Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Yurtdışı Lise Eğitimi ve Online IHSO Yurtdışı Lise Eğitim Günleri

Yurtdışı Lise Eğitimi ve Online IHSO Yurtdışı Lise Eğitim Günleri

Küreselleşen dünyada eğitim anlayışı değişmiş ve gelişmiştir. Ebeveynler, globalleşmeyle birlikte çocuklarının iyi bir eğitim alması için yatırımlarını yurtdışına doğru çevirmiştir. Öğrencilerin, kaliteli bir eğitim alması ve global eğitim sistemini yakından takip edebilmesi için son zamanlarda çoğu ebeveyn ve öğrenci yurtdışında lise eğitimini tercih etmektedir. 

Yurtdışında eğitim alan öğrenciler, eğitim hayatında başarılı bir şekilde emin adımlarla ilerlemektedir. Farklı kültürlerdeki insanlarla tanışıp sosyal zekalarını geliştirmeleri öğrencilerin, derslerine olan bağlarını güçlendirmektedir. Yurtdışında eğitim alan öğrenciler, geniş perspektiften bakabilen evrensel bir insan haline gelirler.

IHSO Yurtdışı Lise Eğitim Günleri

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Yurtdışı Lise Eğitim Günleri 27-28 Şubat tarihlerinde 15:00 - 19:00 saatleri arasında online bir şekilde düzenlenecektir. Evinizin sıcaklığında eğitim almayı düşündüğünüz ülke temsilcileriyle birebir görüşme imkanı bulabilirsiniz. Etkinlik gününde prestijli okulların temsilcileriyle eğitim ve kariyer planlamanızı yapma şansınız var Dünya çapından okulların bulunacağı online ücretsiz etkinlikte, yurtdışında lise eğitimi hakkında merak ettiğiniz kampüs olanakları, okul fiyatları ve konaklamalar ile  detaylı bilgi alabilir ve web sayfamızdan kayıt yaptırabilirsiniz. 

Kimler Yurtdışında Lise Eğitimi Alabilir ?

Yurtdışında lise eğitimi alabilmek için gerekli olan başarılı bir akademik geçmiş ve yabancı dil seviyesinin B1 olmasıdır. 16 yaşına girmemiş öğrenciler için genelde sınav prosedürü uygulanmaz, İngilizce yeterliliğinin ölçülmesi için temsilciler ile mülakat yaparlar. 16 yaş ve üzerindeki öğrenciler IELTS sınavına girmeleri gerekir. Akademik geçmişte ise yurtdışında liseye başlayacağı yıldan önceki eğitim hayatı baz alınmaktadır. 

Yabancı Dil Seviyesi Yeterli Olmayan Öğrenciler Ne Yapabilirler ?

Yurtdışında iyi bir eğitim almak isteyen fakat, yeterli dil seviyesine sahip olmayan öğrenciler için önerilen seçenek İngilizce hazırlık eğitim almalarıdır. Yurtdışında liseye başlayacak öğrenciler, dönem zamanı başlamadan önce yaz okullarında eğitim alabilmektedir.

Yurtdışında Tercih Edilebilecek Lise Türleri

Yurtdışında da lise eğitimi özel ve devlet okulları olmak üzere iki türlü seçenek sunulmaktadır. Devlet okulları kimi ülkelerde bulunduğunuz konuma bağlıyken, kimi ülkelerde merkezi başvurular ile yerleştirme yapılır. Devlet okullarının çoğu gündüz eğitim sisteminde olur ve aile yanı konaklama opsiyonu sunulur. Aileler, özel konaklama firmaları tarafından belirlenir ve kontrol edilir. 

Diğer alabileceğiniz okul türü ise özel liselerdir. Özel liselerde yabancı öğrencilere ve yerli öğrencilere gündüzlü veya yatılı lise eğitimi verilir. Gündüzlü özel liselerde yabancı öğrenciler, temsilciler tarafından seçilen aileler veya okulun personellerinin evlerinde konaklarlar. Öğrenciler okula gitmek için okul servislerinden yararlanmaktadırlar. 

