Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

İngilizce Öğrenmek için Amerika’ya Gitmeye Var Mısın?

İngilizce Öğrenmek için Amerika’ya Gitmeye Var Mısın?

İngilizce bilmek, çağımızda aktif küreselleşmenin sonucunda en önemli gereksinimlerden biri haline gelmiştir. Amerika, dil eğitimi konusunda en çok tercih edilen ülkelerden biridir. Amerika'da Dil eğitimi almak isteyen öğrenciler için kaliteli eğitim imkânları, zengin bölge seçenekleri, lisans veya yüksek lisans gibi devam edebilecekleri eğitim imkanları ve ülkenin ana dilinin İngilizce olması gibi avantajlar sunmaktadır. Bunun yanı sıra, farklı kültür ve geçmişten insanlarla iletişim kurarak kültür çeşitliliğinden yararlanma imkânı da sunmaktadır.

Amerika'da Dil Okulu

Ancak, dil öğrenmek için Amerika'ya gitmek isteyen öğrencilerin dikkate almaları gereken bazı faktörler vardır. Dil öğrenim sürecinde, İngilizceyi aktif kullanabilir halde öğrenmek için 6-9 ay verebilmeniz gerekmektedir. Bunun yanı sıra, Amerikan doları ile Türk Lirası arasındaki kur farkı nedeniyle yaşam masraflarınızı karşılamak için belirli bir miktar para bulundurmanız gerekmektedir. Ayrıca, bu sürecin belli bir kararlılık ve çalışma gerektirdiğini bilmelisiniz.

Dil okullarının sunduğu programlar arasında yoğun dil programları, IELTS’e-TOEFL'a hazırlık programları, özel amaçlı programlar ve iş dünyasına yönelik programlar bulunmaktadır. Program seçimi yaparken, yoğunluğunu kendinize göre ayarlamanız ve verimliliği temel almanız gerekmektedir. Konaklama konusunda ise, Amerikan ailesinin yanında belli bir süre yaşamak, yurt ortamında kalmak veya öğrenci evlerinde kalmak gibi seçenekler bulunmaktadır.

Amerika Öğrenci Vizesi

Amerika'ya dil eğitimi için gitmek isteyen öğrencilerin, Amerika Öğrenci Vizesi almaları gerekmektedir. Bu vize, öğrencilerin yasal olarak Amerika'da eğitim almalarına izin verir. Vize başvuru süreci biraz zaman alabilir, bu nedenle başvuru yapmadan önce planlama yapmak önemlidir. Başvuruların kabul edilmesi için öğrencilerin öğrenim göreceği kurumun kabul mektubuna ihtiyacı olacaktır. Ayrıca, vize başvurusu sırasında öğrencilerin Amerika'da kalacakları süreye uygun maddi kaynakları olması gerekmektedir. Vize başvurusu için gerekli belgeler ve süreç hakkında bilgi sahibi olmak için Amerika'daki konsolosluk veya elçilikler ile iletişime geçmek önerilir.

Amerika'da dil eğitimi almak için Endless Abroad danışmanlarından destek alabilirsiniz. Sizi dinleyerek ihtiyaç ve isteklerinize uygun bir eğitim planı oluşturan danışmanlar, vize döneminizde de size yardımcı olmaktadır. İngilizce öğrenmek ve Amerika'nın sunduğu fırsatlardan yararlanmak isteyen öğrenciler için Endless Abroad, uzman eğitim danışmanlarıyla hizmet vermektedir.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Malta’da Dil Eğitimi En Güzel Nasıl Olur?

Yurtdışında Eğitim
27 Mart 2023

Yurtdışı Eğitimlerinde Vize Almak Ne Kadar Zor?

Yurtdışında Eğitim
27 Mart 2023

Polonya'da Eğitim Almanın Avantajları

Yurtdışında Eğitim
27 Mart 2023
wp