Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Almancanızı Pekiştirecek 5 Dizi Önerisi

Almanya Haberleri 16 Kasım 2019
Almancanızı Pekiştirecek 5 Dizi Önerisi

Almanya dışında da pek çok ülke tarafından da kullanılan Almancaya ülkemizdeki ilgi de her geçen gün artıyor. Almanya dil okulu, Almanca öğrenme konusunda her ihtiyaca göre fırsatlar sunarken, en çok tercih edilen dil okulları ise Berlin, Frankfurt ve Münih gibi şehirlerde yer alıyor. Yaşadığı ortamı deneyimlemek, fırsatları değerlendirmek ve her şeyi yerinde görmek isteyenler ise, bu şehirlerde dil okullarına giderek Almanya'da Almanca eğitim almaktadırlar. 

“Tekrar edilmeyen dil unutulmaya mahkumdur” mottosuyla öğrendiklerinizi pekiştirmeniz gerekmektedir. Netflix, BluTV ve Amazon Prime TV gibi online dizi platformları üzerinden Almanca altyazılı diziler izleyebilir ve dil yapısını daha iyi kavrayabilirsiniz.

Almanca Öğrenmek İçin En İyi Diziler

Netflix üzerinde son zamanlarda en çok izlenen yapımları bir araya getirdik. Bu diziler ile Almanca eğitimlerinizi daha fazla geliştirebilirsiniz.

Dark

 Son yılların en çok konuşulan dizilerinin başında yer alıyor. Bir çocuğun kaybolması ile başlayan dizi bizleri gizemli bir yolculuğa sürüklüyor. 2. sezonu yayınlanan Dark, Almanca dil okullarında eğitim almış kişilerin kesinlikle izlemesi gereken dizilerin başında geliyor.

Der Tatortreiniger

Cinayet davalarını konu alan dizi, Almanya’da kült statüsüne ulaşmış durumda. Yaşanan olayları komik bir şekilde ele alan dizi hem Netflix üzerinden hem de Amazon Prime üzerinden altyazısız izlenebilir. Almanya dil okulunda eğitim görmüş kişiler bu diziyi izleyerek kültürel yapı hakkında bilgi sahibi olabilir. 

Weissensee

1980 ve 1990 yıllarında Doğu Berlin’i yaşayan iki aileyi ele alan bir dizidir. Berlin Duvarı’nın yıkılmasının yanı sıra bazı önemli konuları da ele alıyor. 80'li yıllardaki Almanya'nın durumunu ve kültürel durumunu dizi üzerinden inceleyebilirsiniz.

Dogs of Berlin

Ünlü bir Türk oyuncunun öldürülmesini konu alan dizi birbiriyle anlaşamayan iki polisin etrafında şekillenir. Suç temalı dizide hem iyi hem de kötü polis vardır. Netflix üzerinden hem altyazılı hem de altyazısız izleyebilirsiniz.

Bad Banks

2018 yılında çıkan dizi, bir bankacının hızlı yükselişini konu edinmektedir. Tüm kesimler tarafından çok beğenilen diziye “En iyi yapım” ve “En iyi senaryo” ödülleri de verildi. 

Bonus # - Türkisch für Anfänger

Terapist olan bir anne oğlu ve kızı ile birlikte yaşamaktadır. 16 yaşındaki Lena, sorunları olan bir kızı temsil etmektedir. Annesinin Türk komiser ile yaşamaya karar vermesini kabul edemeyen Lena'nın tüm hayatı altüst olmuştur. 

Altyazılı dizi izlemek Almanca eğitimini geliştirir mi?

Evet. İzlenen altyazılı diziler hem hafızanızın daha taze kalmasını hem de tekrar yapmanızı sağlar. Daha önce Almanya dil okulunda ya da başka bir yerde eğitim aldıysanız kesinlikle bu dizileri izlemenizi önerir ve kendinizi geliştirmenizi tavsiye ederiz.

Almanca altyazılı dizi izleyebileceğim en iyi platform hangisi?

Son yıllarda öne çıkan platform Netflix. Önerdiğimiz dizileri Netflix üzerinden izleyebilirsiniz. 

Başlangıç düzeyinde Almanca eğitimi almış kişiler bu dizileri izleyebilir mi?

Hem ileri düzeyde hem de başlangıç düzeyinde eğitim almış olan kişiler bu dizileri izleyebilirler. Dark dizisinin dili bir kademe daha ileri düzey olarak görülebilir.

Almanya dil okulu ile Almanca eğitim aldıysanız ve dilinizi pekiştirmek istiyorsanız size önerdiğimiz en iyi Almanca dizileri izleyebilir ve konuşma egzersizleri yapabilirsiniz. Almanca öğrenmek için Endless Abroad güvencesi ile dil okullarınıi Almanya üniversitelerini ve Almanya yüksek lisans programlarını inceleyebilirsiniz.

 

 

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Almanya nüfusu 2022

Almanya Haberleri
16 Kasım 2019

Almanya Devlet Yapısı

Almanya Haberleri
16 Kasım 2019

Almanya'nın Coğrafi Özellikleri

Almanya Haberleri
16 Kasım 2019
wp