Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Roma'da Ücretsiz Gezilecek Yerler

Duyurular 29 Nisan 2022
Roma'da Ücretsiz Gezilecek Yerler

İtalya’nın başkenti olan Roma, hem şehir hem de komün statüsünü taşıyan bir şehirdir. Tiber ve Aniene nehri ortasında kalır. Yazları sıcak ve nemli olan Roma, kışları soğuk ve yağışlıdır. Özellikle, yaz aylarında birçok turisti kendisine çeken bu şehirde görülmesi gereken birçok tarihi ve kültürel yerler mevcuttur. Roma’da ücretsiz gezilebilecek bu yerleri beraber inceleyelim.

 

Pantheon

 

Pantheon, M.Ö yılında  tapınak olarak inşa edilmiştir. Fakat, zamanla kiliseye dönüştürülmüştür. Günümüzde, içerisinde meşhur kimselerin gömülü anıtları bulunur.  Kendine hayran bırakan mimarisiyle birçok kişinin dikkatini çeken bir yapıdır. Roma seyahatinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biridir. 

 

Aziz Petrus Bazilikası

 

Roma’da bulunan en büyük 4 bazilikadan ikincisi olan Aziz Petrus Bazilikası, San Pietro Bazilikası olarak da anılır. Görkemli kubbesi ile Roma’daki en önemli parçalardan biridir. Oldukça büyük olan Aziz Petrus Bazilikası, 60.000 kişilik kapasiteye sahiptir. 

 

Trevi Çeşmesi (Aşk Çeşmesi)

 

Trevi çeşmesi, Nicola Salvi tarafından tasarlanmıştır. Trevi semtinde bulunan bu çeşme Roma’nın en büyük Barok çeşmesidir. Latince Trivium olarak anılan Trevi kelimesi üç sokağın kesiştiği yer anlamına gelir. Burada tutulan dileklerin kabul olduğuna dair bir inanç vardır. 



Tempietto

 

Tempietto,  Rönesans mimarisinin en önemli eserlerinden biridir. Janiculum tepesinde bulunur. Dairesel yapılı ve küçük bir binadır. 



Roma'da Ücretsiz Tur: New Rome Free Tour

 

 New Rome Free Tour, şehrin yerel turları eşliğinde şehri keşfetmenize yardımcı olur. Gruplar halinde, tur rehberi eşliğinde şehrin tarihi ve kültürel yapısını, hikayesini öğrenebilirsiniz. Herhangi bir ücret ödemeden katıldığınız bu turlarda tur rehberinize ufak bir ücret vermek size bağlıdır. 

 

Roma, her ne kadar kültür ve mimari başkenti olarak bilinse de İtalya’da birbirinden eşsiz onlarca destinasyon İtalya'da Gezilecek Yerler bulunmaktadır. Tüm dünyadan binlerce turiste ev sahipliği eden bu ülkeyi mutlaka ziyaret etmeli, size sunduğu eşsiz yerleri ve eserleri görmelisiniz.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

wp