Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Yurtdışında Eğitim Araştırmaları için Yapmanız Gereken Hazırlıklar

Yurtdışında Eğitim Araştırmaları için Yapmanız Gereken Hazırlıklar

Yurtdışında eğitim, günümüz dünyasında popülerleşen bir ihtiyaç haline gelmiştir. Yurtdışındaki okullar eğitim sistemi yapısından farklı olarak öğrenciler aktiviteler ve dersler ile kendi kişisel yeteneklerinin de geliştirmesini sağlamaktadır. Öğrenmenin ve uluslararası eğitim kalitesine sahip olmanın en iyi yolu prestijli eğitim sistemine sahip uluslararası okullarda eğitim almaktan geçer. Bu şekilde öğrenme hızı artar ve o kültüre hızla adapte olarak alınan eğitimden maksimum kazanım sağlanır. Bu noktada, yurtdışında eğitime başvurmak için öğrencileri belli süreçler beklemektedir; başvuru, kabul, vize, sınav ve konaklama. 

Eğitim için Uygun Ülke Araştırmak

Yurtdışında eğitim almak isteyen öğrenciler için en önemli adımlardan biri de gitmek istedikleri ülkeyi belirlemektir. Ülkenin sizin yaşam biçiminize uyduğuna ve okulların istediğiniz eğitim olanaklarını sunduğunu araştırmanız gerekir. 

Okumak istediğiniz bölüme karar verdikten sonra ülke seçimi gelir. Birçok ülkede dil, lise ve üniversitelere başvurmak mümkün. En doğru olan ise okumak istediğiniz bölümdeki tek bir ülke üzerinde yoğunlaşmaktır. En uygun ülkeyi seçebilmek için birçok kritere bakmak gerekir. Gitmek istediğiniz ülkenin uzaklığı en önemli unsurlardan biridir. Eğitim aldığınız süre zarfında ülkenize yakın olması, yolculuğunuzun daha kısa süreceği ve acil durumlarda yakınlarınızın size daha hızlı bir şekilde ulaşmasına olanak sağlar. İngiltere’de uçak yolculuğunuz üç saat sürerken, Avustralya’da uçak yolculuğunuz 25 saatin üzerinde olmaktadır. 

Eğitim almak istediğiniz ülkenin iklim durumu da önemli etkenlerden biridir. Eğitim alırken yaşayacağınız ülkenin hava şartları adaptasyonunu artırır ve sağlıklı bir şekilde yaşam sürmenizi sağlaması gerekir.

Uygun Bölüm Seçimi

Eğitimini almak istediğiniz bölüme karar verdiğinizde öncelikle seçilecek okulun akademik başarısını öğrenilmesi gerekmektedir. Okulun tercih edilecek bölümde öğrenciye sunduğu imkanlara dikkat edilmesi gerekir. Eğitim alınacak bölümün sunduğu staj imkanları öğrencinin başarısını artıracaktır. Dil eğitimi için ise uluslararası öğrenci sayısının fazla olduğu bir okulda eğitim almak dil gelişimi için pozitif yönde etkileyecek ve öğrencinin adaptasyonunu kolaylaştıracaktır.

Danışmanlık Desteği

Yurtdışı eğitim danışmanlığı, yurtdışında eğitim alma sürecinde, destek sağlayan, yurtdışı eğitim programlarını öğrenciyi uğraştırmadan sorunsuz bir şekilde organize edilmesini sağlar. Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı, yurtdışı eğitim sürecinde öğrencinin ihtiyacını anlayarak cevap vermektedir. Hangi ülkeye gidileceği, program, başvuru, kayıt, seyahat, öğrenciye en uygun okul seçimi ve yurtdışında eğitim süresi boyunca neler yapılması gerektiğine dair bilgileri alma şansına sahip olunur.

Fuarlara Katılmak

Yurtdışında eğitim almak isteyen öğrencilerin en büyük avantajlarından biri de yurtdışı eğitim ile ilgili gerçekleştirilen fuarlara katılmaktır. Yurtdışından gelen okul temsilcileri ile birebir görüşüp ülke ve okul hakkında ayrıntılı bilgi alma şansına sahip olunabilir.

Konaklama Araştırması Yapmak 

Yurtdışı eğitim sürecinde diğer en önemli noktalarından biri de konaklamadır. Kolay bir yurtdışı eğitim süreci için ne tür bir konaklama seçeneğinde memnun kalacağını düşünmeli ve  konaklayacak yerdeki özel isteklerini danışmanıyla veya yabancı aile ile paylaşmalıdır.

Yurtdışındaki her okul kendi bünyesinde öğrencilere özel aile yanı konaklama, öğrenci evlerinde konaklama, yurtlarda konaklama ve apartman dairelerinde konaklama gibi birçok seçenek sunmaktadır. Öğrenciler eğitim alacakları program seçeneklerini eğitim danışmanları ile belirlerken kesinlikle konaklama ihtiyaçlarını da belirlemeli ve düşünmelidir. 

Eğer siz de kaliteli bir eğitim alarak, eğitim kalinizi artırmak istiyorsanız Endless Abroad uzman danışman ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz. Endless Abroad danışmanları güncel bilgileri sizlerle paylaşmakta ve yurtdışı eğitim sürecinde sizlere destek olmaktadır.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Malta’da Dil Eğitimi En Güzel Nasıl Olur?

Yurtdışında Eğitim
07 Nisan 2021

Yurtdışı Eğitimlerinde Vize Almak Ne Kadar Zor?

Yurtdışında Eğitim
07 Nisan 2021

Polonya'da Eğitim Almanın Avantajları

Yurtdışında Eğitim
07 Nisan 2021
wp