Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Yurtdışı Eğitimlerinde Vize Almak Ne Kadar Zor?

Yurtdışında Eğitim 05 Ağustos 2019
Yurtdışı Eğitimlerinde Vize Almak Ne Kadar Zor?

Vize süreci şüphesiz ki yurt dışı eğitim sürecinin en önemli bölümüdür. Her ülkenin ayrı vize şartları ve başvuranlardan bekledikleri farklıdır. Vize süreci önceleri korkutucu görünse de aslında doğru adımlar izlendiğinde ve doğru yönlendirmeler yapıldığında zorluğu olan bir süreç değildir.

Eğitim almak istenilen ülkenin bütün vize prosedürlerini bilmek, evrakları eksiksiz ve formatlara uygun teslim etmek istenilen ülkenin vizesini almadaki ilk şarttır.

Vize almayı en kolay hale getirmek için öncelikle danışmanınızın size iletmiş olduğu vize evrakları eksiksiz bir şekilde hazırlanmalıdır. Her ülke konsolosluğunun görmek istediği farklı evraklar vardır ve herhangi bir eksik maalesef ki vize reddi ile sonuçlanabilir.

Vize zorluklarını aşmak ve daha kolaylıkla sonuçlandırmak için yapılabilecekler özetle şunlardır:

  • Vize konusunda uzman biriyle çalışmak işinizi kolaylaştıracaktır. Vize kuralları ülkeden ülkeye değişiklik göstereceği gibi sıklıkla güncellenmektedir. Bu nedenle form doldurmadan, randevu alınımına, doğru evrak hazırlamadan, güncel bilgilere sahip olan biriyle çalışmak vize konusunda en önemli hamlelerden biridir
  • Gitmek istediğiniz ülkede kalmak istediğiniz süre boyunca bütün masraflarınızı karşılayabileceğinizi gösteren banka hesabı gösterebilmek veya gösterebilecek bir sponsora sahip olmak
  • Evrakları titizlikle ve zamanında hazırlamak
  • Gitmek istediğiniz ülkeye gitme nedenlerinizi netlikle ifade edebilmek
  • Seyahatiniz sonrasında ülkenize dönüp hayatınıza devam edeceğinizi gösterebilmek ( bu, iş yerinden alınmış bir geri dönüş yazısı, öğrenciyseniz okulunuzun devam ettiğini gösteren bir öğrenci belgesi, yeni mezunsanız iş bulduğunuzu gösterir belge olabilir )
  • Geçmişte herhangi bir sabıka kaydı olmaması
  • Vize başvuru esnasında en doğru bilgileri vermek. Yanlış bilgi ya da geçerliliği olmayan bir belge sunmak vize reddiyle sonuçlanacaktır.
  • Daha önce alınmış vizeler (daha öncesinde özellikle aynı ülkeden/aynı ülke yoksa da yakın bir ülkeden vize alınmış olması yeni vize zorluğunu bir aşama daha azaltacaktır)

Yukarıdaki maddeler her ülke vizesi için en can alıcı noktalardır. Bu belgelerin dışında konsoloslukların istedikleri ekstra evraklarda bulunmaktadır.

Elbette ki her ne kadar düzenli ve kendinden emin bir vize dosyası sunulsa da sonucun her zaman olumlu sonuçlanmayabileceği akılların bir köşesinde olmalıdır. Bu durumlarda hemen yeniden denenebilir veya başka bir ülkeye gitmeye karar verilip yeni karar verilen ülkeden vize alınıp sonrasında yeniden denenebilir. Asla unutulmamalıdır ki alınan bir vize reddi sonraki her vize başvurusunda beyan edilmelidir.

Her yeni başvuru birbirinden bağımsızdır, düzenli hazırlanmış evraklar ve iyi bir profil ile vize korkusu hiçbir ülke için yaşanmamalıdır.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Malta’da Dil Eğitimi En Güzel Nasıl Olur?

Yurtdışında Eğitim
05 Ağustos 2019

Yurtdışı Eğitimlerinde Vize Almak Ne Kadar Zor?

Yurtdışında Eğitim
05 Ağustos 2019

Polonya'da Eğitim Almanın Avantajları

Yurtdışında Eğitim
05 Ağustos 2019
wp