Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Yurtdışı Sertifika Programlarının Size Katacağı 8 Şey

Yurtdışı Sertifika Programlarının Size Katacağı 8 Şey

Günümüzde iş bulma şansınızı artırmak ve iş hayatındaki rakiplerinizden bir adım önde olmak için sürekli olarak yenilenmeniz, gelişmeniz ve meslek sahibi olduğunuz alanda uzman olmanız gerekmektedir. Mesleğinizde yetkin olduğunuzu kanıtlamanız ve iş hayatındaki hızlı gelişen rekabet ortamına ayak uydurmanız için alanınızda sertifika sahibi olmanız ise her zaman artı bir değer katmaktadır. Alanında uzmanlaşmak, kendini geliştirmek isteyen herkese hitap eden yurtdışı sertifika programları sizi bugünün iş dünyasına hazırlayacak ve aldığınız eğitimlere ek olarak mesleki bilgi anlamında çok katkısı olacaktır.

Yurtdışında sertifika programlarına başvurmak isteyen öğrencilerimize dünyada en çok tercih edilenler arasında 3 ülkeyi gösterebiliriz. Bu ülkelerin başında Kanada gelmektedir. Kanada sertifika programları dünya çapında geçerlidir, dolayısıyla Kanada’da alacağınız yeterliliklerle dünyanın her yerinde meslek edinme şansınız olacaktır. İngiltere sertifika programları ise tam zamanlı bir yüksek lisans programıyla aynı akademik yeterlilikleri sunan kısa süreli eğitimler vermektedir. İyi derecede İngilizce bilen yabancı öğrenciler için İngiltere sertifika programları idealdir, çünkü bu programlar onların kısa sürede tam zamanlı bir yüksek lisans eğitimiyle aynı seviyede yeterlilik kazanmalarına imkan tanır. Avustralya sertifika programları ise öğrencilere eğitimleri süresince yarı zamanlı işlerde çalışma imkanı verir. Böylece öğrencilerin yaşam masraflarını nispeten daha kolay bir şekilde karşılama fırsatı bulurlar.

Seçmiş olduğunuz alanda öğretim ve uzmanlaşmanızı hedefleyen yurtdışı sertifika programları, ülkemizde de büyük bir öğrenci kitlesi tarafından tercih edilmektedir. Sertifika programı eğitimi alan öğrenciler teorik eğitimi yurtdışında staj veya çalışma imkanları ile birleştirme fırsatına da sahip olur. Peki bu çok tercih edilen sertifika programlarının avantajları nelerdir?

Yurtdışı Sertifika Programlarının Avantajları

1. Yabancı Dil Düzeyi

Yurtdışında sertifika programlarından yararlanarak hem ülkemizde hem de yurtdışında daha iyi bir kariyere adım atma şansınız olacak. Konuşma dili olarak yabancı bir dile hakim olmanın yanı sıra aynı zamanda akademik İngilizceye de oldukça hakim olacaksınız. 

2. Yurtdışında Çalışma İmkanı

Sertifika programlarına dahil olan öğrenciler yurtdışında staj yapma fırsatına da sahip oluyorlar. Ülkeden ülkeye değişen şartlarla beraber bazı ülkelerde sertifika programları bitiminde +3 seneye kadar çalışma izni verebiliyor.

3. Eğitim Süresinin Esnekliği

4 hafta ile 2 yıl arasında değişen sertifika programlarının süresi oldukça hızlı bir zaman aralığında eğitimini tamamlamanızı sağlayacaktır. Böylelikle mesleki eğitimlere ağırlık verilen bu eğitimlerde kısa zamanda çalışma hayatına da adapte olabilirsiniz. Süreleri farklılık gösteren sertifika programlarında kısa dönem ekonomik program bulma şansınız vardır.

4. Sertifika Programları Kabul Şartları

Öğrencilerin sertifika eğitimi alabilmeleri için en gerekli olan şeylerden biri IELTS ya da TOEFL sonucudur. Okulların ve ülkelerin kabul şartları değişiklik göstermektedir. Örneğin bazı programlar için okulun bir sınav uygulayabilir ya da geçerliliği olan PTE sınav sonucu gibi sınavların geçerliliği söz konusu olabilir.

5. Ekonomik Olması

Lisans programlarında senelik olarak tüm ülkelerde USD değerinde minimum ücret ortalama 12.000 USD iken, sertifika programlarını ortalama olarak senelik 7.000 USD’ye gerçekleştirebilirsiniz. Programların daha kısa sürede bitiyor olması yine ekonomik anlamda kazanç sağlamaktadır.

6. Tecrübe

İster yurtdışında yaşamak isteyin ister ülkesine geri dönmek. Yurtdışında eğitim alacağınız süre zarfında kendinize katacağınız birikimler çok fazla olacaktır. Zengin eğitim içeriğinin yanı sıra farklı milletlerle tanışmak, yeni bir kültürü keşfetmek paha biçilemez değerler katacaktır.

7. Üniversite Sınav Zorunluluğun Olmaması

Sertifika eğitimleri için lisans sonrası eğitimi alabilir ya da lise eğitiminden sonra hemen başvuruda bulunabilirsiniz.

8. Çevre Ülke ve Şehirleri Gezme İmkânı

Okulların zengin aktivite programları ile, arkadaşlarınızla veya bireysel yapacağınız geziler ile dünyanın farklı kültürlerini deneyimleyebilir, tarihi turistik yerlerini görebilir, ünlü şehirlerine gidebilir, sanat etkinliklerine katılabilir, eğitim programlarına dahil olabilirsiniz.

Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Alın

Yurtdışı sertifika programları hakkında bilgi almak ve yurtdışındaki tüm eğitim programlarından haberdar olmak için şimdi bizimle iletişime geçin. Yurtdışında eğitim alma sürecinizi A’dan Z’ye en doğru ve en hızlı şekilde planlayalım. Detaylı bilgi için ücretsiz online danışmanlık randevusu alın.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Yurtdışı Sertifika Programlarının Size Katacağı 8 Şey

Sertifika ve Diploma Programları
27 Nisan 2020

TESOL Nedir? Sertifika Nasıl Alınır?

Sertifika ve Diploma Programları
27 Nisan 2020
wp