Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Yurt Dışında En Çok Kazandıran ve İş İmkanı Sağlayan 9 Bölüm

Yurtdışı Rehberi 30 Nisan 2022
Yurt Dışında En Çok Kazandıran ve İş İmkanı Sağlayan 9 Bölüm

Yurt Dışında Çalışmak İsteyenlerin Başvurabileceği 9 bölümü sizin için sıraladık.

Yurtdışında okuma fikri hemen hemen her öğrencinin hayalidir. Günümüzde bu durum hayalin ötesinde bir kariyer planlaması haline gelmiştir.

Yurtdışında okumanın yeni yerler keşfetmek, yeni insanlarla tanışmak ve genel kültürünüzü geliştirmek gibi önemli avantajları vardır.

Bir yandan da eğitim aldığınız ülkenin dışında farklı yerleri de görme imkânı bu hayalleri süsleyen önemli unsurlardandır. Çoğu öğrenci mezun olduktan sonra gelecek kaygısı yaşamak istemez. Bu nedenle alacağı eğitimi, tercih edeceği üniversiteyi büyük bir titizlikle seçer.

Kariyerlerine yurtdışında devam etmek isteyen öğrencilerin araştırdığı en önemli konu ise hangi meslek grubunun hangi ülkede ne kadar kazanç elde ettirdiğidir.

 

Biz de yurtdışında en çok kazandıran ve iş imkânı sağlayan bölümleri sizler için yazımızda topladık.

Yurtdışında en çok kazandıran ve iş imkânı sağlayan bölümler neler olabilir?

1- Sağlık Sektörü: Tıp, diş hekimliği, eczacılık, hemşirelik ya da fizyoterapi gibi sağlık alanları her zaman ihtiyaç duyulan meslek gruplarındandır.

Avusturya, İngiltere, Belçika, Almanya, Yeni Zelanda ve Amerika Birleşik Devletleri’nde sağlık çalışanlarına ihtiyaç oldukça fazladır. Buna bağlı olarak elde ettikleri gelir de fazladır.

Örneğin yurtdışındaki bir cerrahın ortalama yıllık kazancı; en düşük 107.000$’dan başlarken cerrahların kazancı 252.910$, anestezi uzmanları ise 269.600$’dır.

2- Mühendislik: En çok kazandıran meslekler arasında yer alan mühendislik geçmişte olduğu kadar günümüzde de popüler iş gruplarından biridir.

Özellikle son yıllarda uzay ve petrol mühendisliğinin yükselişte olduğunu ve yurtdışında iş sahalarının arttığını söylemek gerekir.

Bugün bir petrol mühendisinin kazandığı yıllık ücret yaklaşık 130,000$ civarındadır.

3- Yazılım – IT: IBM, Apple, Microsoft, Google gibi şirketlerin her daim yeni mezunları kadrosuna eklediğini düşünürsek mesleği yazılım olan yeni bir mezunun yurtdışında iş bulması çok zor değil.

Uluslararası platformda çalışan bir yazılım mühendisinin yıllık kazancı 130,000$ civarındadır.

4- Digital Marketing: Bilinen adıyla dijital pazarlama, son yıllarda giderek büyüyen iş kolları arasına girmiştir. Öğrenciler için özellikle gelişen teknoloji ve internet ağı sayesinde uluslararası iş bulma imkânı da artmıştır.

Dijital kanallarda verimli ve etkili reklam stratejileri oluşturma, marka bilinirliğini sağlama ve marka adına kampanyalar hazırlama gibi görevleri olan sosyal medya yöneticileri aynı zamanda tüm sosyal ve dijital medya platformlarında etkin olmalıdırlar.

Son yılların popüler mesleği haline gelmesiyle yurtdışındaki ortalama yıllık kazancı 120,000$ civarındadır.

5- Web Tasarım ve Geliştirme: Günümüzde Amerika’daki üniversiteler Web design ve Web development alanlarında zengin lisans programlarına sahiptir.

