Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

İtalya'daki Eğitiminizi Finanse Etmek için Bilmeniz Gereken Her Şey

İtalya'daki Eğitiminizi Finanse Etmek için Bilmeniz Gereken Her Şey

Harika bir akademik üne sahip bir üniversitede uygun bir fiyata eğitim almak istiyorsanız, başka yere bakmanıza gerek yok: İtalya, yüksek kaliteli eğitim ve uygun öğrenim ücretleri sunan dünyanın en eski üniversitelerinden bazılarına ev sahipliği yapmaktadır.

 

Konaklama, yemek, ulaşım, öğrenim materyalleri ve kaynakları ve sağlık hizmetleri dahil olmak üzere öğrenim ücretlerinin yanı sıra göz önünde bulundurmanız gereken ek masraflar da vardır.

 

 Endless Abroad olarak, İtalya'da okurken eğitiminizi finanse etmek söz konusu olduğunda bilinmesi gerekenlere daha yakından bakıyoruz.

 

 

  • Öğrenim ücretleri

 

 

İtalya'da öğrenim ücretlerini her kurum kendi belirler. Bu, ücretlerin üniversiteye ve derece programına bağlı olarak büyük ölçüde değişebileceği anlamına gelir. Spesifik maliyet ve ücretleri öğrenmek için ilgilendiğiniz kurumlarla görüşüyoruz.

 

İtalya'da, kamu kurumlarındaki ortalama lisans programlarının maliyeti yıllık 900 € ile 4.000 € arasında olabilir ve ortalama yaklaşık 1.500 € olur. Özel üniversitelerde yıllık ücretler genellikle 6.000 € – 20.000 € arasında değişir.

 

Bologna Üniversitesi'nde öğrenciler öğrenim ücretlerinin kendilerinin ya da ailelerinin gelirlerine göre hesaplanması için başvurabilirler. Minimum gerekli ücret yıllık yaklaşık 158€'dur, maksimum ücret derece programına göre yıllık 2.200€ – 6.100€ arasında değişebilir.

 

AB veya Avrupa Ekonomik Bölgesi'nden (AEA) gelen bir öğrenciyseniz, genellikle üniversite için İtalyan vatandaşlarından daha fazlasını ödemeniz gerekmez, ancak AB veya AEA dışından gelen uluslararası öğrencilerin bazen daha fazla ödemesi gerekebileceğini unutmayın.

 

Ancak, Bologna Üniversitesi'nde durum böyle değil. AB üyesi olmayan ve AEA öğrencileri, İtalyan ve AB vatandaşları ile aynı ücretleri ödeyeceklerdir.

 

 

  • Burslar ve hibeler

 

 

Finansman seçeneklerinin çoğu İtalyan hükümeti veya üniversiteler tarafından sunulmaktadır. Bununla birlikte, ek mali yardım fırsatları da mevcuttur.

 

Örneğin, Bologna Üniversitesi'nin bulunduğu Emilia Romagna bölgesinde, Emilia Romagna'da Yüksek Öğrenim Hakkı için İtalyan Bölgesel Otoritesi (ER-GO), eğitim hibeleri, konaklama hizmetleri, uluslararası değişim programları için katkılar dahil olmak üzere ek mali yardım fırsatları sunmaktadır.

 

Dahası, özel finansman başvurusu söz konusu olduğunda hem uluslararası hem de İtalyan vatandaşları için aynı kurallar geçerlidir. Burslar, öğrenci kredileri, barınma yardımı, yemek biletleri ve ücret muafiyetleri gibi başvurabileceğiniz çeşitli finansman türleri vardır. Bunların bireysel olarak verildiğini ve kişisel mali durumunuza ve akademik başarınıza bağlı olduğunu unutmayın.

 

Bologna Üniversitesi, nitelikli uluslararası öğrenciler için tam öğrenim ücretlerinden feragat eden  ve 11.000 €'luk hibe vaad eden Unibo Action 1&2 programını sunmaktadır.

 

 

  • Konaklama masrafları

 

Ortalama olarak, İtalya'daki konaklamanız için aylık 250€ ile 700€ arasında bir ödeme yapmayı beklemeniz gerekir. Bu, yaşamayı seçtiğiniz şehre ve konaklama türüne bağlı olacaktır.

 

Örneğin, Bologna şehrinde ortak bir apartman dairesinde tek kişilik bir odanın ortalama maliyeti aylık 400€  iken, ortak bir apartman dairesinde bir odanın ortalama maliyeti aylık 300€'dur . Su, gaz ve elektrik gibi aylık faturaları da aklınızda tutmayı unutmayın.

 

Konaklama arayan uluslararası öğrencilere destek sunan Bologna Üniversitesi'ndeki Uluslararası Masa, öğrencilere “İtalya'ya taşınmadan önce konaklama seçeneklerine bakmaya başlamalarını, böylece size ve bütçenize en uygun olanı bulabilmenizi tavsiye ediyor.

 

 

  • Yaşam maliyeti

 

 

İtalya'da yaşamak ve okumak harika bir deneyimdir ve Avrupa'daki ve dünyadaki diğer popüler eğitim yerleriyle karşılaştırıldığında nispeten daha uygun maliyetlidir. Ancak, bu büyük ölçüde yaşam tarzınıza ve nerede eğitim almayı seçtiğinize bağlıdır.

 

Turistik noktaların ve Roma, Milano ve Floransa gibi şehirlerin, öğrenciler için ortalama aylık yaşam giderlerinin 750 € – 1.100 € olduğu Bologna gibi diğer İtalyan şehirlerine kıyasla daha yüksek yaşam maliyetleri anlamına gelme eğiliminde olduğunu unutmayın. 

 

 

  • Gıda

 

 

Market alışverişi söz konusu olduğunda, İtalya'da indirim mağazaları ve yerel marketler dahil olmak üzere öğrencilerin bütçesini kolaylaştıran çeşitli süpermarketler vardır.

 

Haftalık ortalama yemek alışverişi masrafları: 60 € 

 

 

  • Dışarıda yemek yemek

 

 

Mutfağıyla tanınan İtalyanlar, iyi yemek konusunda tutkuludur, bu da pazarlarda ve küçük işletmelerde uygun fiyata yüksek kaliteli, yerel ürünler bulmanın oldukça kolay olması gerektiği anlamına gelir.

 

Yerel bir kafede kapuçino ve kruvasanın ortalama fiyatı: 2,50 € 

Yerel bir pizzacıda pizza ve biranın ortalama fiyatı: 15€ 

 

 

  • Toplu taşıma

 

 

Otobüs, metro, tramvay, taksi ya da bisiklet farketmez; toplu taşıma, İtalya içinde ve çevresinde seyahat etmenin en kolay ve en uygun yoludur. Aynı zamanda uygun fiyatlı.

 

Çalışma ve ödevler arasında, İtalya'nın sunduğu şeyleri daha fazla keşfetmek istiyorsanız, o zaman İtalyan ulusal demiryolu ağı, toplu taşıma sisteminin geri kalanı kadar güvenilir ve kullanışlıdır. Önceden bilet alırsanız yüzde 70'e varan indirimler sunuyor.

 

Öğrenciler için aylık toplu taşıma kartı: 25 € – 45 € 

 

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Yurtdışı İş İmkanları

Kariyer Planlaması
12 Ocak 2023

Berlin School of Business & Innovation (BSBI)

Kariyer Planlaması
12 Ocak 2023
wp