Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

İngiltere’de Mezunların En Çok Para Kazandığı 10 Meslek

Yurtdışı Rehberi 30 Nisan 2021
İngiltere’de Mezunların En Çok Para Kazandığı 10 Meslek

İngiltere uzun yıllardan beri eğitim sektöründe öncülük eden okullara sahip. Bu nedenle, her yıl dünyanın dört bir yanından binlerce öğrenci eğitim almak için İngiltere’ye gidiyor. Dünya çapında tanınmış ayrıcalıklı okullarda okuma şansı yakalayan bu öğrencileri mezun olduktan sonra da sayısız şirkette iş olanağı bekliyor. Peki, İngiltere’deki birbirinden başarılı üniversitelerden mezun olan bu kişilerin mezuniyet sonrasında en çok tercih ettikleri ve en çok para kazandıran 10 meslek türü nelerdir? 

  • Finans Mezunları 

Finans sektörü hayal edemediğimiz imkanlara sahip olan ve bu imkanlarda nasıl yaşadıklarını merak ettiğimiz insanların genellikle tercih ettikleri sektörler arasında yer almaktadır. Finans alanı özellikle İngiltere’nin Londra şehrinde oldukça popüler ve başarılı öğrencilerin okumak istedikleri bir alandır. Dünya ekonomisi büyüdükçe bu meslek dalına da ihtiyaç artmakta ve bu alanda istihdam açığı da günden güne artmaktadır. Özellikle İngiltere gibi dünya ekonomisine yön veren bir ülkede finans alanının ne denli önemli olduğunu bilmeyen yok diyebiliriz. Bu nedenle, finans alanında çalışan bireylerin de maaşı da bir hayli yüksek oluyor. Bu sektörde çalışmak isteyen kişiler bankacılık, muhasebe ve ekonomik analiz gibi meslek dallarını tercih edebilirler. Finans alanındaki bu meslek dalları arasından birinde çalışmak isteyen kişilerin ortalama yıllık maaşları ise 112.666£’dir. 

  • Tıp Mezunları 

Sağlık sektörü dünyanın neresine giderseniz gidin ilgi gören ve geniş istihdam imkanları olan bir sektördür. Özellikle pandemi dönemi ile birlikte önemi neredeyse 3-4 kat artmıştır ve bu sayede bu alandan mezun olacak öğrencilerin kafalarında gelecek kaygısı da önemli ölçüde azalmıştır. Tıp alanından mezun olan öğrenciler cerrah, anestezi uzmanı, pediatrist veya psikiyatrist gibi birçok branşta özel veya devlet hastaneleri, klinikler ve üniversiteler gibi de birçok yerde iş bulabilirler. Tüm dünyada olduğu gibi İngiltere’de sağlık sektörüne çok önem vermektedir. İngiltere’de bir tıp pratisyeni olmak isteyen bireyin öncelikle Genel Tıp Konseyi tarafından tanınmış bir tıp fakültesinden lisans diplomasına sahip olması gerekiyor. Ardından 1 veya 2 yıllık lisansüstü uzmanlık eğitimine sahip olması gerekir. Bu alandan mezun olan kişiler yıllık ortalama 99.010£ tutarında bir maaş kazanabilirler. 

  • Mühendislik Mezunları 

İngiltere’de mühendislik alanı oldukça revaçta. Mühendislik mesleği içinde hangi alanı seçerseniz seçin İngiltere’de rahatlıkla iş bulabilirsiniz. Bu sektöre olan karşı oldukça büyük bir talep mevcut. Özellikle inşaat mühendisliği alanında İngiltere’de büyük bir talep var. Bunun yanında elektrik ve makine mühendisliği bölümlerinde de istihdam oranı bir hayli yüksek. Makineleşme ve endüstrideki sürekli büyüme gibi etkenler makine mühendisliği bölümünün İngiltere’de çok talep görmesine ve bu alanların yıllık ortalama gelirlerinin tatmin edici bir seviyede olmasına olanak sağlıyor. Mühendislik alanından mezun olan kişilerin çalışabileceği bazı meslek dalları; yapı sektörü, endüstriler, devlet kurumları ve çok uluslu şirketler. İngiltere’de bir mühendisin yıllık ortalama kazancı 50,866£’dir.

  • Muhasebe Mezunları

Muhasebe sektörü ülkemizde çok revaçta olmasa da ve bu alandan mezun olan öğrenciler kolaylıkla iş bulamasalar da İngiltere’deki durum böyle değildir. Bizim ülkemizin aksine İngiltere’de muhasebe en çok gelir kazandıran iş sektörlerinin başında gelmektedir. Muhasebe mezunları PwC, Deloitte ve KPMG gibi global ve büyük şirketlerde çalışma imkanı yakalarlar. İngiltere’deki üniversitelerin bu alanda kariyer odaklı verdikleri eğitim sayesinde sektör için kalifiye elemanlar yetişmektedir. Bu durum da yeni mezunların tatmin edici maaşlar ile iş hayatına başladıkları anlamına gelmektedir. Muhasebe alanından mezun olan kişiler aynı zamanda sigorta ve finansal yönetim alanında da çalışma imkanı bulurlar. Yıllık ortalama maaşları ise 41,950£’dir.

