Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Yurtdışında Fizyoterapi Eğitimi

Yurtdışında Fizyoterapi Eğitimi

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Seçmek ve Bu Konuda Detaylı Bilgi Edinmek İsteyen Herkesin Bilmesi Gerekenler 

Son yıllarda daha çok yaygınlaşmaya başlayan fizyoterapi, belli nedenler dolayısıyla zayıflayan ya da kullanılamayan vücuttaki fonksiyonel hareketlerin geri kazandırılmasını temel amaç edinen bir tedavi yöntemidir. Çok çeşitli tedavi süreçlerini içinde barındıran bu alanın gün geçtikçe daha çok popüler olmasıyla birlikte öncesinde iyi bir eğitim ve daha sonra başarılı bir kariyer hayali kuran gençler tarafından yurtdışı fırsatları da değerlendiriliyor.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Hakkında Bilinmesi Gerekenler 

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü temelde kişi ve toplum sağlığını önemli ölçüde etkileyen, sosyal ve ekonomik kayıplara ve çeşitli fonksiyon bozukluklarına neden olan hastalık, yaşlılık, ağrı ve yaralanma gibi fiziksel sorunlara karşı korunması veya tedavi edilmesini sağlayan fizyoterapistleri yetiştirmektedir. Fizyoterapistler egzersiz ve esneme gibi çeşitli hareketler ile insanlarda oluşan birtakım fiziksel sorunları ortadan kaldırmayı amaçlar. 

FTR Zor Bir Bölüm Mü? 

Diğer her bölümde olduğu gibi bu bölümü de fizyoterapistlik mesleğini severek yapacak insanlara öneriyoruz. Bu alanı seçmeden önce kendinize yöneltmeniz gereken bazı önemli sorular var. Örneğin; ‘Sabırlı biri miyim?’, ‘İnsan ilişkilerim nasıl?’ ve ‘Empati yeteneğim güçlü mü?’ gibi. Bir fizyoterapi ve rehabilitasyon okuyan öğrenci eğitimi boyunca hem teorik hem de pratik eğitim almaktadır. İşini gerçekten seven bireyler için okuması keyifli bir bölümdür. 

FTR Kimlere Göre Bir Bölümdür? Nasıl Kişilik Özellikleri Gerektirir? 

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü yaşlı bireyleri sevmeyenlerin yapabileceği bir bölüm değildir. Her işte olduğu gibi öncelikle bu meslek alanına ilgisi olan ve sabırlı bireyler bu alanı seçmelidir. Bunun dışında yaşlı, genç veya orta yaşlı fark etmeksizin her yaş grubundan ve farklı karakterde insanlar ile çalışmaları gerektiğini göz ardı etmemelilerdir. 

FTR Lisans Programı Neler İçerir? 

FTR okuyan bir öğrenci, lisans hayatı boyunca fizyoloji, anatomi, temel fizik, manipulatif tedavi ve egzersiz fizyolojisi gibi alanında başarılı olmasını sağlayan birçok teorik ve pratik eğitim alır. 

Neden Okumalı? 

Sağlık biliminin sürekli gelişmesi, ihtiyaç duyulan teknolojilerin ve farklı tedavi yöntemlerinin hızla çoğalması nedeniyle kaliteli eğitim almış, kendini her alanda geliştirebilmiş mezunlara olan ihtiyaç da artmaktadır. Yurtdışındaki üniversitelerin teknolojik açıdan daha gelişmiş, eğitim kalitesinin daha yüksek olması, eğitim süresince aslında ikinci bir yabancı dili de çok iyi geliştirme fırsatı sunması ve daha sonrasında elde edilebilecek çok sayıda imkanlar barındırmasıyla öğrenciler de planlarını yurtdışına göre yapmaya başladılar. FTR Bölümü, kariyer hedefi olan ve sağlık sektöründe çalışmak isteyen öğrenciler için hem istihdam kolaylığı hem de prestij açısından güzel ve tavsiye edilebilir bir iş alanıdır. 

Nerede Okumalı? 

Fırsatlar ülkesi olarak düşündüğümüz Avrupa ülkeleri fizyoterapi eğitimi için de sizlere iyi kapılar açacak, bu alandaki ufkunuzu oldukça genişletecektir.

