Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Dünyanın En İyi Tıp Fakülteleri - 2021 Sıralaması

Dünyanın En İyi Tıp Fakülteleri - 2021 Sıralaması

Tıp eğitimi ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada prestijli ve oldukça popüler bölümler arasında en başta geliyor. Sağlık sektörünün oldukça önemli bir sektör olması ile bu sektörde çalışan her bireyin eğitimleri de oldukça hassas bir şekilde verilmektedir. Tıp eğitimi almayı düşünen birçok genç bu mesleği yüksek gelir şartlarından tutun prestiji olan bir meslek dalı olmasına kadar birçok neden arasında karar verip seçiyorlar. Mezun olduktan sonra, öğrenciler Tıp alanında çalışacakları işleri için geniş bir fırsat yelpazesine sahip olurlar. Aralarından seçim yapabileceğiniz 60'tan fazla uzmanlık alanına sahip olabilir ve her nereye ilginiz varsa o yönde uzmanlaşma şansı yakalayabilirsiniz. 

Hastanelerde veya diğer sağlık tesislerinde, araştırma laboratuvarlarında çalışmayı veya diğer profesyonel alanlarda tıp bölümünün bir parçası olmayı seçebilirsiniz. Ayrıca, sağlık bakım maliyetlerini yöneten veya tıbbi hataları doğrulamaya ve hasta haklarını savunmaya yönelik yasal çalışmalara katkıda bulunan Tıp mezunları vardır. Eğer bu alanda ilerlemek istiyorsanız yurtdışındaki en iyi bölümlerde bu eğitimi almak kariyeriniz için harika bir başlangıç olacaktır. Dünyada Tıp alanında en çok saygı gören okulları sizler için listeledik.

Dünya Sıralamasına Göre 2021 Yılının En İyi Tıp Fakülteleri

Harvard Üniversitesi

Harvard Üniversitesi dünya çapında tıbbi araştırmaların ve buluşların yapıldığı okulların başında gelmektedir. 8 Eylül 1636 yılında kurulan bu okul yıllar boyunca başarısını sürdürmeyi başarmıştır.  Harvard her yıl 150 öğrenciyi lisans eğitimi için ve  30 öğrenciyi de yoğunlaştırılmış lisansüstü programlarına kabul etmektedir. Harvard’a başvurmak isteyenlerin dikkat edeceği en önemli kriterler arasında GPA not ortalamanızın 3.93 ve MCAT test puanınızın 519 olması gereklidir. Okulun öğrenim ücreti en sonki fiyatlara göre 63.371$’dır. 

Oxford Üniversitesi

Oxford Üniversitesi 1000 yıl önceye dayanan geçmişi ile dünyanın en başarılı bilim insanlarını ve sanatçılarını çıkaran çok ünlü bir okul. Bu okul ayrıca Tıp Eğitimi ile de oldukça ünlüdür. Amerika dışındaki en iyi tıp programlarına da ev sahipliği yapar. Oxford tıp alanında hem lisans hem de yüksek lisans programları ile parlak bir gelecek isteyen öğrencilere muazzam bir çalışma disiplini sağlamaktadır. Mezunları dünya çapında en iyi şirketlerde kolaylıkla iş bulma imkanı yakalar ve birçok farklı alanda çalışabilir. 

Cambridge Üniversitesi

Dünya üzerindeki en iyi 10 üniversite arasına giren Cambridge yıllardır eğitim kalitesinden asla ödün vermeyen saygıdeğer kurumlar arasında geliyor. Üniversite hem lisans hem de master programlarında öğrenciler tarafından en çok tercih edilen ve gelecek vaat eden programları sunuyor. Kuruluşu 1540’lı yıllara dayanan bu okulun Tıp Eğitimi de en az diğer bölümlerdeki eğitimler kadar kaliteli. Özellikle biyomedikal alanında popüler olurken tıp alanında da rakiplerine kıyasla büyük farklar yaratabilen bir okuldur. 

John Hopkins

Kuruluş yılı 1876 olan John Hopkins Üniversitesi bugün dünya üzerinde bulunan en iyi Tıp fakültelerinden birine sahip. Diğer bölümlere kıyasla çok daha az öğrenci kabul eden bu okulda, Tıp eğitimini özel bir kolejde eğitim alır gibi okuyabilir ve mezun olduğunuzda kalifiye bir eleman olarak çalışabilecek kadar bilgi birikimine sahip olabilirsiniz. 

