Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Fransızcanızı Geliştirirken İzleyebileceğiniz 5 Dizi

Fransızcanızı Geliştirirken İzleyebileceğiniz 5 Dizi

Yurtdışında Dil eğitimi, dil yeteneklerini geliştirme konusunda öğrencilere büyük katkılar sunsa da günlük konuşma dilini bazen içermeyebiliyor. Bu sebeple pratik yapmayı mümkün kılan deneyime dayalı yurtdışı dil eğitimi programları her zaman daha faydalı sonuçlar veriyor.  

Yine aynı şekilde, o dilin kültürünü kapsayan medya organlarını takip etmek, orijinal dilde film ve dizileri takip etmek, kelime bilgisini, günlük dil kullanımını geliştirmeye katkı sağlar. 

Bu doğrultuda, sizin için Fransızca dil eğitimi alanlar için 5 Fransızca dizi önerimiz olacak. Boş vakitlerinizde hem eğlenmek hem Fransızcanızı geliştirmek için blog yazımıza bir göz atın. 

 

Le Chalet (Dağ Evi)

Kısa bir yaz tatili yapmak için Fransız Alpleri’ndeki ücra bir dağ evinde toplanan arkadaşlar, geçmişteki karanlık bir sırrın açığa çıkmasıyla ölümcül bir tuzağa düşer. Buluştukları dağ evine giden tek yol beklenmedik bir heyelanla kapanınca, ücra dağ evinde kapana kısılırlar. Dağ evinde kaldıkları saatler boyunca ise başlarına gelmeyen kalmaz.

Platform: France 2, Netflix
Oyuncular: Marc Ruchmann, Emilie de Preissac, Agnès Delachair

Au service de la France (Çok Gizli Servis)

Yıl 1960. Genç André Merlaux, istihbarattaki kaymak tabaka olan Fransız gizli servisine kabul edildiği için çok heyecanlıdır. Üç elit ajanın himayesi altında, André'ye Amerika'nın komünizm takıntısını anlama ve Almanlarla dostluk kurma gibi en zor görevler verilir. Kısa süre içerisinde Fransa'nın üstünlüğünün karmaşık idari ayrıntılarında yattığını ve doğru forma yanlış pulu basmanın savaşla sonuçlanabileceğini anlayacaktır.

PlatformArte, Netflix

Oyuncular: Hugo Becker, Christophe Kourotchkine, Jean-Édouard Bodziak

Les Grandes Grandes Vacances (The Long Long Holiday)

2015 yılında yayınlanan tek sezonluk bir animasyon dizisi olan The Long Long Holiday, İkinci Dünya Savaşı sırasında yaşanan işgalde Normandiya'da hayatlarını sürdüren çocukların hikayesini anlatıyor. Bu zorlu dönemde savaşı, açlığı, hastalığı ve direnişi tecrübe eden çocuklar bir yandan aile ve arkadaşlığı da deneyimliyor.

Platform: France 3, Amazon Prime, Netflix
Oyuncular: Milan Morotti, Dorothée Pousséo, Rainer Sievert, Philippe Catoire, Benjamin Bollen

Osmosis

Yakın gelecekte Paris'te geçen dizi, yeni bir çöpçatanlık uygulamasının piyasaya sürülmesinin ardından yaşananları konu ediniyor. Yapay zeka uygulaması, insanların beyin verilerini inceleyerek dünyanın herhangi bir yerindeki ruh eşlerini bulur. Ancak gerçek aşkı bulmanın da büyük bir bedeli olacaktır.

Platform: Netflix
Oyuncular: Hugo Becker, Agathe Bonitzer, Gaël Kamilindi

Plan Cœur (Aşk Planı)

Paris Belediyesi’nde çalışan genç bir kadın olan Elsa, 2 yıl önce sevgilisi tarafından terk edilmiş ve onu hala unutamamıştır. Elsa’nın yakın arkadaşı olan ve arkadaşının bu saplantılı haline fazlasıyla üzülen Charlotte da kimseye söylemeden Elsa’ya fazlasıyla profesyonel bir erkek arkadaş ayarlar. Amaç, Charlotte’ın eski sevgilisini unutması ve yoluna bir an önce devam etmesidir. Ancak tabii ki işler planlandığı gibi gitmez ve evdeki hesap çarşıya uymaz.

Platform: Netflix
Oyuncular: Marc Ruchman, Joséphine Draï, Zita Hanrot, Sabrina Ouazani, Tom Dingler,

Fransızca Dil Eğitimi Alın

Yabancı dilinizi geliştirmenin en verimli ve hızlı yolu her zaman yurtdışında dil eğitimi olmuştur. Anadil konuşma deneyimiyle pratik yapma şansı tanıyan yurtdışında dil eğitimi için bize ulaşın, detaylı bilgi alın ve eğitim planınızı birlikte şekillendirelim. 

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

wp