Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

İngiltere'nin Başarı Sıralamasında En İyi 20 Üniversitesi

Yurtdışı Rehberi 17 Temmuz 2023
İngiltere'nin Başarı Sıralamasında En İyi 20 Üniversitesi

İngiltere'nin eğitimdeki öncü konumunu koruyan üniversiteleri, dünya çapında saygın birer eğitim kurumu olarak tanınmaktadır. İngiltere'nin en iyi üniversiteleri arasında yer alan bu kurumlar, köklü geçmişleri ve akademik başarılarıyla öne çıkmaktadır.

İşte size İngiltere'nin en iyi üniversiteleri:

Cambridge Üniversitesi, Birleşik Krallık'ın Cambridge kentinde bulunan ve 1209 yılından beri faaliyet gösteren dünyanın en eski 4. üniversitesidir. Tarihi geçmişi ve başarılı akademik programlarıyla bilinen Cambridge Üniversitesi, öğrencilere eşsiz bir eğitim deneyimi sunmaktadır.

Oxford Üniversitesi ise Birleşik Krallık'ın Oxford kentinde bulunan ve 1096 yılından beri aktif eğitim hayatını sürdüren dünyanın en eski ikinci üniversitesidir. Kraliyetten önemli kişilerin eğitim aldığı Oxford Üniversitesi, köklü bir eğitim kurumu olarak bilinir.

Saint Andrews Üniversitesi ise İskoçya'nın en eski üniversitesi olarak 1410-1413 yılları arasında kurulmuştur. Prestijli bir okul olan Saint Andrews Üniversitesi, dünyanın dört bir yanından gelen öğrenci kitlesiyle tanınmaktadır.

Bu üniversitelerin yanı sıra Londra Ekonomi Okulu, Imperial College London, Durham Üniversitesi, Loughborough Üniversitesi, University College London, Bath Üniversitesi, Warwick Üniversitesi, Lancaster Üniversitesi gibi birçok saygın eğitim kurumu da İngiltere'nin en iyi üniversiteleri arasında yer almaktadır. Ayrıca, Exeter Üniversitesi, Bristol Üniversitesi, Glasgow Üniversitesi, Leeds Üniversitesi, Southampton Üniversitesi, Edinburgh Üniversitesi, Manchester Üniversitesi, Birmingham Üniversitesi ve York Üniversitesi gibi diğer üniversiteler de İngiltere'deki üst düzey eğitim kurumları arasında yer almaktadır.

Eğer İngiltere'de kaliteli bir eğitim almak istiyorsanız, Endless Abroad uzman danışman ekibimizle iletişime geçebilirsiniz. Endless Abroad danışmanları, size güncel bilgileri sunarak en uygun eğitim fırsatlarından yararlanmanızda yardımcı olabilirler.

1. Cambridge Üniversitesi

Birleşik Krallık'a bağlı Cambridge kentinde bulunan Cambridge Üniversitesi, 1209 yılından beri faaliyet gösteren ve dünya üzerinde en eski 4. üniversite olma özelliğini taşıyan başarılı bir okuldur.

2. Oxford Üniversitesi

Birleşik Krallık'ın Oxford kentinde bulunan Oxford Üniversitesi, 1096 yılından beri aktif eğitim hayatını sürdüren dünyanın en eski ikinci üniversitesidir. Kraliyetten önemli kişilerin eğitim aldığı köklü bir okuldur.

3. Saint Andrews Üniversitesi

İskoçya'nın en eski üniversitesi olarak bilinen Saint Andrews Üniversitesi 1410-1413 yılları arasında kurulmuştur. Prestijli bir okul olup, dünyanın dört bir yanından gelen öğrenci kitlesiyle bilinmektedir.

4. Londra Ekonomi Okulu

Londra Ekonomi Okulu, 1895 yılında kurulmuş ve siyaset, uluslararası ilişkiler ve ekonomi alanında önemli isimler yetiştirmiştir.

5. Imperial College London

Imperial College London, Londra'da bulunan bir üniversitedir. Mühendislik, fizik, metalurji gibi alanlarda eğitim vermektedir.

6. Durham Üniversitesi

Durham Üniversitesi, İngiltere'nin Durham kentinde bulunan köklü bir okuldur.