University of Toronto  

University of Toronto Kanada’ya eğitim almak için gelen öğrenciler arasında oldukça popüler bir okul. Üniversitenin tıp fakültesi yalnızca Kanada’da değil aynı zamanda dünya çapında ad yapmış ve tanınan bir fakültedir. 17 araştırma merkezi sayesinde öğrencilerine her konuda çalışma imkanı sunarak başarılı öğrenciler yetiştirmektedir. Aynı zamanda moleküler genetik, tıbbi biyofizik, biyomedikal mühendislik enstitülerinde yapılan araştırmalar uluslararası çapta tanınırlılık kazanırken, bugün University of Toronto, öğrenme ve araştırma temelli dünyanın en iyi tıp ağlarından birini oluşturmuştur. 

Karolinska Institute

Eğer Avrupa’da tıp eğitimi almayı düşünüyorsanız, dünyanın en iyi tıp okulları arasında yer bulan Karolinska Institute’e kesinlikle bir şans vermelisiniz. İsveç’in en büyük tıbbi akademik araştırma merkezlerinden biri olan bu kurumun kuruluş tarihi 1810 yılına kadar uzanıyor. AB üyesi ülkelerden gelen öğrenciler için eğitimin ücretsiz olduğu okul, Avrupa’nın en geniş tıbbi programlarını sunuyor. 1901 yılından bu yana ise Nobel tıp ödülleri Karolinska Institute tarafından verilmektedir. 

University College London

1826 yılındaki kuruluşundan bu yana birçok ilke imza atan University College London, Oxford ve Cambridge gibi dünya devi üniversiteler ile eşit şartlarda eğitim kalitesi sunan çok özel bir okul. 1834 yılından beri tıp fakültesinde beyin bilimleri, immünoloji ve iltihaplanma, bulaşıcı hastalıklar, metabolizma, cerrahi ve kanser gibi çok sayıda bölümde dünyanın dört bir yanından gelen uluslarası öğrencilerine prestijli eğitimler sunmaktadır. UCL tıp fakültesi için İngilizce dil yeterliliğini vermeniz gerekirken öğrencilerden ayrıca BMAT test puanı da istenir. Üniversitenin öğrenim ücreti yıllık 34,660£ civarındadır. 

University of Heidelberg

Almanya’nın en eski okulu 1386 yılında kurulan University of Heidelberg’dir. Üniversitenin tıp bölümü 6 yıl sürmektedir.  Buna ek olarak,  21. yüzyılın tıbbi zorluklarının üstesinden gelmeyi amaçlar. 2001 yılında üniversitenin klinik çalışmaları temel bir reform geçirmiştir. Lisans ile lisansüstü programlarda ise son derece mükemmellik esas alınmıştır. Günümüzde Heidelberg, uluslararası alanda tanınmış araştırma kurumları, canlı ve etkileşimli ortamı sayesinde dünyanın her tarafından öğrenciler için cezbedicidir. 

National University of Singapore

1905 yılında kurulan National University of Singapore, Yong Loo Lin Tıp Fakültesi ile bugün Asya’nın en iyi tıp okulları arasında en başlarda gelmektedir. Bir Tıp fakültesinin dünya çapında bu denli başarılara imza atmasında biyokimya, pediatri, kadın doğum ve jinekoloji, farmakoloji, patoloji gibi alanlarda tam zamanlı lisans programlarının ve yenilikçi yatırımlara sahip olmasının payı büyüktür. Ayrıca bu okulda hemşirelik yüksek lisans ve doktora programları verilmektedir. İngiliz tıp eğitim modelini esas almıştır.

University of Tokyo

University of Tokyo, Japonya’da İkinci Dünya Savaşı öncesi kurulan bir kaç tıp fakültesinden birine sahip. Saygınlık ve prestij denildiğinde yalnızca Asya’da değil dünya çapında bilinirliğe sahiptir. Japonya’nın tıp eğitimi politikasına göre pre-klinik ve klinik çalışmaları için 6 yıllık bir tıp müfredatı sunar. Bu eğitimi başarı ile tamamlayan öğrenciler, ulusal tıbbi lisans sınavı için nitelikli kabul edilir.

 Avrupa’daki En İyi Tıp Okulları 

Karolinska Enstitüsü, İsveç

İsveç'in başkenti Stockholm'ün hemen yanında Solna'da bulunan Karolinska Enstitüsü, dünyanın en prestijli tıp kurumlarından biridir. Bir eğitim ve araştırma hastanesine sahip olan Karolinska, yalnızca teorik tarafta değil  aynı zamanda inovasyon ve pratiğe de çok fazla odaklanılan bir yerdir.

