Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

İstihdam Konusunda En İyi İngiltere Üniversiteleri

İstihdam Konusunda En İyi İngiltere Üniversiteleri

İngiltere, her türlü eğitim konusunda köklü kurumlarıyla uluslararası öğrencilerin ilk tercihlerinden biri olmayı sürdürüyor. Bu sebeple kariyerine daha güçlü başlamak isteyen veya akademide bir gelecek düşünen öğrenciler için İngiltere, lisans ve yüksek lisans eğitimi için en iyi konumlardan biri. 

Bu blog yazımızda İngiltere’de kariyer olanakları için en avantajlı yedi üniversite (Guardian University League Tables 2020) hakkında bilgi alabilirsiniz.

Loughborough Üniversitesi

Loughborough Üniversitesi, birçok sıralamada İngiltere'nin ilk 10 üniversitesi arasında yer almaktadır. Loughborough mezunlarının %85'i lisans eğitimini tamamladıktan sonraki 6 ay içinde iş bulmakta veya ileri eğitime devam etmektedir. Mezunlarının istihdam edilebilirlik becerilerini artırmak için Loughborough'daki tüm lisans bölümleri, derecenin bir parçası olarak sektörde bir yıl staj yapma seçeneği sunar. 

Lancaster Üniversitesi

Lancaster Üniversitesi, dünya standartlarında araştırma ve eğitim ile öğrencilere İngiltere'de en başarılı deneyimleri sunan gerçek bir uluslararası üniversitedir. İngiltere’de sürekli olarak ilk on üniversite içinde yer almaktadır ve 2020 Yılın Uluslararası Üniversitesi olarak seçilmiştir. Lancaster öğrencilerinin %89'unun mezun olduktan sonra profesyonel çalışmaya veya ileri eğitime devam ettiğinden hareketle Lancaster Üniversitesi'ni kariyer ve istihdam edilebilirlik açısından İngiltere'nin en iyi üniversitelerinden biri olarak değerlendirmiştir.

Swansea Üniversitesi

Swansea Üniversitesi, Guardian University League Tables 2020 sıralamasında, İngiltere’de kariyer beklentisi kategorisinde ilk beş üniversite içinde yer almıştır. Aynı zamanda TEF Gold ödülünü kazanmıştır ve muhasebe ve işletme, mühendislik, hukuk, bilgisayar, finans ve daha birçok alanda bölüm bulunmaktadır. Ayrıca Yılın Üniversitesi unvanını kazanan Swansea, kaliteli öğretim ve araştırma ile sahil kampüsünde kıskanılacak konumda bir yaşam deneyimi sunmaktadır. Swansea Üniversitesi, öğrenci deneyimi söz konusu olduğunda ilk sırada yer almaktadır.

Bath Üniversitesi

Bath Üniversitesi, Guardian University Guide tarafından sıralamada 4. ve mezunların istihdam edilebilirliği konusunda ise Times ve Sunday Times Üniversite Rehberi sıralamasında 5. sırada yer almaktadır. Teaching Excellence Framework’ün bir numaralı üniversitesi olan Bath, İngiltere'nin en iyi 10 üniversitesi arasındadır. University of Bath mühendislik, bilim, beşeri bilimler, sosyal bilimler ve yönetim alanlarında uzmanlaşmıştır. Bath mezunları, İngiltere’deki tüm diğer üniversite mezunlarından ortalamada daha yüksek maaş almaktadırlar ve İngiltere'de mezunlara en fazla istihdamı sağlayan işletmeler tarafından hedeflenen 13 üniversiteden biridir. Lisans öğrencilerinin büyük bir bölümü mezuniyetten bir yıl önce bir stajı veya yurtdışında bir eğitimi seçer.

Londra South Bank Üniversitesi

London South Bank, profesyonel bağlantıları ve mezunlarının yüksek gelirleri ile tanınan bir üniversitedir. İstihdam edilme alanında yılın üniversitesi olarak adlandırılan London South Bank, 130 ülkeden gelen 18.000'den fazla öğrencisi ve 80.000’i aşan mezunu ve küresel bir mezun ağı ile Londra'nın en modern, çok uluslu üniversitelerinden biridir. London South Bank’in ders programları sektördeki uzmanlar tarafından tasarlanmakta ve akredite edilmektedir. Bu, öğrencilerin potansiyel işverenleri etkileyebileceği ve sektörün taleplerini güncel olarak takip edebilecekleri anlamına gelmektedir. Öğrencilerin, kariyer odaklı öğrenme konusunda Sektör liderlerinin rehberliğinde pratik deneyim kazanmaları teşvik edilir. Mezuniyet öncesi ve sonrası verilen istihdam hizmeti desteği ile birlikte işe yerleştirme, staj ve iş deneyimi fırsatları da sunulmaktadır.

Cambridge Üniversitesi

Cambridge, öğretim, araştırma mükemmelliği ve uluslararası bakış açısıyla dünyanın en iyi üniversitelerinden biridir. Cambridge Üniversitesi’nin mezun istihdam edilebilirliği İngiltere’de ilk 5 içindedir. Mezunları, dünya çapında önemli pozisyonlarda bulunan etkili mezunlar network’ünden yararlanırlar. Cambridge mezunlarının üst düzey yöneticiler oldukları ve etkili siyasi pozisyonlara geldikleri de bilinen bir gerçektir. Dünyada Cambridge mezunlarının oluşturdukları 400'den fazla network grupları, yeni mezunlara, kariyerlerine başlarken yardımcı olmaktadır.

Londra Imperial College

Imperial College London, üst düzey istihdam için İngiltere'deki en iyi üniversitedir. Mezunlarının %91'i 6 ay içinde iş bulmakta veya ileri düzey mesleki çalışmalarda bulunmaktadırlar. Imperial, İngiltere'de sadece bilim, tıp, mühendislik ve işletmeye odaklanan tek üniversitedir. Imperial College mezunlarına mezuniyetten itibaren 3 yıla kadar kariyer desteği verilmektedir.

İngiltere’de Eğitim Al

İngiltere’nin köklü ve saygın üniversitelerinde hayalindeki lisans veya yüksek lisans eğitimini al, kariyerine güçlü bir adım at! Endless Abroad uzman ekibiyle yurtdışı eğitim hayalini gerçeğe dönüştürmek için hazır, şimdi bize ulaş.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Yurtdışında Nasıl Üniversite Okunur?

Yurtdışında Üniversite
06 Ekim 2020

Kaygı Yok Stres Yok

Yurtdışında Üniversite
06 Ekim 2020
wp