Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

İngiltere’de Eğitim Sonrası 2 Yıl Süreli Çalışma İzni Vizesi!

İngiltere’de Eğitim Sonrası 2 Yıl Süreli Çalışma İzni Vizesi!

Günümüzde İngilizcesini geliştirmek ve bu dilde yetkinlik kazanmak isteyen öğrenciler ABD, Kanada gibi ülkelerden sonra en çok İngiltere’yi tercih etmektedir. İngiltere; kaliteli eğitimi, uluslararası alanda kazandığı ünü, farklı eğitim programlarıyla her yıl dünyanın her yerinden öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Eğitim bakımından dünyanın en kaliteli kurumlarına sahip olan İngiltere’de okumanın en belirgin sebeplerinden biri yüksek istihdam oranıdır. İngiltere üniversitelerinden mezun olan öğrenciler zengin iş imkanları, yüksek maaşlar ve iş bulma potansiyelini de elde edebiliyorlar.

İngiltere'deki üniversiteler, her yıl daha fazla öğrenci alımı yapıyor. Farklı eğitim sistemleri ve kaliteli dil okullarının olması, öğrencileri İngiltere’de eğitim almaya teşvik ediyor. Peki, İngiltere’de eğitim alan öğrenciler, eğitim sonrasında ülkede kalabiliyorlar mı?

İngiltere’de eğitim alan öğrencilerin en merak ettiği konulardan biri olan ülkedeki çalışma iznidir. İngiltere İçişleri Bakanlığı tarafından yeni göçmenlik yasasına dair yapılan açıklamaya göre, İngiltere üniversitelerinde okuyan yabancı öğrenciler, mezun olduktan sonra 2 yıl ülkede kalabilecekler.

İngiltere'de okuyan yabancı öğrencilerin mezun olduktan sonra iş bulmaları için ülkede kalmalarına izin verilen dört aylık süre iki yıla çıkarıldı. Başbakan Theresa May'in 2012 yılında İçişleri Bakanı iken çıkardığı yasada, İngiltere üniversitelerinden mezun olan öğrenciler 4 ay içinde ülkeyi terk etmesi zorunluydu. 2020-2021 akademik yılından itibaren yapılan değişiklikle üniversite, yüksek lisans ve doktora programlarından mezun olan yabancı öğrenciler, 2 yıl boyunca İngiltere’de kalabilecekler. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yapılan değişikliğin en büyük sebebinin yabancı öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarmaları ve İngiltere’de kariyer yapma fırsatı yakalamaları oluğunu söyledi.

Yapılan yeni düzenlemeye göre yabancı öğrenciler, mezun oldukları bölümden bağımsız olarak farklı işlerde çalışabilecek, 2 yıl boyunca iş arama hakkına sahip olabilecekler. 2 yıllık süreçte iş bulup çalışmaya devam eden öğrenciler, 2 yılın sonunda Skilled Work vizesinden yararlanarak ülkede kalmaya devam edebilecekler. Post study work permit uygulamasından faydalanabilecek öğrenci sayısı için herhangi bir limit bulunmamaktadır.

İngiltere’de Çalışmanın Öğrencilere Faydası

İngiltere üniversitelerinde okumak özellikle Türk öğrenciler arasında yaygınlaşmış bir kavramdır. Yurtdışında akademik hedefleri olan öğrenciler için önemli olan mezuniyet sonrası iş bulma düşüncesi oldukça fazladır. İngiltere ise öğrencilerin bu düşüncelerine cevap verebilen dünyanın en saygın ve en kaliteli üniversitelerin bulunduğu ülke konumundadır. Mezuniyet sonrası ülkede kalıp çalışma imkanı ise öğrenciler için bulunmaz bir fırsattır. İngiltere’ye yoğun ilginin en büyük sebebi budur. İngiltere’nin başkenti Londra, ülkeye gelenlere finans sektöründe çalışma fırsatı yaratır.

İngiltere’de okuyan öğrenciler, yapılan bu düzenlemeyle birlikte kariyer hedeflerine daha sağlam adımlarla yaklaşabilecekler. İngiltere’de mezun olduktan sonra zengin iş fırsatı sunan okullar ise University Oxford, UCL, Imperial College London, University of Cambridge, University of Edinburgh’dur.

İngiltere’de Eğitim ve Çalışma İzni Alın

Dünyanın en prestijli okullarıyla popüler olan İngiltere’de dil eğitimi almak için hemen başvurun. Endless Abroad olarak profesyonel Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı hizmeti veren uzman ekibimizle sizlere destek olmaktan mutluluk duyarız. Detaylı bilgi almak için 444 3 660 no’lu telefon numaramızla veya başvuru formumuzu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsin

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Malta’da Dil Eğitimi En Güzel Nasıl Olur?

Yurtdışında Eğitim
24 Mart 2020

Yurtdışı Eğitimlerinde Vize Almak Ne Kadar Zor?

Yurtdışında Eğitim
24 Mart 2020

Polonya'da Eğitim Almanın Avantajları

Yurtdışında Eğitim
24 Mart 2020
wp