Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

İspanyolca Öğreten & Geliştiren 10 Dizi

Instagram Haberleri 14 Eylül 2021
İspanyolca Öğreten & Geliştiren 10 Dizi

İspanyolca dünya üzerinde en çok konuşulan diller arasında geliyor. Öğrenmesi dünyadaki birçok dile göre kısmen daha kolay olan İspanyolca birçok kişinin 2. veya 3. yabancı dil olarak tercih ettiği ve öğrenmek istediği bir haline geldi. Bu denli popüler olmasının altında belli başlı nedenler yatıyor. İspanyol dizilerinin son zamanlarda ortalığı kasıp kavurması ile İspanyolca öğrenmeye olan talep de aynı oranda giderek artıyor. Bir dil öğrenmenin en pratik yolu olan dizi izlemek ise İspanyolca öğrenmek isteyenler için de en iyi tercihler arasında geliyor. Peki, İspanyolca’yı en hızlı öğrenmene katkı sağlayacak en iyi 10 dizi hangileri? 

1. Elite
Elite, okulun yüzme havuzunda ölü bulunan asi bir kız öğrencinin cinayet gizemini çevreleyen bir tür dram dizisi. Kültürlerarası ve üç yönlü ilişkiler içeren bu popüler dizinin o kadar hayranı var ki. Özellikle gençlerden izlemeyen yok denecek kadar az. Devlet okulları yakıldıktan sonra seçkin Las Encinas akademisine gelen üç öğrenci arasında büyük bir gerilim çıkıyor. Dizide özellikle okulun zorbası olarak bilinen Miguel Bernardeau, Mina El Hammani, Nadia ve Nadia'nın rakibi haline gelen Danna Paola'dan harika performanslar izleyebileceksin. La Casa de Papel hayranları bu dizide Jaime Llorente ve Maria Pedraza'yı tekrar görmekten keyif alacaklar. Bu heyecan dolu diziyi Netflix platformu üzerinden kolaylıkla izleyebilir ve İspanyolca öğrenirken kolaylık yaşayabilirsin. 

2. La Casa de Papel 
İspanyol dizisi denildiğinde aklınıza ilk ne geliyor? Tabii ki La Casa de Papel. Álex Pina tarafından yaratılan çok popüler bir suç drama dizisidir. Netflix'te yayınlanan 5 sezondan oluşan bir dizidir. Biri İspanya Kraliyet Darphanesi'nde ve diğeri İspanya Bankası'nda olmak üzere yaklaşık 2 soygunu konu alıyor. Dizi, gerçekleşen iyi düşünülmüş soygunları baştan sona izlemenizi sağlayacak. Soyguncuların her biri kırmızı tulumlar ve maskeler giyiyor. Bu durum dizinin simgesi oldu diyebiliriz. Diyalog oldukça hızlı ancak sizi doğrudan İspanyolca diline ilgili bir hale getiriyor. 

3. Vis a Vis 
Bu ünlü İspanyol dizisi diğer çok popüler olan Orange is the New Black’in İspanyol versiyonu gibi diyebiliriz. Dizi kadın mahkumların olduğu bir hapishane ortamında geçiyor.Vis a vis, Macarena'nın hikayesini ve hapishane olduğu süre zarfında karşılaştığı iyi ve kötü arkadaşları konu alıyor. Aynı zamanda akıl almaz derecede tuhaf olaylar zincirini izler halde buluyorsun kendini. İspanyolca öğrenmek için Vis a Vis oldukça iyi bir dizi önerisi. Özellikle de eski İspanyolca'dan uzak, konuşma diline özgü ifadelere yer veriliyor.. La Casa de Papel'i daha önce izlediysen, Saray Vargas rolündeki Nairobi'yi bir kez daha izleme fırsatını  kesinlikle kendine vermelisin. Bu sürükleyici diziyi izlerken konsantreni asla kaybetmeyecek ve günlük İspanyolcada sık sık kullanılan kelimelere aşina olacaksın. 

4. Cable Girls 
Netflix'teki bir diğer popüler İspanyol dizisi de Cable Girls. Netflix'in kendisi tarafından üretilen 1920'lerde Madrid'de geçen bir İspanyol dönemi drama dizisidir. 2 bölümden oluşan son bir 5. sezon ile birlikte tam olarak 4 sezondan oluşuyor. National Telephone Company’e yeni işe alınan farklı geçmişlerden yaklaşık 4 kadın bu dizinin ana karakterleri. Arkadaşlığı, romantizmi ve modern iş hayatını ele alıyor. 1920'lerde çalışan kadınların yaşadığı zorlukları da gösteren romantik ve duygusal bir dizi diyebiliriz. Diğer çok ünlü İspanyıl dizileri gibi Cable Girls de çok ünlü ve hayran kitlesi oldukça yüksek bir dizi. Dizinin ana karakteri Blanca Suárez, İspanya'da oldukça tanınan bir aktris ve aynı zamanda “A Pesar de Todo” filminde de yer almıştı. 

5. The Innocent 
İspanya'nın en ünlü ve yakışıklı aktörlerinden birini tanımak istiyorsanız bu diziyi kaçırmamalısınız. The Innocent dokuz yıl önce yanlışlıkla birini öldüren Mateo adlı bir adam (Mario Casas'ın oynadığı) etrafında dönüyor. Mateo ve kız arkadaşı Olivia'nın yaşamak zorunda olduğu bir dizi talihsiz olay karşısında şok olma garantisi vereceğimiz bir dizi. Hem merak uyandıran hem de nabzı hızlandıran bu diziyi bir gecede bitirmek isterken İspanyolca’ya olan ilgin daha da artacak. Bu diziyi izlerken giderek daha da fazla sırrın ortaya çıktığını fark edeceksin.

