Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Yurtdışında Eğitim Öncesi Online Eğitimin 7 Avantajı

Yurtdışında Eğitim Öncesi Online Eğitimin 7 Avantajı

Teknolojinin gelişimi, hayatımızdaki yeri ile birlikte eğitim modelleri de değişikliğe uğramıştır. Buna bağlı olarak online eğitim teknolojileri de büyük bir hızla gelişmektedir. Bu gelişim online eğitimi örgün öğretim için güçlü bir alternatif haline getirmiştir. Yurtdışı eğitim programları da öğrencilerin hayallerini ertelememesi için bu alternatifi öğrenciler için olanak haline getirmektedir. Ortaya çıktığı ilk zamanlardan bu yana özellikle Y kuşağının çok fazla talep ettiği bir eğitim modeli haline gelen online eğitim, okullar tarafından da kabul görmüştür. Alpha kuşağı için geleceğin eğitim modeli olarak görülmektedir.

Online eğitim aynı zamanda yurtdışında eğitim alma gücünü de kolaylaştırmıştır. Özellikle günümüz şartlarında bir yerden bir yere gitmek için harcanan bütçelere elverişli olmayan bireyler için online eğitim bulunmaz bir fırsattır. Örneğin; şimdi başlayacağınız online eğitimlerle yıl sonuna kadar veya 2021 yılı sonuna kadar geçerli olacak öğretim fırsatları yakalayabilir, online eğitim sayesinde ileride örgün öğretiminize rahatlıkla devam edebilirsiniz.

Yurtdışında eğitim planlayan öğrenci adaylarının eğitimlerine önceden online olarak başlayıp hayallerine giden yolda bir adım atabilirler. Uluslarararası okulların sunduğu online eğitimlerin avantajlarını ve öğrencilere katacağı fırsatlar nelerdir?

Online Eğitim Modelinin Avantajları Nelerdir?

  1. Zaman ve Mekandan Muafiyet

    Günümüz şartlarında zaman ve mekan sorunu eğitimi de doğrudan etkilemektedir. Online eğitimler zaman ve mekandan bağımsız olarak ilerlediği için günlük yaşantıyı da çok fazla etkilemeyecektir. Örneğin bir online eğitimde öğrencinin derslere gecikme gibi bir durum söz konusu değildir. Ev rahatlığında veya nerede olursa olsun öğrenciler kolayca derslere erişim sağlayabilir.
  2. Esneklik

    Öğrenciler, belirli bir programa bağlı olmadıkları için kariyerlerini ve okullarını dengeleme özgürlüğüne sahiptir. Geleneksel bir sınıf ortamında gerçekleşen eğitimler özellikle çalışan bir öğrenci için büyük zorluktur. Bu nedenle online ortamda gerçekleşen eğitimler çalışan bir öğrenci için her zaman daha sağlıklı olacaktır. Özellikle tam zamanlı ya da part-time çalışan öğrenciler, örgün eğitim şartlarında eğitim alabilecek zamanı yaratamadıkları için ve çalışırken kariyer anlamında kendini geliştirmek adına online eğitimi tercih edeceklerdir.
  3. Azalan Maliyetler

    Online eğitim, örgün öğretime göre daha az maliyetli olabilir. Örneğin okula gidiş süresince harcanan bütçe minimuma indirilebilir. Ders materyalleri için gereken dokümanlar ve daha fazlasını öğrenciler online ortamda bulabilir. Bu doğrultuda öğrenciler, okul için harcanacak bütçeden tasarruf edebilirler. Yemek ve konaklama gibi ek giderlerden de kurtulabilirler.
  4. Artan Eğitmen - Öğrenci Süresi

    Geleneksel sınıflardaki öğrenciler, kavramları netleştirmek için ihtiyaç duydukları bireysel ilgiyi eğitmenlerden alamayabilirler. Yüzlerce öğrencinin bulunduğu bir derslikte öğrenci öğretmen arasındaki iletişim sağlıklı olmayabilir. Online eğitimlerde ise böyle bir problem yaşanmaz çünkü öğretim görevlileriyle öğrenci arasında kişisel konuşma süreleri bulunmaktadır. Bu, bir öğrencinin eğitmenlerinin onlara verdikleri zaman nedeniyle iyi performans gösterme şansını artırır. Bu sayede iletişim becerileri gelişir ve problem çözme süresi kısalır.
  5. Her Yaşta Eğitim İmkanı

    Online eğitim modeli, dileyen herkese yaşam boyu öğrenme imkânı vermektedir. Bireyler kariyerlerine devam ederken bir yandan da ilgi duydukları alanda kendilerini geliştirebilirler. Dil eğitimi açısından baktığımızda, zaman konusunda problem yaşayan çalışanlar, online eğitim sayesinde hedefledikleri akademik seviyeye erişebilirler.
  6. Dijital Derslikler

    Gelişen teknolojiye ayak uyduran online eğitim modeli, zengin görsel ve işitsel tasarımlarla eğitimi çekici hale getirmekte ve öğrenmeyi kolaylaştırmaktadır. Canlı derslerle eş zamanlı etkileşim sayesinde öğrenci, fikrini anında iletebilmekte ve aynı kanaldan eş zamanlı cevap alabilmektedir. Eğitici ders videoları sayesinde öğrenci, not alıp devam edebilmek için videoyu durdurabilir, anlamadığı noktalara geri dönebilir, bu noktaların defalarca üzerinden geçebilir.
  7. Öğrenci İhtiyaçlarına Yönelik Materyaller

    Online eğitim modelinde öğretim görevlileri de birçok avantajdan yararlanmaktadır. Öncelikle öğrenci ihtiyaçlarını dikkate alarak çok farklı kaynaklardan materyaller oluşturabilir ve farklı sınıflar için farklı materyalleri ortaya çıkarabilirler. Oluşturulan bu materyaller ihtiyaç halinde farklı kaynaklarla geliştirebilir. Bunun yanında birçok ses ve görüntü dosyasını öğrencilerinin erişimine açabilir.

Online Eğitimlerle Yurtdışı Eğitim Temelinizi Atın

Gelişen teknolojiye ayak uydurarak online eğitimlerin avantajlarından yararlanın. Yurtdışı eğitim hayallerinize giden yolda geç kalmamak ve bir adım atmak adına öncesine online dersler sunan yurtdışı eğitim olanaklardan şimdi başlayarak 2021 yılı sonuna kadar geçerli olacak programlar ile yurtdışı eğitiminizin temelini erkenden atma şansı elde edin. Tüm yurtdışı eğitim programları hakkında detaylı bilgi almak için şimdi ücretsiz online danışmanlık randevusu alarak geleceğinizi şekillendirin.

 

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Malta’da Dil Eğitimi En Güzel Nasıl Olur?

Yurtdışında Eğitim
12 Mayıs 2020

Yurtdışı Eğitimlerinde Vize Almak Ne Kadar Zor?

Yurtdışında Eğitim
12 Mayıs 2020

Polonya'da Eğitim Almanın Avantajları

Yurtdışında Eğitim
12 Mayıs 2020
wp