyer Fırsatları

Birleşik Krallık’ta tam zamanlı uluslararası öğrenciler, öğrenim süreleri boyunca haftada 20 saate kadar çalışabilirler. Birleşik Krallık’ta öğrenciler, akademik bir işe yerleştirmenin parçası ise, akademik dönemlerinin yanı sıra tatil dönemlerinde de tam zamanlı çalışabilirler. Birleşik Krallık'ın Eğitim Sonrası Çalışma Vizesi Lisansüstü Göçmenlik Rotası, uygun öğrencilerin Birleşik Krallık'ta kalmasına ve iki yıla kadar herhangi bir beceri seviyesinde çalışmasına olanak tanır.


Amerika Birleşik Devletleri

Uluslararası öğrencileri çekme konusunda dünyada bir numara olarak kabul edilen Amerika Birleşik Devletleri (ABD), öğrencilere dünyaca ünlü bir eğitim alma fırsatı sunuyor. Times Higher Education World University Rankings ve Shanghai Ranking's Academic Ranking of World Universitesi'ne göre, ABD dünyanın en iyi 20 akademik kurumunun yarısından fazlasını oluşturuyor.

Amerika Nerede?

ABD, eğitim almayı seçtiğinize bağlı olarak değişen iklimlere sahiptir. Ortalama olarak, sıcaklıklar -1° C ile 32° C arasında değişir. California, Florida, Arizona ve Texas gibi eyaletler genellikle tüm yıl boyunca sıcakken, New York, İllinois, Washington ve Massachusetts gibi eyaletlerde mevsimsel değişiklikler daha belirgindir. . Öğrenciler için en popüler şehirler New York, Boston ve Chicago'dur.

ABD’de Yaşam Maliyeti

Amerika’da maliyetleriniz, nerede yaşamayı tercih ettiğiniz ve kampüste yaşayıp yaşamadığınız gibi faktörlere bağlı olarak değişecektir. Aşağıda, ortalama tahmini maliyetleriyle birlikte bazı yaygın giderlerin bir listesi bulunmaktadır:

Kampüste Konaklama: Dönem başına 5.300 ABD Doları–8.000 ABD Doları

Kampüs Dışı Konaklama: Ayda 500 ABD Doları–3.500 ABD Doları

Yiyecek: Ayda 80 ABD Doları–140 ABD Doları

Kişisel Hijyen: Ayda 10 ABD Doları–40 ABD Doları

Amerika’da Kariyer Fırsatları

ABD’de F-1 veya M-1 vizesine sahip uygun tam zamanlı uluslararası öğrenciler, belirli koşullar altında kampüs içi veya devlet tarafından onaylanmış kampüs dışı çalışan olarak çalışabilirler. ABD ayrıca, becerilerini geliştirmek veya çeşitlendirmek için bir veya iki yıllık bir sertifika programına kayıt yaptırabilen uluslararası öğrenciler için yurtdışında kısa süreli lisansüstü eğitim seçenekleri sunmaktadır.

Kanada, Avustralya, İrlanda, Birleşik Krallık ve ABD Yurtdışındaki eğitim almak isteyen öğrencilere benzersiz imkanlar sunar. Her biri kendi başına arzu edilir ve sizin için doğru seçim olabilir! Seçeneklerinizi daraltmak ve durumunuza en iyi hangi ülkenin hizmet edeceği konusunda fikir edinmek için bu kullanışlı kılavuzu kullanın.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Malta’da Dil Eğitimi En Güzel Nasıl Olur?

Yurtdışında Eğitim
15 Aralık 2022

Yurtdışı Eğitimlerinde Vize Almak Ne Kadar Zor?

Yurtdışında Eğitim
15 Aralık 2022

Polonya'da Eğitim Almanın Avantajları

Yurtdışında Eğitim
15 Aralık 2022
wp