Heidelberg Üniversitesi, Almanya

Heidelberg Üniversitesi, Almanya ve Avrupa'da zengin bir tarihe sahiptir. Ülkenin en eski üniversitesi ve Roma İmparatorluğu tarafından kurulan üçüncü üniversite olan üniversite, 130'dan fazla ülkeden gelen çok sayıda uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır.

ETH Zürih, İsviçre

ETH Zürih - İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü 150 yılı aşkın bir süre önce kuruldu ve kendisini STEM araştırmalarında en önemli kurumlardan biri olarak kabul ettirdi. Sadece Avrupa'da değil, dünyanın en önemli ve en üst sıralarda yer alan üniversitelerinden biri olarak, ETH'de bir derece kesinlikle CV'nizi öne çıkaracak bir şeydir.

 Charité - Universitätsmedizin Berlin, Almanya

Charité - Universitätsmedizin Berlin, araştırma çalışmalarıyla diğer Alman üniversiteleri arasında öne çıkıyor. 3.700'den fazla araştırmacı yeni tıbbi yenilikler ve cihazlar üzerinde çalışıyor. Onlardan biri olabilirsin!

LMU Münih, Almanya

Ludwig-Maximilians-Universität (LMU) Münih, asırlık bir geleneğe sahiptir ve Almanya'daki en uluslararası üne sahip üniversitelerden biridir. Araştırma Servisleri, üçüncü taraf finansmanına ilişkin danışmadan projelerin idari ve yasal yönlerine kadar araştırmanın tüm aşamalarında araştırmacıları destekler.

Latin Amerika’daki En İyi Tıp Okulları 

Pontifical Catholic University of Chile

 1888 yılında, o zamanki Santiago başpiskoposu tarafından kurulmuştur; Bir yıl sonra Papa XIII. Leo'nun kutsamasını alan UC, ülkedeki altı özel Katolik kurumundan biridir. Latin Amerika'daki en iyi üniversite ve aynı zamanda Güney Amerika'daki (Şili) en iyi üniversitelerden biridir. Santiago nispeten güvenlidir, 100'den fazla istasyonuyla Latin Amerika'daki en büyük ikinci metro sistemine sahiptir ve Avrupa ve Kuzey Amerika'daki çoğu başkentle karşılaştırıldığında nispeten uygun fiyatlı bir yerdir. 

Sao Paulo Üniversitesi

1934'te kurulan São Paulo Üniversitesi, mevcut okulların işbirliğiyle ortaya çıktı. São Paulo Üniversitesi, Brezilya'nın en büyük devlet üniversitesidir ve ülkenin en prestijli eğitim kurumlarından biri olarak kabul edilir. Üniversite ayrıca beş bağlı hastaneye, 24 müzeye ve yılda yarım milyon ziyaretçi çeken galerilere, iki tiyatroya, bir sinemaya ve öğrenciler tarafından yönetilen kendi TV kanalına ev sahipliği yapmaktadır. Üniversite, öğrencilerin kullanması ve eğlenmesi için çeşitli kampüslere kurulmuş 70'lik olağanüstü bir kütüphaneye sahiptir.

 Campinas Üniversitesi

1966 yılında kurulan üniversite, diğer büyük kurum ve şirketleri geride bırakarak yüksek miktarda patent materyali üretmektedir. 2003 yılında UniCamp'tan bilim adamlarının genetik ölüm tespiti için bir patent lisansı almasıyla büyük bir atılım sağlandı ve daha yakın yıllarda UniCamp'taki bilim adamları Zika virüsünün tespiti için bir test geliştirdiler.

Pontifical Catholic University of Rio de Janeiro

 1941 yılında kurulan PUC-Rio, öncelikle bilim ve inovasyonun geliştirilmesine odaklanan bir araştırma kurumudur. Aynı zamanda kar amacı gütmeyen özel bir Katolik üniversitesidir. Yaklaşık 1.500 öğretim üyesi ve araştırmacısı ve dört akademik merkezde organize edilmiş 26 bölümü vardır: İlahiyat ve Beşeri Bilimler, Sosyal Bilimler, Bilim ve Teknoloji ve Biyomedikal Bilimler. PUC-Rio, lisans ve mezun uluslararası öğrenciler için programlar sunar: diğerleri arasında değişim ve kısa vadeli programlar ve çift diploma programları. Kampüsü bilgisayar merkezleri ve ücretsiz internet erişimi içerir; kütüphaneler; restoranlar; kitapçı; ve kültürel ve toplum hizmeti projeleri. 