  • Bilgisayar Mühendisliği Mezunları

Teknolojinin her gün daha da gelişmesi ve bu bağlamda yeni sektörlerin açığa çıkması yeni mezunların istihdamını daha da kolaylaştırıyor. Teknoloji ile birlikte dijital alanlar ve bilgisayar teknolojileri de oldukça revaçta olmaya başladı. Alışverişten eğitime neredeyse her sektörün online platformlara geçmesi, bu alanda çalışan insanlara daha çok ihtiyaç duyulması ve gelirlerinin de daha yükselmesi anlamına geliyor. Bilgisayar mühendisliği özellikle 21. yüzyılın en çok ivme kazanan meslek alanlarından. Bu alandan mezun olan bireyler hem yazılım hem de donanım konusunda birçok şirket ile çalışabilirler. Bu dönemde her şirket web sitesi ve dijital platformlarda çağı yakalamak adına yer almak istedikleri için bilgisayar mühendisleri bu platformların altyapılarını hazırlama ve bunun benzeri birçok konuda şirketlere büyük fayda sağlarlar. İngiltere’de de çok revaçta olan bu bölümden mezun olan kişiler yıllık ortalama 51.053£ kazanıyorlar.  

  • Ekonomi Mezunları 

Ekonomi mezunları da finans mezunları gibi ülkenin ekonomisine katkı sağlamaya ve geleceğe yön verme açısından kendilerini  geliştirmeye çalışıyorlar. Yurtdışında eğitim almak isteyen birçok öğrenci ekonomi alanını tercih ediyor. Özellikle İngiltere’de bu alanda eğitim veren köklü okullar bulunuyor. Ülke dışından birçok öğrenci kendilerine gelecek ve istihdam vaat eden bu okulları tercih ediyorlar. Bu alandan mezun olan kişiler bankacılık, ekonomik analiz, muhasebe ve istatistik gibi alanlarda kolaylıkla iş bulabilirler. Yıllık ortalama olarak kazandıkları ücret ise 52.500£’dir.

  • Mimarlık Mezunları

Dünya geneli nüfus artış oranı paralel olarak yeni yerleşim alanlarına karşılık ihtiyacı da artırıyor. Bir evin ortalama kullanım süresi de zaman geçtikçe bitme noktasına geldiği binaların restorasyon işlemlerine veya yıkılıp tekrardan yapılmalarına gerek duyuluyor. Mimarlık mezunları sadece barınma ihtiyacı için değil aynı zamanda okullar, alışveriş merkezleri, ofis binaları ve hastaneler gibi birçok yapının oluşturulma aşamasında en çok ihtiyaç duyulan meslek gruplarından biridir. Bu global olarak revaçta olan meslek dalı İngiltere'de de bir bu kadar önemlidir ve ayrıca iç mimarlık alanı da çok fazla talep gören bir sektördür. Mimarlık veya iç dizayn alanında çalışan kişilerin yıllık ortalama kazançları 67.500£’dir.  

  • Fen Bilimleri Mezunları

Türkiye’de belli başlı meslekler aslında çok önemli olsalar da gerekli değeri göremiyor. Bu meslek türlerinden bazıları da kimya, fizik ve biyoloji alanları. Ülkemizde bu alanların tercih edilmeme ve üniversitelerin artık bu bölümleri açmak bile istememelerinin altında yatan neden bu alanlardaki istihdam oranının yok denecek kadar az olmasıdır. Ancak, bu durum ülkemizin aksine İngiltere’de çok farklı. İngiltere’de kimya, fizik ve biyoloji gibi alanlardan mezun olan insanlar çok kolay bir şekilde istihdam edilirken tatmin edici fiyatlar ile iş bulabilmektedirler. Bu nedenle, İngiltere’de okumak isteyen öğrencilerin öncelikli tercihleri arasında fen bilimleri gelmektedir. Fen bilimleri alanlarından birinden mezun olan kişiler yıllık ortalama 45.695£ kazanıyorlar.  

  • Hukuk Mezunları 

Belli başlı meslekler gibi hukuk bölümü de dünyanın neresine giderseniz gidin istihdam fırsatı sunan bir bölümdür. Dünyadaki en eski iş dallarından biri olan hukuk sektörü İngiltere’de oldukça ihtiyaç duyulan saygıdeğer bir meslek grubudur. Bu mesleğe sahip olmak isteyen bireyler İngiltere’de 3 yıllık bir eğitim aldıktan sonra birçok ülkede çalışma fırsatı yakalarlar. Hukuk mezunları avukat, şirket içi danışman veya diplomat gibi meslek dallarında çalışma imkanı bulabilir. Hukuk alanında çalışan bireyler yıllık ortalama 55.200£ kazanırlar.  

  • Matematik Mezunları

Ülkemizde yeterli değeri göremeyen ve bir o kadar da önemli alanlardan biri de Matematik bölümüdür. Matematik bölümü İngiltere’de yükselen trendler arasında gösterilmektedir. Bu nedenle, ülkede matematik alanından mezun insanlara gitgide daha fazla ihtiyaç duyuluyor. Bu alandan mezun olan insanlar bankacılık, finans, istatistik ve muhasebe gibi meslek dallarında da çalışabiliyorlar. Matematik alanından mezun olan bir birey yıllık ortalama 38.915£ kazanıyor. 

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Londra’da Gezi Rehberi!

Yurtdışı Rehberi
30 Nisan 2021

Londra'da Ücretsiz Müzelerin Tam Listesi

Yurtdışı Rehberi
30 Nisan 2021
wp