Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Yurtdışında Mühendislik Eğitimi Almak için 8 Sebep

Kariyer Planlaması 27 Ağustos 2021
Yurtdışında Mühendislik Eğitimi Almak için 8 Sebep

Neden Yurtdışında Mühendislik Eğitimi Almalısınız?

Sanayileşme dönemi ile birlikte sosyal, ekonomik ve mühendislik alanları ön plana çıkmıştır. Günümüz dünyasında ilerleme , mühendislik alanında büyük değişimlere sebep olmaktadır. Makineleşmenin geliştiği toplumlarda kariyer planlamaları da bu doğrultuda ilerlemektedir. Bu sebeple, günümüz dünyasında mühendislik bölümleri en gözde bölümlerden biri haline gelmiştir. Yurtdışındaki muhendislik eğitimleri de fazlasıyla yaygınlaşmaktadır. Bunun nedenleri olarak;

1. Eğitim İmkanları

Yüksek Kaliteli Mühendislik Eğitimi

Mühendislik bölümü, laboratuvar ve eğitim olanakları açısından yurt dışında eğitim almak isteyen öğrenciler için avantajlı hale gelmektedir. Üzerinde çalışacakları projeler için yeterli teknik imkanlara ulaşımı daha kolay olacak ve bu sayede teknolojik gelişmeleri daha yakından takip etme olanaklarına sahip olacaklardır. Üniversitelerdeki laboratuarlarının gelişmiş altyapıya sahip olması öğrencileri mühendislik eğitiminde ileri seviyeye taşıyacaktır.

Bunun yanı sıra, Öğrencilerin üreten bir mühendis haline gelebilmesi için derslerin uygulamalı bir şekilde verilip, öğrencilerin teknolojiyle arasında olan bağın soyut olmaktan çıkarılıp birebir bağı kurulmaktadır. Böylelikle, öğrenci neyi, nasıl ve niçin yaptığını bilerek yurtdışı öğrenim hayatı sürmektedir. Bilimin ve eğitimin daha üst bir seviyede olduğu için mesleki ve kişisel gelişimin üst seviyede katkısı olacağından yurtdışı eğitim önerilmektedir. Bireysel gelişimin her türlü olanağı Avrupa okullarında mümkün olacağı için mesleki ve bireysel hayata daha sağlam temeller atılınabilir.

Mühendislik bölümü, motorların, makinelerin ve elektrik sistemlerin tasarımı, inşası ve kullanımı ile ilgili bilim dalıdır. Yurtdışında alacağınız çok sayıda eğitim kurumu ile öğrencilerine sundukları lisans ve lisansüstü eğitimleri ile öğrencilerine imkanlar sunarlar. Kimya, elektrik, inşaat ve makine mühendisliği ile oluşan mühendislik, öğrencilerine birçok alanda uzmanlık imkanı sunar. Mühendislik eğitimi için üniversite eğitimi başvurusunda bulunacak öğrenciler, lisans eğitim süresince matematik, fizik ve kimya derslerini alma zorunluluğu vardır. Yurtdışında 4 veya 5 yıl süren mühendislik eğitimini tamamlayan öğrenciler yüksek lisans derece programlarına katılırlar.

2. Yabancı Dil Gelişimi

Yurtdışında mühendislik bölümünü okumanın diğer bir avantajı ise yabancı dilinizi üst seviyeye çıkarma şansını yakalayabilmenizdir. Bu fırsat sayesinde ingilizcenizi ana dil seviyesine getirdiğinizden öğrenim sürecinizde uluslararası akademik çalışmaları rahatlıkla yakından takip edilebilecek ve böylelikle hem dil hem mesleki bilgilenmesi en üst seviyeye çıkacaktır.

