Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Dijital Oyun Tasarımı Bölümü İle Kariyer Planlaması

Dijital Oyun Tasarımı Bölümü İle Kariyer Planlaması

Oyun tasarımı nedir?

Oyun tasarımı, daha geniş video oyunu geliştirme alanı altında yer alır ve eğlence veya eğitim amaçlı bir oyun geliştirmek için yaratıcılık ve tasarımın kullanılmasını ifade eder. Diğer karakterler, kullanıcılar veya nesnelerle etkileşimi yönlendiren ilgi çekici hikayeler, karakterler, hedefler, kurallar ve zorluklar oluşturmayı içerir. 

Oyun tasarımı, gelecek vaat eden iş beklentileri ile heyecan verici, ödüllendirici ve çok yönlü bir alandır. Ancak oyun tasarımcısı olmak zorlu bir yolculuk olabilir. Tutku, sabır ve sebat esastır.

Başarılı bir oyun tasarımcısı olmak için neler gerektiğini bu blog yazımızda öğrenin.

Bir oyun tasarımcısı ne yapar?

Bir oyun tasarımcısı, bir oyunu hayata geçirmekten sorumlu yaratıcıdır. Genellikle bir yazar, sanatçı ve programcı arasında bir kesiştir. 

Bu, genellikle her şeyi biraz anlamanızı gerektiren çok disiplinli bir iştir 

Teknik becerilerin yanı sıra, bir düzeyde sanatsal beceriye sahip mükemmel bir hikaye anlatıcısı olmalısınız.

Çoğu oyunun ve oyuncu deneyiminin merkezinde oyuncuların etkileşimde bulunduğu dünyalar, haritalar ve seviyeler var. Bunlar hayal gücümüzü, keşfetmeyi sevdiğimiz, bazen savaşmayı sevdiğimiz, maceraya atılırken zorlu görevler üstlenen ve sonunda Evreni korkunç bir kaderden kurtarma ümidimizle kötü adamı öldüren büyülü yerlerdir.

'İyi'den' harika 'tasarımcıya geçmek için, sanat ve oyun tasarımının nasıl kesiştiğini ve işinizi iyi yapmak için hangi sanat becerilerine ihtiyacınız olacağını öğrenin. Sanat ve görsel beceriler yalnızca fikir oluşturma ve kavrama için önemli değil, aynı zamanda son üründe güzel görünmenin ötesinde birçok farklı kullanım alanına sahip.  

İş, stüdyonun büyüklüğüne göre değişmekle birlikte, sorumluluklar şunları içerebilir:

  • Hikayeyi, karakter arka hikayelerini ve diyaloğu geliştirmek
  • Oyun, kurallar ve puanlama sistemini geliştirmek
  • Zorluk seviyesinin belirlenmesi
  • Arayüzler ve ortamlar oluşturma
  • Seviye ve dünya tasarımı
  • Programlama/komut dosyası oluşturma
  • Dijital düzenleme
  • Görüntü oluşturma
  • Test 

Ayrıca oyuncunuzun ilgisini çeken ve onları harekete geçmeye motive eden bir hikayeyi veya mesajı net bir şekilde aktarabilen harika bir iletişimci olmanız gerekir. Basit fikirleri nasıl ifade edeceğinizi, insanları fikirleriniz konusunda ikna etmeyi ve geri bildirim alıp vermeyi bilmelisiniz.

İş Fırsatları

Sektörde harika bir iş bulmak, sıkı çalışma ve özveri gerektirir. Ödül elbette yaşamak için video oyunları yapmak!

Biraz teknik bilgiye ve sanatsal becerilere sahip olmanızın yanı sıra bir şeyi nasıl eğlenceli, çekici, para kazandırabilir ve oyuncular için bağımlılık yaratacak hale getirme konusunda bir anlayışa sahip olmanız gerekecektir. 

Bu kadar çeşitli bir endüstri olduğundan, birçok şapka takmanız gerekebilir. Büyük bir stüdyoda, iş odağınız, bir avuç çalışanı olan daha küçük bir stüdyodan daha dar olabilir. Örneğin, 5-10 kişilik bir ekip, Ubisoft veya EA'da olduğu gibi 1.000'den fazla kişiden oluşan bir ekip için çok farklı şekilde çalışacaktır.  

Oyun tasarımı üzerinde çalışıyorsanız, mutlaka bir "oyun tasarımcısı" olamayacağınızı da unutmamak gerekir. Aralarından seçim yapabileceğiniz birçok farklı iş var ve teknolojinin bu kadar hızlı gelişmesiyle birlikte her zaman yeni işler yaratılıyor. 

Rollerden bazıları şunları içerir:

  • Oyun yazarı 
  • Hikaye geliştirici
  • Oyun sanatçısı 
  • İçerik tasarımcısı
  • Programcı/sistem tasarımcısı
  • Dünya veya Seviye tasarımcısı
  • Arayüz Tasarımcı
  • Genç veya baş tasarımcı
  • Kreatif Direktör
  • Oyun tasarımının geleceği

Dünya çapında tahmini 2,5 milyar oyuncuyla oyun endüstrisi güçlüdür ve her yıl büyümeye devam etmektedir. Pazar araştırma şirketi Newzoo'ya göre, küresel pazar gelirinin 2019'da 152,1 milyar dolar olması bekleniyor (bu 2018'e göre% 9,6 artış). 

Sürekli değişen, trend odaklı bir sektörde, köşede ne olduğunu tahmin etmek zor. Bununla birlikte, günümüz teknolojisi, dünyanın her yerinden insanların oyun oynamaları için daha fazla erişilebilirliğin yanı sıra, bireylerin kendi oyunlarını yaratması ve yayınlaması için her zamankinden daha fazla fırsatla sonuçlandı. Gelişen bir endüstri ve yavaşlama belirtisi göstermiyor.

Langara Centre for Entertainment Arts Amerika'nın en güçlü eğitim kalitesine sahip olan ve en köklü sanat okullarından Langara College ortaklığı ile Kanada'nın Vancouver şehrinde 2 yıllık diploma programları sunan bir okuldur. 

Vancouver, oyun sektörünün en çok tercih edilen şehirlerinden biridir. Bu noktada Centre for Entertainment Arts'ın eğitim müfredatı, gelişen dünyayı ve sektörün dinamiklerini yakından takip edilerek oluşturulmuştur. Okulun öğrencileri kendi ilgi alanlarını belirleyerek,  2 sene içerisinde profesyonel hayatın isteklerini cevap verir hale gelirler.

Animasyon, görsel efektler ve oyun dizayn alanların iş imkanın olduğu bir şehir olsa da yabancı öğrenciler için önemli olan çalışma iznine  sahip olmaktır. Centre for Entertainment Arts'ın 2 yıllık advanced programlarında haftalık 20 saat part time çalışma imkanı olurken mezun olduktan sonra da 3 yıl full-time çalışma iznine sahip olurlar. 

Teknolojik alt yapısı çok güçlü olan LCEA ile ilgili bilgi almak ve tüm sorularınıza bizim aracılığımızla yanıt bulmak istiyorsanız okul sayfamızı inceleyebilirsiniz.

LCEA gibi sektörün en büyük isimleriyle çalışan ve bu firmalarda tecrübesi bulunan eğitmenlerle sektör için en iyi çalışanları yetiştiren kurumlardan Dijital Oyun Tasarımı eğitimi alarak kariyer planlaması yapmak istiyorsanız Endless Abroad danışman ekibimiz yanınızda. Şimdi bize ulaşın.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

wp