Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Yurtdışında sınavsız üniversite hangi ülkelerde var?

Yurtdışında sınavsız üniversite hangi ülkelerde var?

Yurtdışında sınavsız üniversite okumak özellikle de Avrupa Birliği ülkelerinde bunu yapak çok mantıklı bir tercih olur. Yurtdışında üniversite eğitimi alabileceğiniz ve herhangi bir sınava girmenize gerek olmayan ülkeleri sizler için derledik.

Sınavsız üniversiteye gidilir mi?

Bilgi ve yetenekleri YKS sırasında yansıtamamış ancak eğitim için hevesli öğrencileri yurtdışında sınavsız üniversite fırsatı bekliyor. Dünyanın dört bir yanında uluslararası öğrencileri sınavsız bir şekilde kabul eden pek çok üniversite mevcut, üstelik uluslararası geçerlilikte diploma sahibi olma ve yurtdışı eğitimi deneyimleme şansı ile.

Çeşitli eğitim sistemlerine sahip farklı kültürleri bir arada buluşturan ve dünya standartlarında eğitim sunan üniversiteler ile yurtdışında üniversite okumak hem kolay hem fırsatlarla dolu.

Sınavsız üniversite hangi ülkelerde var?

Avrupa Birliği ülkelerinde sınavsız üniversite okuma imkanına sahipsiniz. Bu ülkelerden sadece Almanya, üniversite okumak için Türkiye’de gireceğiniz üniversite sınav sonucu siter. Bunun haricinde İngiltere, Amerika, Kanada, Polonya, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti, İrlanda, Macaristan ve daha birçok ülkede öğrenciler istedikleri bölümlerde kolaylıkla eğitim alabiliyor. 

Yurtdışında okumak için YKS şart mı?

Amerika’da bazı üniversiteler SAT denilen sınava girmenizi talep edebilir.

Amerika'da Üniversite Okuma Fırsatı

Yurtdışında sınavsız okumanız için yeterli İngilizceniz yok ise ülkeler sizden TOEFL ya da IELTS başta olmak üzere çeşitli İngilizce sınavlarından puan talep edeilir.

Eğer yabancı dil olarak yeterli İngilizceniz yok ise hazırlık okuyabileceğiniz ülkeleri tercih edebilirsiniz.

Yurtdışında sınavsız üniversite okumak isteyenler bölüm olarak genelde İşletme, Ekonomi gibi bölümler tercih ediyor. Mühendislik, Tıp gibi bölümlerde ise üniversiteler kendi temel ders sınavlarını yapabilirler. 

Yurtdışında Okumak Sizin İçin Bir Fırsat Olabilir

Sınavların ve alınan puanların tercih edilen bölüm üzerinde etkisininin yok olmasıyla birlikte serbestçe istediği alanı ve kariyer planını seçebilen öğrenciler yurtdışında sınavsız lisans eğitimi sayesinde bulundukları durumun getirdiği zorunlulukla bir alana yönelmek zorunda kalmıyor, kendi geleceklerini seçme özgürlüğüne sahip oluyorlar. Dünyaca denkliğe sahip bir diploma ile donanımlarını zenginleştiriyor ve gelecekleri için en değerli yatırımı yapmış oluyorlar.

İster sınav sonucun hayalindeki gibi olmasın ister ne olursa olsun lisans eğitimini yurtdışı üniversitelerinde, yurtdışının macera ve deneyim dolu dünyasında okumak istiyor ol, fırsatlarla dolu yurtdışı eğitim dünyası seni bekliyor.

Yurtdışında Dil Eğitimi İçin Tercih Edebileceğiniz Ülkeler

Hayallerini erteleme, yurtdışında sınavsız üniversite ile sınav sonucunun, tercihlerin ve yerleştirmelerin stresine düşmeden gelecek planı hazırlamak, yurtdışında bambaşka bir ortam ve kültürün içinde kaliteli bir eğitim almak ve hayallerine uzanan yola çıkmak için bugün bir adım at. 

Yurtdışında üniversite okumak istiyorum ne yapmalıyım?

Yurtdışında sınavsız okumak için Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlarından daha ayrıntılı bilgi almak isterseniz lütfen bizi 444 3 660 telefon numarasından arayın.

 

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Yurtdışında Nasıl Üniversite Okunur?

Yurtdışında Üniversite
12 Mart 2022

Kaygı Yok Stres Yok

Yurtdışında Üniversite
12 Mart 2022
wp