3. Kariyer Olanakları

Mezuniyet Sonrası İş Bulma İmkanı

Makineler, motorlar ve mekanik parçaların inşası esasına dayalı olan mühendislik bölümü, son zamanların en heyecan verici ve tercih edilen bölümlerden biri haline geldi. Yutdışında mühendislik okumak geniş yelpazedeki iş avantajları ve yüksek gelirleri ile iş fırsatlarına sahip olmaktadır.Yurtdışında eğitim almak isteyen öğrenciler, mühendis diploması sayesinde uluslararası mezun kategorisine gireceğinden, kariyerlerinde çok yönlü alanlarda fark yaratma fırsatına sahip olurlar.

Mühendislik eğitimi ile öğrenciler, küresel dünyada geniş kariyer imkanlarına sahip olurlar.Yurtdışında eğitim gördüğünüz kurumdan alacağınız üniversite diploması sizi iş hayatında daha prestijli bir konuma getirir. Üniversite eğitim hayatınızda dil pratiğinizin gelişmesiyle de iş dünyasında tercih edilen kişi olacaksınızdır.

muhendislik

4.Yurtdışında Mühendis Olma Fırsatı

Yurt dışında eğitim süreci sonrasında öğrencilere belirli sürelerde çalışma ve oturma izni sağlanmaktadır. Bu izin sayesinde, yurt dışı üniversite hayatınız sonrasında mühendis olarak çalışabilir, hatta sosyo kültürel olarak gelişmiş ülkelerde yaşamaya devam edebilirsiniz.

Günümüzün çok hızlı ilerleyen dünyasında kendinize iş alanı açabilmeniz için en iyi seviyede eğitiminizi alıp kendinizi farklı yetkinleştirilebilmelisiniz. Ancak böylelikle, mühendislik iş alanında yer tutabilirsiniz. Bununda yolu yurtdışında mühendislik bölümünü okumaktan geçer. Yurtdışındaki çok daha üstün teknolojik eğitim sayesinde, rekabetçi iş koşullarında kendinize bir alan yaratırsınız.

Mühendislik Dalları

Yurtdışında mühendislik okumayı düşünen uluslararası öğrenciler için bölümler belli disiplinlerden oluşmuştur.  Mühendislik eğitimi almak isteyen öğrenciler için popüler bölümler ise şu şekildedir; 

Bilgisayar Mühendisliği: Bilgisayar ağları, yazılım sistemleri, donanım bileşenleri tasarımı ile ilgili bir daldır. Grafikler, programlama, işletim sistemleri, yapay zeka, algoritma gibi konulara ilgisi olan öğrenciler için en doğru bölümdür.

Uzay Mühendisliği: Uçak, uzay araçları, navigasyon sistemleri, kontrol ve yönlendirme sistemlerinin tasarımına karşı ilgisi olan öğrenciler için uygun bir bölümdür. 

Makine Mühendisliği: Makine bileşenlerinin üretim, tasarım ve analizi ile ilgili olan bir bölümdür. Tüm mühendislik bölümlerini kapsayan bir bölümdür. Matematik, kimya ve nanomekanik konularını kapsar.

Biyomedikal Mühendislik: Tıpta ve biyoloji alanında kullanılmak üzere ekipmanlar ve cihazlar tasarlamak ve ihtiyaçları karşılamak için oluşturulan mühendislik dalıdır.

Elektrik Mühendisliği: Elektrik sistemlerin, cihazların, makinelerin tasarımını ve uygulanmasını sağlayan disiplinlerdir.

Mühendislik Yüksek Lisans Programları

Mühendislik bölümü mezun olan öğrencilerine, mühendislik sektöründe çok çeşitli iş imkanları sunar. Bu sayede, mezun öğrenciler, kariyerlerinde terfi alabilir ve gelişim sağlarlar. Lisans programları, mühendisliğin temel ilkelerini içerirken, yüksek lisans programları proje yönetimi programlarına ağırlık vermektedir. Sektörde kendini geliştirmek isteyen yüksek lisans öğrenci sayısı artmıştır.

Giriş Koşulları

Yurtdışında mühendislik eğitimi almak isteyen uluslararası öğrenciler için tercih edecekleri ülke ve üniversiteye göre değişkenlik gösterir. Üniversiteler not ortalamanızın yanında yeteneklerinize de dikkat ederler.