Monterrey Teknoloji Enstitüsü

Tecnológico de Monterrey, 1943'te México'da kurulmuş özel bir üniversite sistemidir. Tıp alanında doktora, yüksek lisans, lisans ve lise programları sunan kapsamlı bir üniversitedir. Tüm akademik programları, SACS – Güney Kolejler ve Okullar Birliği, ABET – Mühendislik ve Teknoloji Akreditasyon Kurulu, AACSB, AMBA, EQUIS gibi uluslararası akreditasyon kurumları tarafından akredite edilmiştir.

 

Asya’daki En İyi Tıp Okulları 

Tıp Fakültesi (Tokyo Üniversitesi), Japonya

Bu üniversitenin klinik tıp dalı Japonya'nın en iyilerinden biridir. Ve Global Üniversite sıralamasında 81. sıradadır. 1858'de kurulmuştur. Öğrenim ücretleri yerli ve yabancı öğrenciler için aynıdır. Bu üniversite Nörobilim ve Davranış alanındaki araştırmalarıyla tanınır. 

Seol Ulusal Üniversitesi Tıp Fakültesi, Güney Kore

Tüm öğrencilerin %7'si yabancıdır. 1946 yılında kuruldu. Hepatit B'ye karşı en güvenli ve en etkili aşıyı geliştiren Kim Chung Yong, bu kurumun birçok yüksek profilli mezunlarından biridir. Öğrencinin eğitim ve uygulama yapabileceği kendisine bağlı 6 hastane bulunmaktadır. Seol Ulusal Üniversitesi çok izole bir konumda yer alır.

Yong Loo Lin Tıp Fakültesi, Singapur

The Times Higher Education World University Rankings 2019 tarafından Asya'nın önde gelen tıp okulu olarak listelenmiştir. Uluslararası öğrenciler için yıllık ücret 58,650 $'dır. Bu okulun yıllık alımı 300 kişidir. Bu okulda okuyabilmek için 500 kelimeyi aşmayan bir portfolyo göndermeniz gerekiyor. Dr Ling Liong Sik, Malezya Çin Derneği'nin eski Başkanı olan bu üniversitenin mezunları arasındadır.

Pekin Üniversitesi Sağlık Bilimleri Merkezi, Çin

 Çin'de uluslararası öğrenci kabul etmeye başlayan en eski üniversitelerdir. Tu Youyou, yirminci yüzyılda bir atılım olan sıtmayı tedavi etmek için kullanılan artemisinin ve dihidroartemisinin keşfederek milyonlarca hayat kurtaran bu okulun gururlu mezunlarıdır. Bu üniversiteden mezun olan Zhong Nanshan, SARS koronavirüsünü keşfeden kişidir. Pekin üniversitesi sağlık bilimleri merkezinde 1965 öğretim üyesi bulunmaktadır. Bu okula kayıt olmak isteyenlerin Çince Dil Yeterlilik Sınavına girmeleri gerekmektedir. 

Kyoto Üniversitesi, Japonya

Bu üniversitede 2400 öğrenci için 287 profesör bulunmaktadır. Kabul oranının %1 ile %10 arasında değiştiği en seçici kurumlardan biridir. Tasuku Honjo, 2018 Nobel Tıp veya Fizyoloji Ödülü'nü paylaşan ve en çok programlanmış hücre ölümü proteini 1'i tanımlamasıyla tanınan bu kolejin mezunlarıdır.

Amerika’daki En İyi Tıp Okulları

Harvard Medical School

Harvard Amerika ve dünyanın 1 numaralı tıp okuludur. Okulun uzun tıbbi başarıları listesinden sadece bazıları, yanık kurbanları için yapay derinin geliştirilmesi, kopmuş bir uzvun ilk başarılı şekilde yeniden bağlanması ve diyabet tedavisi için insülinin tanıtılmasıdır. Tıp öğrencileri iki parçadan birini seçebilir. Bunlardan biri, aktif öğrenmeyi ve klinik rotasyonlara erken girişi vurgulayan geleneksel dört yıllık bir eğitim olan Pathways olarak adlandırılır. Pathways öğrencileri Harvard diş hekimliği öğrencileriyle birlikte ders alırlar. Sağlık Bilimleri ve Teknolojisi MIT ile birlikte sunulmaktadır. Harvard öğrencileri, MIT'den doktora öğrencileriyle birlikte hem hekimlik hem de biyomedikal mühendisliğinde kapsamlı bir müfredat öğrenirler.