6. White Lines
White Lines keşke senaryosunu ben yazsaydım diyeceğin bir dizi. Dans müziğinin en parlak döneminde, Manchester'dan bir İngiliz delikanlısı, arkadaşlarıyla birlikte süperstar bir DJ olma hayaliyle İbiza'ya gelir. 20 yıl öncesine, şimdiki zamana ilerler ve küçük kız kardeşi, gerçeği ortaya çıkarmak için efsanevi parti adasına gelir. Gizemli ölümünün arkasında Casa de Papel şöhretinden Alex Pina tarafından kaleme alınan White Lines hayatın her anını konu alan ve her şeyi doruklarda yaşayan insanları görebileceğin dikkat çekici bir dizi. Dizinin ilk sezonu 10 bölümden oluşuyor. Ancak bu dizi tamamen İspanyolca değil hatta büyük bir kısmı İngilizce diyaloglardan oluşuyor. Ancak çok seveceğini düşündüğümüz bu diziyi izlerken İspanyolca diyalogların her detayı aklında yer edecek. 

7. El Desorden Que Dejas
Önereceğimiz başka bir dizi de bir okul draması olan El Desorden Que Dejas. Aslında, EDQD, Elite'i yazan aynı kişi tarafından yazılmıştır. Ancak bu dizi Elite'de olduğunun aksine, bu sefer baş kahramanlar öğretmenlerdir. Raquel, önceki dönemde gizemli koşullar altında ölen bir öğretmenin yerini aldığını bilmeden Galiçya'daki izole bir okula gelir. Genel olarak Galiçya kırsalının karamsar kasvetinden büyük etki yaratan atmosferik bir gerilim dizisi diyebiliriz. Ancak, seveni çok olması ve oldukça sürükleyici bir dizi olduğu söylemesinden dolayı tavsiye etmek istedik. 

8. Isabel 
Isabel, bağımlı olmak için yeterince iyi bulduğumuz bir İspanyol dizisi. Game of Thrones kadar entrika içeren kaliteli bir tarihi drama diyebiliriz. Aslında bakarsak dizinin GOT’a ayrılan bütçenin yanından bile geçmemesine rağmen iddialı aksiyon sahneleri içeren bir dizi. İspanyolca öğrenenler için çok sayıda arkaik ikinci şahıs formları ve oldukça günlük dile uygun kelime hazneni geliştirecek diyaloglara sahip. Oldukça popüler olan bu diziye bir şans verebilir ve İspanyolca öğrenme sürecinde keyifli anlar yaşabilirsin. 

9. Someone Has to Die
Someone Has to Die, İspanya İç Savaşı'ndan sonraki yıllarda İspanyol yüksek sosyetesinin tutkuları ve eğlenceleriyle tanıştırıyor. Üç bölümden oluşan dizi, 1950'lerde muhafazakar ve geleneksel bir toplum dönemi olan İspanya'da geçiyor . Dizi zengin ailesine 10 yıl aradan sonra Meksika'dan eve gelen genç bir adam hakkında. Ailesi ona evlenmesi için bir kadın seçmiştir. Bununla birlikte, muhafazakar topluluk için şok edici olan  yanında bir erkek balerin getiriyor. Konusu bakımdan bir hayli ilgi çekici olan bu kısa ama sürükleyici diziyi izleyerek hem güzel vakit geçirebilir hem de İspanyolca’ya hakimiyetini artırabilirsin. 

10. Love in Times of War 
Bu dizi özellikle yeni başlayanlara İspanyolca seviyesini geliştirmek için çok uygun bir dizi. Peki bunun nedeni ne? Dizide yer alan karakter yavaş ve anlaşılır şekilde İspanyolca konuşuyorlar. Bu durum İspanyolca’ya hakim olmayanların diziyi daha rahat takip edebilmesine olanak tanıyor. Savaşın parçaladığı bölgede bir hastane açmak için Afrika'nın Melilla kentine gönderilen Madrid'den bir grup hemşire hakkında bir dizi. Hemşireler savaşın zulmüne kendi gözleriyle tanık olsalar da yine de aşka vakit bulurlar. Bu dizinin oyuncularını çok ünlü oldukları için tanıyor olabilirsiniz:. Kadrosu Álex García, Amaia Salamanca, Verónica Sánchez gibi oldukça ünlü isimlerden oluşuyor. 

TV veya dizi izlemek bir yabancı dilin ritmine alışmanın, genel ifadeleri duymanın ve daha ileri seviyedeki konuşmacılar için yeni kelimeler öğrenmenin harika bir yoludur. Hiçbir dil pratik yapmadan ve emek harcanmadan öğrenilmez. Eğer amacın yeni bir dil öğrenmekse ve bunun için yeterli maddi kaynağın yoksa işi en basit şekliyle ele almalısın. Bugünkü yazımızda İspanyolca öğrenmek isteyip bunu daha zevkli ve kolay bir yöntemle halletmek isteyenler için en iyi İspanyol dizilerinden bahsettik. Bahsettiğimiz listede kesinlikle daha önce izlediğin ve çok beğendiğin dizilere rast geleceksin. Ancak, eminiz ki aralarından en az birini daha önce hiç izlemedin. Şimdi bu kararlı yoluna devam etmek için sana önerdiğimiz bu birbirinden sürükleyici dizileri izlemeye başla. Bu ve bunun gibi yararlı içerikler için Endless Abroad’u takip etmeyi unutma.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

wp