Ülkelere Göre Lise Eğitim Programları

Yurtdışında lise eğitimi düşünen öğrencilerin akıllarında bulundurması gereken konulardan biri de ülkelere göre lise eğitim programlarının farklılık gösterdiğini bilmeleridir. Kanada, ABD ve diğer ülkelerde lise eğitiminin süresi  4 yıldır. İngiltere'de ise 2 yıllık A level eğitimi ve 2 yıllık GCSE eğitimi olmak üzere toplamda 4 yıllık eğitim hayatı sürmektedir.

ABD dışında diğer ülkelerde lise eğitimini tamamlayan öğrenciler lise notları ile üniversitelere başvurularda bulunabilir. ABD okuyan öğrenciler ise SAT sınavına girmeleri gerekmektedir. 

Yurtdışında lise eğitimi süreçlerini kapsayan derslerden biri de Advanced Placementtır. Kanada ve ABD'de lise öğrencileri, Advanced Placemet dersleri ile üniversite düzeyinde dersler almalarını sağlar.

Yurtdışında Lise Eğitimini Ne Zaman Tercih Edilmelidir ?

Yurtdışında lise eğitimi almayı düşünen öğrencilerin eğitim hayatına 9.sınıfta başlamaları önerilir. 12.sınıfta geçiş yapmak isteyen öğrenciler ise kabul edilmemektedir. Lise başvuru tarihleri Eylül ayında başlamaktadır. 

Yurtdışı Lise Eğitiminin Türkiye'de Denkliği

Lise eğitimine yurtdışında devam etmeyi düşünen öğrenciler, lise diplomaları MEB tarafından denklik verilir. 

Burs Olanakları

Yurtdışında lise eğitimine başlayan öğrenciler, okulun sağladığı finansal destek ve burslardan yararlanabilirler. Okulun sunduğu yardım öğrencilerin Türkiye'deki akademik başarılarına göre sağlanmaktadır. 

Yurtdışında Lise Eğitiminin Avantajları 

  • Yurtdışında lise eğitimi, sadece yabancı dilinizi geliştirmekle kalmaz, global bir eğitim sistemine adapte olmanızı sağlar. Kaliteli bir eğitim alan öğrenci, kendisini daha hızlı geliştirebilir ve kendisini özgürce ifade etmekte zorlanmaz. Farklı kültürlerden insan tanır, farklı ülkelere seyahat eder, yeni tatlar dener, yeni kültürleri deneyimler ve bilinçli bir birey haline gelirler. 
  • Yurtdışında üniversite okumayı düşünen kişiler için yurtdışında iyi bir lisede eğitim almak eğitim hayatına bir adım önde başlamasını sağlar. Seçkin eğitim sistemine daha hızlı adapte olurlar. 
  • Yurtdışında lise eğitimini tamamlayan öğrenciler, bulundukları ülkelerin en prestijli üniversitelerinde eğitim hayatına devam edebilirler.
  • Öğrencinin almış olduğu AP dersler ile üniversite başvurularında ve eğitim hayatında bir adım önde başlar.
  • Yurtdışında 4 yıllık lise eğitimini tamamlayan öğrenciler, Türkiye'deki yabancı öğrenciler gibi üniversite sınavına girme zorunluluğu yoktur.

Eğitim hayatını yurtdışında devam ettirmeyi düşünen öğrenciler sadece eğitim hayatında başarılı olmayacaklardır. Kendi benliklerini ve yeteneklerini de keşfedeceklerdir. Farklı alanlar tanırlar ve farklı projelere katılırlar. Siz de geleceğinizi şimdiden planlamak için IHSO Online Yurtdışı Eğitim Günlerinde yerinizi ücretsiz bir şekilde ayırtabilirsiniz. Online eğitim günümüzde prestijli liselerin okul temsilcileriyle tanışabilecek ve sormak istediğiniz sorulara direkt olarak cevap alabileceksiniz. IHSO Online Yurtdışı Eğitim Günlerine web sayfamızdan ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Malta’da Dil Eğitimi En Güzel Nasıl Olur?

Yurtdışında Eğitim
22 Ocak 2021

Yurtdışı Eğitimlerinde Vize Almak Ne Kadar Zor?

Yurtdışında Eğitim
22 Ocak 2021

Polonya'da Eğitim Almanın Avantajları

Yurtdışında Eğitim
22 Ocak 2021
wp