Johns Hopkins Üniversitesi Tıp Fakültesi

Öğrenciler, adını Hopkins fakültesinden alan Nathans, Sabin, Taussig ve Thomas olmak üzere dört koleje ayrılır. Her bölümün danışmanları öğrencilere kurslar, araştırmalar ve kariyer seçimi konusunda rehberlik eder. Program dört yıllık tıp eğitimi boyunca öğrenciler arasında dostluk geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Columbia University Vagelos College of Physicians and Surgeons

 2018'de Vagelos College, ülkedeki tüm öğrenci kredilerini ihtiyaca dayalı burslarla değiştiren ilk tıp fakültesi oldu. Bu, öğrencilerin %20'sinin tam bir sürüşe katılabileceği anlamına gelir.

Columbia, bir ila dördüncü yıllar arasındaki geleneksel ayrımlar yerine, müfredatı üç geniş bölüm halinde yeniden yapılandırdı: Temel Bilgiler, Ana Klinik Yıl ve Farklılaşma ve Entegrasyon. Ayrıca, öğrencilerin diplomalarını alabilmeleri için bilimsel bir araştırma projesi tamamlamaları gerekir.

University of California, San Francisco School of Medicine 

UCSF, iç hastalıkları ve doğum ve jinekoloji için ülkedeki 1 numaralı tıp fakültesidir. Ayrıca, San Francisco'nun yetersiz hizmet alan topluluklarını tedavi etmeye özel bir odaklanmaktadır. Nüfus Sağlık ve Sağlık Eşitliği, sağlık hizmetlerindeki eşitsizlikleri gidermek için el ele çalışır. UCSF'yi halk kütüphanesi kadar toplum için erişilebilir hale getirmeyi amaçlıyorlar.

Stanford University School of Medicine

1858'de kurulan Stanford, California'nın ilk tıp okuludur. Tıp Fakültesi, özellikle hücre biyolojisi alanında birinci sınıf bir biyolojik bilimler yüksek lisans programı yürütür; genetik, genomik ve biyoinformatik ve sinirbilim ve nörobiyoloji. UCSF, Washington Üniversitesi, Duke ve Michigan Üniversitesi ile birlikte Stanford müfredatı, öğrencilerin sınıf dışında dersleri izlediği ve sınıftaki ev ödevi alıştırmaları üzerinde akranlarıyla işbirliği yaptığı yenilikçi bir düzenini takip eder. Öğrenciler daha yüksek düzeyde katılımdan ve temel materyalin anlaşılmasından yararlanır.

 Avustralya’daki En İyi Tıp Okulları 

Melbourne Üniversitesi

Melbourne Üniversitesi QS Top Üniversiteler sıralamasına tarafından Avustralya'da en iyi Tıp Okulu olarak sıralanır. 2021'e göre QS En İyi Üniversiteler Sıralamasına göre tıpta dünya çapında 18. sırada yer almaktadır. Okul, üniversitenin Parkville kampüsünde bulunan, üniversitenin Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin bir parçasıdır. Dört yıllık bir lisansüstü tıp derecesi sunmaktadır. 2019 itibariyle şu anda kayıtlı 1406 öğrenci bulunmaktadır.

Sidney Üniversitesi

Sydney Üniversitesi Tıp Fakültesi QS Top Üniversiteler sıralamasına tarafından Avustralya'da 2. sırada yer alıyor. 2021'e göre QS En İyi Üniversiteler Sıralamasına göre tıpta dünya çapında 19. sıradadır. Sydney Üniversitesi Tıp Fakültesi, 1856'dan beri tıp uzmanları yetiştirmektedir. Fakülte, üniversitenin ana Camperdown kampüsünde bulunur ve öğrenci yerleştirmeleri için Sidney'deki ve kırsal topluluklardaki sağlık tesisleriyle ortaktır. Fakülte anestezi, cerrahi, genel uygulama ve acil tıp da dahil olmak üzere tıpta birçok disiplini öğretiyor.

Monash Üniversitesi

Monash Üniversitesi QS Top Üniversiteler sıralamasına göre, Avustralya'da 3 en iyi tıbbi okulu sırada yer alıyor. 2021'e göre QS En İyi Üniversiteler Sıralamasına göre dünya çapında tıp fakültelerinin 36.sırasındadır. Monash Tıp Üniversitesi Klinik Okulu, Hemşirelik ve Ebelik, Halk Sağlığı ve Koruyucu Hekimlik, Kırsal Sağlık Biyomedikal Bilimleri ve daha fazlasını içeriyor. 