Avrupa’da eğitim dendiğinde akla ilk gelen ülkelerden biri olan Polonya, yüksek eğitim kalitesi ve gelişmiş üniversiteleriyle hayal ettiğiniz eğitimi size sunacaktır. Yaşam maliyetleri açısından da oldukça uygun olan Polonya, hem iyi eğitim almak isteyen hem de bütçesini düşünen öğrenciler için vazgeçilmez ülkelerin başında gelmektedir. Rzeszów Bilgi Teknolojisi ve Yönetimi Üniversitesi 5 yıl süren fizyoterapi lisans eğitimi ile geleceğinizi en iyi şekilde şekillendirmek için Polonya’da eğitim alabileceğiniz üniversitelerden yalnızca biridir. Yurtdışı hayali kuran öğrenciler için bir diğer popüler ülke olan Macaristan’da bulunan Pecs Üniversitesi, başarısını kanıtlamış ve uluslararası öğrenciler arasında en çok tercih edilen üniversitelerden biridir.  Sürekli gelişen sağlık teknolojilerini, eğitim sistemini yakından takip eden Pecs Üniversitesi size en iyi eğitimi sunacaktır. Çek Cumhuriyeti’nde ise Charles Üniversitesi fizyoterapi eğitimi almak isteyen öğrencilere kapılarını açıyor. 

Avrupa ülkelerinden sonra tabii ki Birleşik Krallık ve Amerika, eğitim kalitesiyle, teknolojiyle olan yakınlıkları ile ünlenmiş ve sürekli kendini geliştiren birçok üniversitesi ile yurtdışı eğitim denildiği zaman akla gelen ilk ülkelerden oluyor. Eğitim ücretlerinin yanı sıra yaşam maliyetlerinin de Avrupa ülkelerine göre daha fazla olmasına rağmen alınan eğitimin kalitesi ve mezuniyet sonrası elde edilebilecek fırsatlar düşünüldüğünde çoğu öğrenci ve aileleri için daha mantıklı bir tercih olabilir.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Düşünen Adaylar Neye Dikkat Etmeli?

FTR bölümü pratik eğitime dayalı bir eğitim. İnsanlar bölüm boyunca birçok gerçek vaka ile karşılaşacak ve uygulama açısından yeterli bir donanıma kavuşacaktır. Bu bölümü seçmek isteyen bireylerin en başta düşünmeleri gereken konu kişilik analizleridir. Sabır ve direncin çok önemli olduğu bu alana kişisel özelliklerinin uymadığını düşünen bireylere önerdiğimiz bir alan değildir. Bir mesleği seçerken hayatınız boyunca o mesleğin içinde yer alacağınızı unutmadan mantığınız ile  karar vermelisiniz. 

Mezun Olduktan Sonra Çalışma Şartları ve Maaşlar

Yaşam kalitesini yükseltmesi ve 7’den 70’e her yaş aralığında insanın ihtiyaç duyabileceği bir alan olduğu için fizyoterapi bölümündeki istihdam açığı gün geçtikçe artmaktadır. Bu durum da fizyoterapi bölümünü yükselen bir değer haline getirmektedir. Fizyoterapi bölümünden mezun olan bireyler, özellikle genç işsizlik oranının bu denli yüksek olduğu ülkemizde rakiplerine kıyasla çok daha kolay iş sahibi olabilirler. Bu bölümü bitiren yeni mezunlar devlet ve özel hastanelerde, Sağlık Bakanlığı, Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK), belediye üniversitelerin araştırma hastanelerinde, rehabilitasyon merkezlerinde ve çeşitli spor komplekslerinde iş bulabilirler. Bu alanda akademik kariyer yapmak isteyen bireyler ise yüksek lisans yapabilirler. Bu mesleğe yeni başlayan bir kişi ortalama 4500-6000 TL bir maaş ile işe başlamaktadır. 

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Malta’da Dil Eğitimi En Güzel Nasıl Olur?

Yurtdışında Eğitim
25 Eylül 2020

Yurtdışı Eğitimlerinde Vize Almak Ne Kadar Zor?

Yurtdışında Eğitim
25 Eylül 2020

Polonya'da Eğitim Almanın Avantajları

Yurtdışında Eğitim
25 Eylül 2020
wp