Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Almanca Öğrenenler için 10+ Dizi Tavsiyesi

Instagram Haberleri 02 Eylül 2021
Almanca Öğrenenler için 10+ Dizi Tavsiyesi

Dil öğrenme konusunda dil eğitimi öğrencilere büyük katkılar sunsa da bazen tamamen kapsayıcı olmayabiliyor. Bu yüzden pratik yapmanızı sağlayacak yurt dışı dil eğitimi programları her zaman daha büyük başarılar elde etmekte. Buna benzer olarak dil eğitimini destekleyici aktiviteler arasında hedef dilde medya öğeleri tüketmek, o dilin kültürüne aşinalık getirdiği gibi dinleme ve okuma kabiliyetlerini artırır, kelime dağarcığını geliştirir ve bunları tamamen doğal bir şekilde gerçekleştirdiği için daha kalıcı sonuçlara olanak tanır. 

Bu doğrultuda dil eğitiminize yardımcı olması için boş zamanlarınızda hem sizi eğlendirecek, hem kültüre aşina olmanıza katkı sağlayacak, hem de yabancı dil kabiliyetlerinizi artıracak 10 Almanca dizi önerisi için blog yazımızda sizi bekliyor.

1. Dark 

Eğer Stranger Things ya da Twin Peaks tarzı diziler seviyorsanız, Dark tam sizlik bir dizi diyebiliriz. Kurgusal olan Wenden kasabasında geçen bu dizi kayıp bir çocuğun gizemi ve onu çevreleyen dört ailenin birbirine bağlı yaşamları etrafında dönüyor. Bu durum kulağa çok ilginç gelmese de, bu korku dolu dizi ve tuhaf atmosferi, ikonografisi ve görsel ipuçlarıyla birleştiğinde otomatik olarak tüm sezonu aşırı derecede izlemek istemenizi sağlıyor. İlk sezonu bitirdikten sonra endişelenmeyin, dizinin devamı var.  

2. Türkisch für Anfänger

Bu komedi şovu ilk kez 2006 yılında seyirci ile buluştu ve kısa sürede büyük bir izleyici kitlesi kazanırken aynı zamanda Almanya'nın en popüler iki aktörünün kariyerlerini de başlattı. Berlin'de geçen Türkisch für Anfänger, annesi aniden bir Türk polis şefiyle nişanlandığında hayatı alt üst olan 16 yaşındaki Lena'nın hayatını anlatıyor. Sadece kabul görmenin önemini göstermekle kalmayıp aynı zamanda modern multi-kültürellik gerçeklerini tüm engelleriyle vurgulayan bu fantastik dizide iki dünya çarpışıyor. Bu diziyi izlerken büyük keyif alacaksınız. 

3. Bad Banks

Heyecan verici bir senaryo, harika oyuncular ve muhteşem sinematografi bu popüler Alman dizisini özetliyor. Bad Banks Frankfurt, Lüksemburg ve Londra arasında gidip gelen yatırım bankacılığı dünyasında geçiyor. Dizi, genç bir bankacıyı ve onun çalıştığı bankanın karanlık noktalarına yaptığı sekiz haftalık cehennem yolculuğunu anlatan hayli enteresan bir konu içeriyor. Güç, özgürlük, statü ve heyecan… Bad Banks'i izlerken sizi saatlerce ekrana bağlı tutacak bir hız treni yaşayacaksınız.

4. Babylon Berlin

Bu dizi şimdiye kadar üretilmiş en maliyetli Alman şovu. 1920'lerde geçen bu muhteşem dizi yerel çetelerin yeraltındaki etkilerini ortaya çıkarmak için Köln'den Berlin'e transfer edilen yakışıklı polis komiseri Gereon Rath'ı konu alıyor. İmparatorluk başkentindeki soruşturmaları onu karanlık bir uyuşturucu, yolsuzluk ve aşırılık dünyasına götürür. Bu dizi Almanca öğrenenler için harika ama aynı zamanda tarih meraklıları için de mutlaka izlenmesi gereken bir dizi. Prodüksiyon tek kelime ile mükemmel ve size Weimar Cumhuriyeti sırasında Alman yaşamının nasıl olduğuna dair gerçek bir fikir veriyor.