 The University of New South Wales

The University of New South Wales QS Top Üniversiteler sıralamasına göre Avustralyalı tıp fakültelerinde 4'üncüdür. 2019 itibariyle UNSW Medicine 1649 öğrenci kaydına sahiptir ve bölümler iki Dekan Yardımcısına sahiptir.

  Queensland Üniversitesi

Tıp Queensland Okulu Üniversitesi QS Top Üniversiteler sıralamasına göre Avustralya tıp okulları arasında 5. sırada yer alıyor. Queensland Üniversitesi, resmi olarak 1936'da kuruldu ve bugün ana kampüsün bulunduğu Mayne Tıp Okulunda derslere devam ediliyor. 

Afrika’daki En İyi Tıp Okulları 

Makerere Üniversitesi – Kampala, Uganda

Uganda'daki Makerere Üniversitesi, Afrika'daki En İyi Tıp Enstitülerinden biridir. Üniversite 1992'de kuruldu. Önce bağımlıydı, ancak daha sonra 1970 yılında bağımsız bir ulusal üniversite oldu. Makerere Üniversitesi ağırlıklı olarak 145 lisans programı, 135 yüksek lisans programı var ve Almanya Dünyası genelinde resmi olarak tanınan bir sertifikayı sunan 140'tan fazla lisansüstü program sunmaktadır.

Gana Üniversitesi – Gana

Gana Üniversitesi, 1.000'den fazlası uluslararası öğrenci olan 30.000 öğrenciden oluşan dikkate değer bir nüfusa sahiptir. Bu üstün kurum, Gana'daki en büyük ve en eski devlet üniversitesi olur. Bu üniversitenin tarihine geri dönüyoruz ve üniversitenin bir zamanlar Londra Üniversitesi'ne bağlı bir kolejken 1961'de bağımsız hale geldi.

Nairobi Üniversitesi – Nairobi, Kenya

Ortalama her yıl 120 uluslararası öğrenciye eğitim veriyor.  Ayrıca en az 20 üniversite ve uluslararası kuruluşla resmi ortaklıkları olduğu da bilinmektedir. 

Ibadan Üniversitesi – Ibadan, Nijerya

Nijerya'daki İbadan Üniversitesi, Nijerya'daki en eski üniversitedir ve 13.000 öğrenci, 7.000 doktora öğrencisi olmak üzere 35.000'den fazla öğrenci nüfusuna sahiptir. Öğrenciler ve uzaktan öğrenen 14.000'den fazla öğrenci. Bu üniversite, Afrika'daki en iyi tıp üniversiteleri listesinde bir yer edinmiştir. Bu üniversitenin, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Northwestern Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Feinberg de dahil olmak üzere uluslararası kurumlarla yakın bağlantıları vardır.

Botsvana Üniversitesi – Gaborone, Botsvana

Bugün, Botsvana Üniversitesi 19.000'den fazla öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Okulun Okavango Araştırma Enstitüsü de dahil olmak üzere 9 araştırma tesisi vardır. Güney Afrika'daki diğer sulak alanlar arasında Okavango Deltası'nın korunmasına ve araştırılmasına odaklanıyorlar, ayrıca daha iyi bilgi edinmek ve virüsün etkilerini incelemek için bir yaklaşım gerektiren özel bir HIV ve AIDS araştırma merkezine sahipler.

 Tıp eğitimi tüm dünyada oldukça saygıdeğer ve öğrenciler arasında çok fazla tercih edilen eğitimlerin başında geliyor. Bu eğitimi özellikle yurtdışında almak isteyip farklı kültürler ile iç içe almak isteyen öğrenciler için bugün dünya çapındaki en iyi Tıp Fakültelerini sıraladık. Dünyanın her neresine gitmek isterseniz isteyin eğitim açısından birbirinden başarılı okullarda okuyabilirsiniz. Bu ve bunun gibi bilgilendirici yazıları okumak için Endless Abroad’u yakından takip etmeyi unutmayın. 

 

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Yurtdışında Nasıl Üniversite Okunur?

Yurtdışında Üniversite
05 Ağustos 2020

Kaygı Yok Stres Yok

Yurtdışında Üniversite
05 Ağustos 2020
wp