Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Yurtdışında Dil Eğitimi Alırken Karşılaşabileceğiniz Zorluklar

Yurtdışında Dil Eğitimi Alırken Karşılaşabileceğiniz Zorluklar

Dil eğitimi almaya farklı bir ülkeye gidiyorsanız, dil eğitimi sürecinizde bazı zorluklar ile karşılaşabilirsiniz. Bu durum sizi korkutmasın. Sizin gibi birçok insan her gün bu zorlu süreçleri deneyimliyor. Bundan dolayı, küçük heyecanların ve telaşların tadını çıkararak sahip olduğunuz bu imkanın mutluluğunu yaşayın. 

Yurtıdışında Dil Eğitimi İçin Zorlu İlk Günler

Yurtdışında dil eğitimi için ilk zamanlar biraz zor olabilir. Dünyanın farklı ülkelerinden dil eğitimi almak için gelen öğrencilerle kültürel ve sosyal farklılıklardan dolayı konuşmakta çekimser olabilirsiniz. Bu süreçte, kaynaşmakta zorluk çekebileceğiniz için kendinizi zaman zaman yalnız hissedebilirsiniz ama bu yalnızlık hissi kısa bir süre sonra kaynaşmaya başlamanızla geçecektir.

Dil Eğitimi Sırasında Yaşanan Dil Engeli

Yurtdışında dil eğitimi almaya gittiğiniz ilk süreçlerde dil engeline takılabilirsiniz. İlk zamanlarda diğer öğrencilerler diyalog kurma sırasında yanlış anlamalar ya da kendinizi ifade ederken çekinceleriniz olacaktır. İlk zamanlarda, uluslararası öğrencilerle konuşurken “hata yapar mıyım?” korkusu olabilir. Veya sipariş verirken garsonu anlamakta zorluk yaşayabilirsiniz. Fakat karşılaşabileceğiniz bu zorluklar kısa süreli olacaktır. İlerleyen süreçlerde yabancı dil eğitimi sayesinde dil kabiliyetinizin artması ile birlikte kendinize olan özgüveniniz de artacaktır. 

Kültürlerin Farklı Olması

Yurtdışında dil eğitimi sırasında bulunduğunuz ülkede birçok kültürel farklılıklarla karşılaşacağız. Örnek vermek gerekirse, yeme alışkanlıkları, eğlence tarzı, davranış şekilleri vb. birçok şey farklılık arz edeceğinden uyum süreci sağlanana kadar zorluklar yaşanabilir.

Arkadaşlarınızdan ve ailenizden uzak olmak

Yurtdışında dil eğitimi aldığınız süre zarfında, sevdiklerinizin eksikliğini hissedeceksinizdir. Evinizden, okulunuzdan, ailenizden, arkadaşlarınızdan uzakta olacağınız süre boyunca yaşayacağınız özlem oldukça normal çünkü alışılagelmiş düzeninizden uzakta olacaksınız. Bu durumun geçici olduğunu kendinize tembihleyerek, dil eğitimi sürecinde yaşayacağınız güzel deneyimlere odaklanmanız sizin için daha faydalı olacaktır.

Dil Eğitimi İçin Çevreyi Tanıma Süreci

Dil eğitimi için bulunduğunuz ülkenin diline yabancı olmakla beraber, çevreye de yabancı olmanın sonucunda o bölgeyi tanıma, algılama ve ulaşım konusunda sıkıntı yaşanabilir ama bu durum yabancı dil öğrenme süreci ilerledikçe yaşamın içine girdikçe kendiliğinden çözülecektir.

Yurtdışında Dil Eğitimi İçin Endless Abroad İle Tanışın

Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı,yurtdışında dil eğitimi konusunda eğitim planlama, şehir ve okul seçimi, başvuru süreci, vize işlemleri gibi tüm konularda size yardımcı oluyor. Tüm sorularınız, ihtiyaçlarınız ve ücretsiz danışmanlık hizmetimiz için iletişime geçin.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Malta’da Dil Eğitimi En Güzel Nasıl Olur?

Yurtdışında Eğitim
11 Mart 2022

Yurtdışı Eğitimlerinde Vize Almak Ne Kadar Zor?

Yurtdışında Eğitim
11 Mart 2022

Polonya'da Eğitim Almanın Avantajları

Yurtdışında Eğitim
11 Mart 2022
wp