Mühendislik eğitimi almak isteyen öğrenciler için giriş belgeleri şu şekildedir; 

  • Transkript belgesi
  • Lise diploması
  • 2-3 adet arası öğretmenlerinizden alacağınız referans mektubu
  • IELTS ya da TOEFL gibi İngilizce yeterlilik testlerinden geçerli bir nota sahip olmak 
  • Seçtiğiniz üniversiteye hitaben yazacağınız, yaratıcılığınızı ve becerilerinizi anlatacağınız niyet mektubu

muhendis

5. Uluslararası Network Ağı

Yurtdışındaki eğitimle beraber her anlamda evrenselleşecek mühendis öğrencisi çok geniş bir ilişki ağına sahip olacaktır. Akademik alandan sosyal çevreye, iş alanından meslek odalarına kadar birçok alanda gelişeceği iş ağıyla kendinizi mühendislik alanında geliştirip sonrasında bu ağ sayesinde iyi bir kariyere sahip olursunuz.

6. Kişisel Gelişim

Seyahat İmkanı

Yurtdışında eğitim sürecinin bir katkısı da kendizi kültürel anlamda geliştirirken Avrupa Birliği sınırlarında özgürce gezebileceğiniz bir olanak sunması. Bu sayede, yeni yerler keşfedecek, yeni toplumlar ve kültürler tanıyacaksınız. Böylelikle, evrensel dile sahip olmakla beraber, evrensel değerlere sahip bir insan olacaksınız.

7. Uluslararası Düşünce Tarzına Sahip Olma

Seyahat etme olanağına sahip olacağı gibi farklı yaşam tarzlarını gözlemleyebilme imkanına sahip olacaklardır. Farklı birey ve toplum yapısını gözlemleyen mühendis öğrencisi problemlere bakışı zamanla genişleyecektir. Aynı zamanda, sahip olacakları dünya bakışıyla çalışma disiplininde farklılıklar oluşturmaya başlayacaktır. Problemlere yaklaşımları uluslararası boyutta yer alacağından, farklı kültürlerden insanlar ile beraber çalışma disiplinine sahip olması, öğrenciyi uluslararası bir birey haline getirecektir. Yapacağı projeler ve çözüm bulmaya çalıştığı sorunlar yerel değil, uluslararası bir boyut kazanacak, diğer kültürlerden insanlarla gireceği fikir alışverişi birçok ülkenin çalışma sistemlerini yakından takip etme şansını yakalayacaktır.

8. Farklı Kültürleri Öğrenme Fırsatı

Modern zamanda, mühendislerin farklı etnik kökenli insanlarla birlikte çalışabilmeleri gerekmektedir. Uyum içerisinde çalışabilmeyi öğrenebilecekleri ve ufuklarını geliştirebilecekleri üniversitelere yönelerek, toplumları tanıyacaklar ve analiz edebileceklerdir.

Yurtdışında Mühendislik Eğitimi Alın

Benzersiz bir eğitim deneyimi, muhteşem olanaklar ve üstün kaliteyi garanti eden yurtdışındaki üniversitelerde mühendislik eğitim almak istiyorsanız, Endless Abroad olarak size bu süreçte tam destek sağlamaktan mutluluk duyarız. Uzman personelimiz eğitim, ücretler ve başvuru süreci gibi her türlü konuda size yardımcı olabilir. Bugün İstanbul ofisimizi ziyaret edin veya telefonla bize ulaşarak ücretsiz danışmanlık randevusu alın.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Kariyer Planlaması

Yurtdışında Mühendislik Eğitimi Almak için 8 Sebep

27 Ağustos 2021
Kariyer Planlaması

Yurtdışı İş İmkanları

27 Ağustos 2021
Kariyer Planlaması

Berlin School of Business & Innovation (BSBI)

27 Ağustos 2021
wp