Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Yurtdışı Üniversite Araştırması Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yurtdışı Üniversite Araştırması Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yurtdışında üniversite eğitimi, öğrenciler tarafından her zaman talep görmüştür çünkü dünyaca ünlü üniversitelerde, farklı kültürlerden insanlarla bir arada eğitim almak öğrencilerin gelecekteki kariyerleri için büyük bir avantajdır. Bu nedenle yurtdışında üniversite eğitimi almak başlı başına bir dünya, bir deneyimdir. Karar aşamasındaki en önemli ve en zor kısım ise sevdiklerinizden ve yaşadığınız ülkeden uzakta, farklı kültürlerin yer aldığı bir dünyada eğitiminize yön verme kararını almaktır.

Böylesi meşakkatli bir konuda hemen karar vermek hata yapmanıza sebep olabilir. Bu nedenle öncelikle iyi bir araştırma sürecinden geçmeniz gerekir. Hangi bölümde, hangi ülkede, hangi üniversitede okuyacağım gibi sorular zihninizde karmaşıklığa sebep olmasın. Adım adım ilerleyeceğiniz bir araştırma metoduyla iyi bir üniversite hayatının kapılarını aralayabilirsiniz.

İlk karar vereceğiniz konu yurtdışında eğitim alma fikri olmalıdır. Bu fikri kafanızda tamamen oturttuktan sonra araştırma yapmaya ve yurtdışı maceranızın temellerini atmaya başlayabilirsiniz.

Adım Adım Yurtdışı Eğitim Araştırması

Bölüm Seçimi

Yurtdışında eğitim alma kararı verdikten sonra ilk belirlemeniz gereken konu, okuyacağınız bölümdür. Eğitim alacağınız bölümü seçmekte kararsızlık yaşıyorsanız, hangi bölümlerin kariyerinizde yararlı olacağını belirleyebilirsiniz. Önünüze boş bir kağıt alın ve kendinize sormanız gereken soruları yazın. Neden bu bölümü okumalıyım? İleride olmak istediğim yere bu bölümü okuyarak ulaşabilir miyim? Bu sorularla düşüncelerinizi şekillendirebilirsiniz. Seçeceğiniz bölümle ilgili en önemli konu ise, o bölümün ders programıdır. Eğitimini alacağınız bölümü seçerken mutlaka o bölümün ders programlarını inceleyin. Bölümün tamamen size uygun olup olmadığını bu şekilde de görebilirsiniz. Eğer ki okuyacağınız bölüm kafanızda hazırsa diğer maddeye geçebilirsiniz.

Ülke Seçimi

Yurtdışında eğitim alacağınız bölüme karar verdikten sonra ikinci en önemli konu ülke seçimidir. Yıllardır yaşadığınız ülkeden uzaklaşıp bambaşka bir ülkede uzun yıllar yaşamak oldukça ciddi bir karardır. Bu nedenle ülke seçimi yaparken ince eleyip sık dokumalısınız.

Ülke seçimine ülkelerin Türkiye ile mesafesine bakarak başlayabilirsiniz. Örneğin; Türkiye - İngiltere arası 3 saat iken, Türkiye - Kanada arası 10 saattir. Almanya - Türkiye arası 2 saat iken, Amerika ile olan mesafe 13 saattir.

Bir diğer konu ise ülkelerin iklim tipleridir çünkü farklı ülke farklı iklim tipi demektir. Örneğin; Almanya, Polonya gibi Orta Avrupa ülkeleri ise Türkiye’den daha soğukken İspanya, İtalya gibi ülkeler Türkiye’ye göre daha sıcak olabilir.

Son olarak ülkelerin para kurlarını çok iyi araştırmalısınız. Her ülkenin para birimini Türk lirası değerinde baz almalı, bu doğrultuda okul, konaklama, yol masrafları gibi yıllık harcamalarınızı hesaplayarak gideceğiniz ülkeyi seçmelisiniz.

Okul Seçimi

Yurtdışında almak istediğiniz eğitimi ve bu eğitimi alacağınız ülkeyi seçtikten sonra sırada okul seçimi var. Öncelikle gideceğiniz ülkedeki okullarda, seçtiğiniz bölümün var olup olmadığına bakmalısınız. Ayrıca yurtdışı eğitim danışmanlığı şirketlerinden de bu konuda destek alabilirsiniz. Üniversitelerin sizlere sunacağı olanakları iyi bilmelisiniz. Bölümünüzün bulunduğu kampüsün avantajlarını ve dezavantajlarını öğrenmelisiniz. Üniversitelerin bütçenize uygun olup olmadığına iyice karar vermelisiniz. Üniversiteleri öğrendikten sonra en iyi şekilde tercih sırası yapmalı, mümkün olduğunda az üniversite tercih etmelisiniz çünkü başvuru yoğunluğu ne kadar fazla olursa süreç de o kadar yavaşlayacaktır.

Tercih Zamanı

Araştırmalarınız sonucunda tercih yapma vakti geldi. Bu noktada söylemek istediğimiz önemli bir konu var. Listenin 1. sırasına mutlaka kabul garantili bir üniversiteyi yazmalısınız. Sonraki iki üniversite tercihiniz ise kabul edilmesi yüksek olabilecek okullardan yana olmalıdır. Tercih edeceğiniz üniversitelerin başvuru tarihlerini iyi takip etmeli, eksik evrak bırakmadan başvurunuzu tamamlamalısınız.

Gelecek planınızın ilk adımını birlikte attık. Şimdi bekleme zamanı! Çok yakında hayalleriniz gerçek olacak! En az sizin kadar heyecanlıyız.

Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Alın

Yurtdışında eğitim alma sürecinde yurtdışı eğitim danışmanlarımızdan destek alın. Eğitim almak istediğiniz ülkeden gitmek istediğiniz okula ve daha fazlasına karar verirken Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanları, size en doğru bilgiyi en hızlı şekilde verecektir. Detaylı bilgi edinmek için online ücretsiz danışmanlık randevusu alabilirsiniz.


İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Yurtdışında Nasıl Üniversite Okunur?

Yurtdışında Üniversite
02 Nisan 2020

Kaygı Yok Stres Yok

Yurtdışında Üniversite
02 Nisan 2020
wp