5. Charité

Bu tarihi hastane dizisi 1888'de geçiyor ve ünlü araştırmacılar Rudolf Virchow, Ernst von Bergmann ve gelecekteki üç Nobel ödüllü Robert Koch, Emil von Behring ve kemoterapinin mucidi Paul Ehrlich'in başarı için mücadele ettiği Avrupa'nın en büyük kliniği Charité Berlin'de geçiyor. Aynı zamanda, eğitici olduğu kadar sürükleyici. İzlerken sadece Almancanızı geliştirmekle kalmaz, aynı zamanda tıp tarihi ve 19. yüzyılın sonunda Almanya'daki siyasi gelişmeler hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

6. Dogs of Berlin

Gelelim en beğenilen Alman dizilerinden birine. Bu diziyi hala izlemeyenler varsa daha fazla zaman kaybetmesin ve hemen başlasın. Bildiğiniz üzere Almanlar suç ve komedi şovlarını sever ve Dogs of Berlin izleyiciye her ikisinin de eşsiz bir kombinasyonunu sunuyor. Dizi ünlü bir Alman-Türk futbol yıldızının cinayetini çözmekle görevli iki polis memurunun etrafında dönüyor. Biri hukuku esnetip adaleti bulmaya çalışırken, diğeri ise suçu kendine fayda sağlamak için kullanıyor. Çeteler, uyuşturucular, şantaj, yolsuzluk, ihanet ve sosyal kontrolün müthiş bir karışımını sunuyor.

7. Berlin Station

Şimdiye kadar belki ‘Alman  dizilerinde ve Berlin'de ne var?’ demiş olabilirsiniz. Berlin Station size merak ettiğiniz her konuyu detaylıca sunuyor. İlk sezonda araştırmacı Daniel Miller gizli bir görevle Almanya'ya transfer edilir. Alman CIA karargahına düzenli bir transfer gibi görünse de Miller'ın gerçek niyeti, halka hassas bilgiler sızdıran bir iç ihbarcıyı bulmaktır. Miller bu davayı çözmeye çalışırken Alman meslektaşlarının direnişiyle ve dini kullanan insanların yükselişiyle de karşı karşıya kalır.

8. Stromberg

The Office dizini seviyorsanız eğer  Stromberg Netflix listenizde kesinllikle yer alması gereken bir dizi. Özellikle de Almanca öğrenmek istiyorsanız. Alman halkı ve kültürü hakkında bilinmeyenleri öğrenmek istiyorsanız eğer kesinlikle bu diziye bir göz atın. Pişman olmayacaksınız…

9. Weissensee

İki aile, iki hayat, iki kader ve bir bölünmüş Almanya. Budizi, 80'lerin sonlarında Berlin'de geçen bir dönem draması olan Weissensee'yi özetliyor. Dizide  oldukça Berlin duvarının yıkılması ve Alman D-Mark'ın tanıtılması gibi önemli tarihi olaylara yer veriliyor.  Ayrıca bu olayların etkisinde kalmış insanların zamanla nasıl şekillendirdiğine odaklanıyor.

10. Parfum

Bu dizi sadece Patrick Süskind'in ünlü romanı ‘The Perfume’ın yeniden çevrilmiş bir versiyonu değil. Kitabın temel önermesini alıyor ve onu modern çağda bir mini diziye dönüştürüyor. Hikayenin merkezinde beş eski yatılı okul öğrencisi var. Bu dizide ayrıca acımasız cinayeti umutsuzca çözmeye çalışan gençler var. Geçmişle günümüz arasında gidip gelen bu altı bölümlük sezon heyecan verici, karanlık ve başından kalkamayacağınız kadar sürükleyici. 

Dil öğrenmek yalnızda okullarda veya dil okullarına giderek yapabileceğiniz bir şey değil. En etkili dil öğrenme yöntemi her zaman pratikten ve o dili günlük hayatınıza entegre etmekten geçer. Almanca öğrenmek istiyor ve yeterli imkanlarınız yoksa asla üzülmeyin. Alman yapımı diziller izleyerek kulak aşinalığınızı artırmaya ve bunun beraberinde ekstra çalışmalara yer verin. Kesinlikle sonuç alacaksınız. Bu ve bunun gibi yararlı bilgiler edinmek için Endless Abroad’u takipte kalın.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

wp