Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

İngilizcenizi Geliştirirken İzleyebileceğiniz 5 Dizi

İngilizcenizi Geliştirirken İzleyebileceğiniz 5 Dizi

Dil eğitimi, dil öğrenimi konusunda öğrencilere büyük katkılar sunsa da tamamen kapsayıcı olmayabiliyor. Bu sebeple pratik yapmayı mümkün kılan yurtdışı dil eğitimi programları her zaman daha büyük başarılar elde etmekte.

Buna benzer bir şekilde dil eğitimini destekleyici bir aktivite olarak hedef dilde medya öğeleri tüketmek, o dilin kültürüne aşinalık getirdiği gibi dinleme/okuma kabiliyetlerini artırır, kelime dağarcığını geliştirir ve bunları tamamen organik ve doğal bir şekilde gerçekleştirdiği için daha kalıcı sonuçlar verir.

Bu doğrultuda dil eğitiminize destek olması için boş zamanlarınızda hem sizi eğlendirecek, hem İngilizce kültürüne aşina olmanıza vesile olacak, hem de yabancı dil kabiliyetlerinizi artıracak 5 yabancı dizi önerisi için blog yazımız sizi bekliyor.

- House of Cards

Kevin Spacey ile kazandığı hit sayesinde Netflix’in popülerleşmesinde büyük katkı sağlayan House of Cards, Amerika’nın politik çehresinde gücünü elinde tutmaya çalışan demokrat bir kongre üyesi olan Frank Underwood’u entrika, ihanet, pragmatizm ile yoğrululmuş bir hikayede takip ediyor.

Platform: BBC, Netflix

Oyuncular: Kevin Spacey, Robin Wright, Michael Kelly

- Stranger Things

Netflix’in hit dizilerinden bir diğeri olan Stranger Things, 2020’lerin retro trendini takip ederek 1983’de Amerika’nın küçük bir kasabasında geçiyor. Dönemin çehresini tutarlı ve nostaljik bir şekilde anlatan dizi, bu küçük kasabada sıradışı ve olağanüstü olaylarla karşılaşan 4 genç çocuğu, ve bu olağanüstü olayların merkezinde bulunan ve  tüm hayatını travmalarla yaşayan küçük bir kız olan 11 ile tanışmalarını anlatıyor. Çocuklar 11’e normal bir çocukluk yaşatmaya çalışırken bir yandan bu olağanüstü olayların kaynağını çözmeye ve bu kötülük karşısında durmaya çabalıyorlar.

Platform: Netflix

Oyuncular: Winona Ryder, David Harbour, Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin

- IT Crowd

2000’lerin kült komedi dizilerinden IT Crowd, dijitalizasyonun gittikçe hızlandığı ve popülaritesinin artığı bir dönemde bilgisayar teknik servisi çalışanı 2 “nerd”ün hikayelerini ve yöneticilerinin onları “normal insanlarla” anlaşabilir hale getirme çabalarını klasik İngiliz komedi anlayışı doğrultusunda “izleyeni untandıran” üslubuyla anlatıyor. 2006'da yayın hayatına Channel 4'da başlayan dizi, Netflix'te yer alarak yeniden hayat buldu.

Platform: Channel 4, Netflix

Oyuncular: Richard Ayoade, Katherine Parkinson, Chris O'Dowd 

- Sherlock

Sir Arthur Conan Doyle’ın gerçek anlamda ölümsüz ve polisiye türünü temelinden etkileyen karakteri Sherlock Holmes ve sadık dostu Dr. John Watson, ilk yaratıldıkları 1887 yılından beri roman, hikaye, film, dizi gibi ortamlarda uyarlanıyor veya yeniden yaratılıyor. O kadar ki Guinness Dünya Rekorları kitabı Sherlock Holmes’u “Televizyon ve film sektöründe en çok uyarlanan edebiyat karakteri” olarak ödüllendirdi. 
Bu uyarlamaların en çok etki edenlerinden biri de BBC’de 2010 yılında yayın hayatına başlayan Sherlock oldu. Oyuncu kadrosu ve senaryo derinliğinin kalitesi bir yana, klasik Sherlock/Watson karakteristiklerine ve ilişki dinamiklerine sadık kalırken bu elementleri en iyi şekilde modernize eden yapım olarak büyük popülarite kazandı. 

Platform: BBC One, Netflix

Oyuncular: Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Mark Gatiss, Andrew Scott

-Community

Rick and Morty’nin yaratıcısı, dizi sektörünün en egzantrik beynine sahip insanlarından biri olan Dan Harmon’ın televizyondaki ilk büyük macerası Community, yayınlandığı dönemde sadece belirli bir kitleyi kendisine bağlasa da bu kitlenin büyük sadakati ve sevgisiyle bir kült haline dönüştü. Hayranlarının bu sevgisi dizinin 2015 yılında yayınlanan 6. ve son sezonundan itibaren hiç düşmedi. Bu sevgi her geçen gün hayranlarını artırırken 2020 yılında Netflix’in dizinin tüm sezonlarını platformuna dahil etmesiyle müthiş bir patlama yaşadı. 2010’ların başında yayında kalmak için çırpınan dizi sunduğu kültür öğelerinin ve fikirlerin popülerleşmesi sayesinde 2020 yılında milyonlarca kişi tarafından izlenir hale geldi.

Alternatif kültür öğelerini ve ileride iyice kendini gösteren çılgın fikirleri zekice yazılmış bir geleneksel sit-com’un dinamiklerine yediren Community, aynı okulda eğitim gören ve birbirinden tamamen farklı arkaplanlara sahip 7 öğrencinin bir araya gelmesini ve zaman içinde oluşturdukları aileyi anlatıyor. 

Platform: NBC, Netflix

Oyuncular: Joel McHale, Donald Glover, Alison Brie, Gillian Jacobs, Danny Pudi, Yvette Nicole Brown, Chevy Chase, Ken Jeong


İngilizce Dil Eğitimi Alın

Yabancı dilinizi geliştirmenin en verimli ve hızlı yolu her zaman yurtdışında dil eğitimi olmuştur. Anadil konuşurlarıyla pratik yapma şansı tanıyan yurtdışında dil eğitimi için bize ulaşın, detaylı bilgi alın ve eğitim planınızı bizimle şekillendirin.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

wp