Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Yurtdışında Lise Başvurusu Nasıl Yapılır?

Genel 28 Ekim 2021
Yurtdışında Lise Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yurtdışında lise eğitimi almak isteyen öğrenciler amaçlarını ve motivasyonlarını iyi bir şekilde belirlemelidir. Lise programlarına karar verecek olan öğrenci, üniversitede eğitim almak istediği bölümü, yapmak istediği mesleği, başvurmak istenilen kurumları ve kuruluşları düşünmeli ve kendi yeterliliklerine göre karar vermelidir.


Bütçenizi belirleyin.

Lise eğitimi almanın Türkiye’de dahi maliyetli olduğu bu zamanlarda yurtdışında eğitim almak doğru bir karar olacaktır. Lise eğitimi alırken sadece lise eğitimi değil, öğrencinin yaşam giderleri, konaklaması ve ulaşımını göz önünde bulundurulmalıdır. 

Bütçenizi oluşturacağınız zaman sahip olduğunuz kaynakları ve limitinizi iyice hesaplamalısınız. Yurtdışında eğitim aldığınız süreçte burs alma garantisi ile yola çıkmanız yanlış olacaktır. Eğitim masraflarınızı ve giderlerinizi karşılayabilmek için bütçenize uygun liseler seçmelisiniz. Eğitime gideceğiniz ülkede burs almanız büyük avantaj olacaktır. 


Yeterliliklerinizi bilin, gerçekçi olun.

Yurtdışında lise başvuruları, liselerin kendi belirlemiş olduğu kriterler doğrultusunda gerçekleşmektedir. Her lisenin dönemlere göre değişebilen kriterleri mevcuttur. Eğer yurtdışında lise eğitimi almak istiyorsanız, yeterliliklerinizi kanıtlamalı, öz değerlendirmeleriniz doğru olmalı ve yeteneklerinize göre lise başvurusunda bulunmalısınız.

Yurtdışında lise eğitimi alacak öğrenciler için şu temel başlıklara göre belirlenir.

  1. Lise mezuniyet not ortalamanız
  2. Aldığınız dersler ve geçiş notlarınız
  3. Seçeceğiniz ülkeler
  4. Mezun olduğunuz okul
  5. Yabancı dil seviyeniz
  6. Maddi yeterlilikleriniz
  7. Başvuru yapacağınız tarihteki kontenjan durumu


Doğru zamanda hareket edin.

Yurtdışında lise başvurusunun olumlu olmasını etkileyen en önemli etkenlerden biri erken başvuru yapmaktır. Liselerin başvuru tarihleri ülkelere göre değişse de Nisan-Mayıs dönemlerinde bitmektedir. Bu aylardan sonra gerçekleşecek olan başvurular ise ek kontenjan ile gerçekleşir. Bundan kaynaklı, Türkiye’de eğitim aldığınız süreçte işlemlere erkenden başlamanız sizin için faydalı olacaktır. 


Profesyonel danışmanlık desteği alın

Yurtdışındaki her lise, kendi kriterlerine uygun adayları tercih etmektedir. Eğitim alacağınız lisenin bütçesi, yeterlilikleri ve prestijini araştırmanız; lise programlarında eğitim ihtiyacınıza uygun; potansiyelinizin de tercih edeceğiniz liseye uygunluğundan ve başarıyla bitireceğinizden emin olarak başvuruda bulunmalısınız. 

Lise ve vize başvuru süreçlerinizi profesyonel ekiple yürütmeniz, aksilik çıkmasını engeller. Endless Abroad Yurtdışı Eğitim uzun yıllara dayanan deneyimi ile akademik danışmanları size destek sağlar.


IHSO Yurtdışı Lise Eğitim Günleri Bu Sene Online! 

Bilgi Çağı standartlarında kaliteli bir eğitim alırken, bir yandan da farklı kültürlerle tanışmak istiyorsanız, yurtdışı eğitim odaklı bu online eğitim günleri tam size göre! Ailecek katılabileceğiniz bu online etkinlikte temsilciler, yurtdışında lise eğitimi ile ilgili aklınızdaki soruları yanıtlayacak. Yurtdışından diploma ve akademik referansın yanında, yıl kaybı olmadan denklik, ilgi alanlarınıza yönelik ders seçimi ve daha pek çok fırsatla ilgili ayrıntılı bilgiler alabileceksiniz. Güzel bir geleceğe emin adımlarla yürümek için okulları yakından tanıyabilir ve başka bir ülkede kendinize parlak bir gelecek kurabilirsiniz.


Neden IHSO Online Yurtdışı Lise Eğitim Günlerine Katılmalısınız? 

  • IHSO Günleri ile hayallerinizi süsleyen yurtdışı eğitim fırsatlarını sizlere sunuyoruz. Eğitim sektöründe uzun süreli tecrübeye sahibiz. 
  • Öğrencilerin ihtiyaçları ve becerileri doğrultusunda eğitim haritası oluşturuyoruz. Tecrübeli okul temsilcileriyle sizleri bir araya getiriyoruz. 
  • Evinizin sıcaklığında merak ettiğiniz soruları okul temsilcilerine sorabileceksiniz. Yurtdışında eğitim almak istediğiniz ülke ile ilgili detaylı bilgiler edinebileceksiniz. 
  • Prestijli okullarla ilgili detaylı bilgilere sahip olabileceksiniz.
  • Temsilciler sayesinde becerilerinize uygun liseye karar verebileceksiniz. 
  • Okul ve konaklama fiyatlarıyla ilgili bilgiler alabileceksiniz. 
  • Yaşam koşullarını ve kampüs olanaklarını öğrenebileceksiniz. 
  • Online etkinliğimiz sayesinde burs kazanma şansını yakalayabileceksiniz. 

Bu sene online gerçekleşecek etkinliğimizde yurtdışı eğitim dünyasına bir adım atmak ve fırsatlardan faydalanmak için yerinizi şimdiden ayırtın, ücretsiz kayıt olun.


Yurtdışında Lise Eğitimi Kimler İçin?

  • 14 - 18 yaş aralığında yurtdışı eğitimine istekli
  • Uluslararası akademik geçmişe sahip olmak isteyen
  • Uluslararası diplomaya sahip olmak isteyen       
  • Dil yeteneklerini geliştirmek isteyen
  • Yeni kültürler tanımaya istekli 
  • ELTIS dil yeterlilik sınavını geçmiş
  • Yurtdışında lisans eğitimi almayı ve yaşamayı düşünen tüm öğrenciler yurtdışında lise okuyabilir.

Siz de hayallerinizi gerçekleştirmek istediğiniz  yurtdışı eğitimine adım atmak için harekete geçebilirsiniz. Size en uygun okulu bulmak ve burs - indirim imkanlarından yararlanmak için VEF Global Online Yurtdışı Lise Fuarına davetlisiniz. Hem eğleneceğiniz hem de bilgi alacağınız bu fuarı kaçırmayın! Bu sene online gerçekleşecek etkinliğimizde yurtdışı eğitim dünyasına bir adım atmak ve fırsatlardan faydalanmak için yerinizi ayırabilirsiniz, şimdi ücretsiz kayıt olun. Merak ettiğiniz tüm sorular için bizimle iletişime geçin!

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

wp