Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Yurtdışında Spor Medyası Eğitimi

Yurtdışında Spor Medyası Eğitimi

Gün geçtikçe gelişen teknolojik dünyada bu gelişmelerden en fazla etkilenen sektörlerden birisi medya sektörü. Günümüzde bu durum lisans veya ilgili yüksek lisans yapmak isteyen öğrencileri doğrudan bu alana çekmekte. Avrupa ve Amerika’da dijital yayıncılık sektörünün ciddi yükselişi ve bu yükselişte sporun %45 gibi bir kazanç artışına tanık olması spor medyası alanına geçtiğimiz 3 senede başvuruların ciddi anlamda artmasına sebep oldu.  Avrupa ve ABD de son 5 senede bu alanda %35’lik bir başvuru artışı yaşandı. Hem yerel hem de uluslararası olmak üzere ilgili bölümlerden mezun öğrenciler spor medyası lisans ve yüksek lisans başvuruları yaparak üniversite başvuru sayılarını oldukça yükselttiler. 

Peki spor medyası bölümü nedir, hangi ülkelerde okunur, maliyetleri nelerdir, ne gibi dersler görürsünüz ve en önemlisi mezun olunca iş alanlarınız imkanlarınız neler olur?

Spor Medyası Eğitimi

Bölümün temel amacı öğrencilere spor medyası dünyası hakkında gerçek bir fikir vermektir.

Öğrenciler sporun medyada yer aldığı tarihi inceler, sporun kültürel ve sosyal önemi üzerine düşünür, spor ve medya arasındaki karşılıklı ilişkileri araştırır ve dijital ortamda spor iletişimini inceler. Spor ve medya ile ilgilenen canlı bir topluluğun bir parçası olur ve birlikte raporlama, üretim, kamera işlemleri, yönetme, düzenleme, sunma, pazarlama veya sosyal medya ile çalışma gibi özel uzmanlık alanlarınızda beceri setleri oluşturmaya çalışır. 

Öğrenciler araştırmacı, analist ve iletişimci olarak gelişecek ve hikaye anlatımında önemli beceriler kazanacaktır. Üniversite sporunun düzenli olarak kapsanması, profesyonel uygulamaları taklit ederek ve öğrencilere lisansüstü işverenler tarafından çok değerli beceriler geliştirme fırsatları sağlayacaktır. Aynı zamanda spor içeriklerini şekillendiren kendi TV şovlarını yürütmek, öğrencileri prodüksiyon, post prodüksiyon ve stüdyo prodüksiyon anlayışı ile donatacak. 

İş İmkanları

Staj kısımlarında ise son yıllarında öğrenciler bir dizi bağımsız ve grup projesine katılacak ve müşteri liderliğindeki spor medya prodüksiyonları ve komisyonlarıyla çalışma deneyimi yaşayacaklar. Kamera önü ve arkası birçok projede de yer alabilecekler.  Amerika, İngiltere, Kanada gibi ülkelerde bu bölümleri okuyabilir ve yüksek lisans yapabilirsiniz. ABD ve Kanada da ortalama maliyetler 20 bin ile 40 Bin USD arasında değişirken bu tutarlar İngiltere'de senelik 12 bin GBP civarında seyretmektedir. Konu iş imkanlarına gelince, spor sunuculuğu, spor yöneticiliği, spor medya danışmanlığı, spor sosyal medya yöneticiliği, kanal spor danışmanı, kamera arkası prodüksiyon, spor yazarlığı, canlı yayın sunucusu, foto muhabirlik ve daha birçok alanda iş bulmak mümkün. Alacağınız dersler arasında medya endüstrisi, medya pazarlama uzmanlığı, dijital prodüksiyon, sanat tarihi, spor tarihi, spor yönetimi, muhabirlik, kamera önü ve arkası dersler vb dersleri göreceksiniz.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Malta’da Dil Eğitimi En Güzel Nasıl Olur?

Yurtdışında Eğitim
17 Eylül 2020

Yurtdışı Eğitimlerinde Vize Almak Ne Kadar Zor?

Yurtdışında Eğitim
17 Eylül 2020

Polonya'da Eğitim Almanın Avantajları

Yurtdışında Eğitim
17 Eylül 2020
wp