7. Loughborough Üniversitesi

Loughborough Üniversitesi, İngiltere'nin East Midlands bölgesindeki Loughborough kasabında yer alan ve 1966 yılından beri eğitim faaliyetlerine devam eden bir kurumdur.

8. University College London

University College London, dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasında seçilen prestijli bir okuldur.

9. Bath Üniversitesi

Bath Üniversitesi, Birleşik Krallık'ta mükemmel konumu ile bilinen bir okuldur. Mühendislik, yönetim, beşeri bilimler, bilim ve sosyal bilimler alanlarında programlar sunmaktadır.

10. Warwick Üniversitesi

Warwick Üniversitesi, İngiltere'nin Coventry şehrinde bulunan bir araştırma üniversitesidir.

11. Lancaster Üniversitesi

Lancaster Üniversitesi, Birleşik Krallık'ın en iyi üniversiteleri arasında yer alan bir devlet destekli araştırma üniversitesidir.

12. Exeter Üniversitesi

Exeter Üniversitesi, Birleşik Krallık'ın Exeter kentinde bulunan köklü bir okuldur.

13. Bristol Üniversitesi

Bristol Üniversitesi, İngiltere'nin Bristol kentinde bulunan ve prestijli bir okuldur.

14. Glasgow Üniversitesi

Glasgow Üniversitesi, İskoçya'nın en köklü okullarından biridir.

15. Leeds Üniversitesi

Leeds Üniversitesi, Birleşik Krallık'ın Leeds kentinde bulunan ve farklı alanlarda eğitim veren bir okuldur.

16. Southampton Üniversitesi

Birleşik Krallık’taki en iyi üniversiteler arasında yer alan Southampton Üniversitesi 1952 yılında kurulmuştur. Her yıl öğrencilerine 400’den fazla staj imkanı sunarak istihdam alanında dünyanın en iyi okulları arasında yerini korumaktadır. Üniversitede eğitim gören 20 bini aşkın öğrencinin %30’u Birleşik Krallık dışındaki 135 ülkeden gelmektedir.

17. Edinburgh Üniversitesi

Edinburgh Üniversitesi İskoçya’nın Edinburgh kentinde bulunan ve 1583 yılında kurulmuş çok köklü bir okuludur. Dünya çapındaki tanınmış ve prestijli okullar arasında yer alan bu okul toplamda 27.500 öğrenciye eğitim imkanı sunmaktadır. Toplam öğrenci sayısının 6 bini ise yabancı uyruklu öğrencilerdir.

18. Manchester Üniversitesi

Manchester Üniversitesi 2004 yılında iki farklı okulun birleşmesiyle oluşturulan bir okuldur. Birleşme sonrasında Manchester Üniversitesi devasa kampüsü ile Manchester’ın en büyük üniversitesi olmuştur. 40 binin üzerinde öğrenci sayısı ile tıp, fen-mühendislik ve beşeri bilimler alanında 160 farklı ülkeden gelen öğrencilerine eğitim sunmaktadır.

19. Birmingham Üniversitesi

Batı İngiltere’nin iç kısımlarında yer alan Birmingham Üniversitesi 1900 yılında kurulan, 18 binin üzerinde lisans ve 11 binin üzerinde yüksek lisans öğrencisi olan bir okuldur. Şehrin 2. en büyük üniversite olan okulun mezunlarından %97’si altı ay içinde iş bulabilmekte ve birçoğu da lisansüstü eğitimlerine devam etmektedir.

20. York Üniversitesi

Birleşik Krallık’ta yer alan York Üniversitesi fen bilimleri, sanat, beşeri bilimler ve sosyal bilimler alanında eğitim veren ve öğrencilerine lisans ve lisansüstü programlar sunan prestijli bir okuldur. Her daim İngiltere’deki en iyi üniversiteler arasına giren York Üniversitesi, öğrencilerine kaliteli eğitimleri dışında muhteşem manzaraya sahip Yorkshire şehrinde eşsiz bir eğitim imkanı sunmaktadır.

Eğer siz de kaliteli bir eğitim almak istiyorsanız, Endless Abroad uzman danışman ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz. Endless Abroad danışmanları sayesinde güncel bilgilerden en kolay şekilde yararlanabilirsiniz.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Londra’da Gezi Rehberi!

Yurtdışı Rehberi
17 Temmuz 2023

Londra'da Ücretsiz Müzelerin Tam Listesi

Yurtdışı Rehberi
17 Temmuz 2023
wp