Silikon Vadisi’nin ve dünya çapında bilişim şirketlerinin varlığının da etkisiyle ülkedeki üniversitelerde eğitim alan öğrenciler için Web tasarım, en çok kazandıran işler arasında yer alır.

Genel olarak ortalama yıllık 80,000$ civarında maaş alan Web tasarımcıların kazançları çalıştıkları yerlere göre değişkenlik gösterir. Örneğin Apple’da 130,000$, Linkedln’de 125,000$, Google’da ise 120,000$ civarında bir kazanç elde edersiniz.

6- Şef Aşçılık: Gastronomi ve mutfak sanatları bölümü, son yıllarda öğrenciler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. İtalya, Yeni Zelanda, Fransa, İngiltere gibi ülkeler yüksek vasıflı aşçılara her daim ihtiyaç duymaktadır.

Başarılı, kendini kanıtlamış aşçılara dünyanın her yerinde ihtiyaç olduğunu unutmamak gerekir. Bir şef aşçının ortalama yıllık maaşının 100,000$ kadar olduğunu söylemekte de fayda var.

7- Havacılık: Pilotaj alanında birçok ülkede başarılı bir şekilde eğitim alabilme imkânı artık var. Tabi pilotaj eğitiminin yanı sıra kabin ekibi de bu sektör için gerekli ve ayrıştırılmaz bir parçadır.

Havacılık ve pilotaj, dünyanın en zor meslekleri arasında yer alan ve 4 yıllık lisans mezunu olmayı gerektiriyor. Zorluğunun yanı sıra kazancı da bir o kadar yüksektir.

Örneğin; Türkiye’de ortalama memur maaşlarının 2-3 katı yüksek olan pilotaj maaşları, Amerika’da yıllık 110,000$ olarak kazanç getirir.

8- Psikoloji: Yüksek lisansla da uzmanlaştırılmış bir psikoloji eğitimi sayesinde dünyanın neresinde olursanız olun insan nüfusunun olduğu her yerde mesleğinizi icra etme imkânınız olacaktır.

Özellikle Amerika, Kanada, Avusturya, Hollanda, İsviçre gibi Avrupa ülkelerinde de son derece zengin lisans ve lisansüstü program çeşitliliğine sahip psikoloji bölümü ile yurtdışında çok farklı dallarda uzmanlaşma imkânı bulabilirsiniz. Ortalama yıllık kazanç ise 75.230$’dır.

9- Hukuk: Sağlık ve tıp alanlarından sonra başta gelen mesleklerden biri de avukatlıktır. Yurtdışında davalara bakmaktan ziyade kişilere yapılan hukuki danışmanlık yüksek kazanç sağlamaktadır.

Yurtdışında dünyaca ünlü şirketlerde çalışan hukukçular, yıllık 120,000$ gibi bir kazanç elde eder.

Yurtdışında Eğitim Alın

Yapmak istediğiniz mesleğe ve olmak istediğiniz kişiye karar verdiğinizde eğitim almak, meslek sahibi olmak ya da mesleğinizi icra etmek sadece birer adım haline gelecektir.

Tüm bunları yurtdışında eğitim alarak yapmak istiyorsanız atacağınız adımı iyi belirlemeniz gerekir.

Biz Endless Abroad olarak, en iyi tercihi yapmanız için her zaman yardımcı oluyoruz.

Yurtdışında iş imkanı sağlayan bölümler için detaylı bilgiye ulaşmak ve kariyer planlamanızı danışmanlık hizmetimizden yararlanarak oluşturmak için başvuru formunu doldurabilirsiniz.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Londra’da Gezi Rehberi!

Yurtdışı Rehberi
30 Nisan 2022

Londra'da Ücretsiz Müzelerin Tam Listesi

Yurtdışı Rehberi
30 Nisan 2022
wp