Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Yurtdışında Yazılım Eğitimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

02 Ağustos 2023
Yurtdışında Yazılım Eğitimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Yazılım eğitimi, kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda oluşturulacak yazılımın gereksinimlerini, tasarımını ve yapısını inceleyen ya da programlama dillerini kullanarak yazılımı meydana son yıllarda giderek popülerliği artan bir daldır. Yazılım eğitimi, bugün kullanılan bilgisayar, tablet, telefon, televizyon gibi elektronik cihazların çalışmasını ve kullanıcılara sunulmasını programlayan bir eğitimdir. Yazılım Mühendisleri, yazılımı kullanacak kişiler ile birebir iletişim kurar ve onların ihtiyaçlarını belirler. İhtiyaçlar doğrultusunda istenilen yazılımın ortaya çıkması sağlanır. Ortaya çıkan yazılım kullanıcıya sunulur ve kullanımı hakkında bilgi verilir. Eksiklik çıkması durumunda ise müdahale edilir. Teknolojik dünyanın yazılım ihtiyaçlarını karşılamak üzerine alınan yazılım eğitimi, dijital talebin çokluğu açısından pazarda yüksek bir yer alır ve çalışanlar tarafından da hem yeni bir alan hem de uzaktan çalışılabilir imkanına sahip olması ile son yılların en çok tercih edilen bölümlerindendir.

Teknolojinin günden güne hızla gelişmesiyle birlikte dünyada en çok ihtiyaç duyulan mesleklerden biri olan Yazılım Mühendisliği, size kariyer anlamında güzel gelecek sağlayabilir. Üstelik yazılım mühendisliği için yurtdışında puan şartı aranmamaktadır. Lise diploması ile çok rahat bir şekilde Avrupa'nın en iyi kurumlarında eğitim alabilirsiniz. Üstelik edindiğiniz eğitim dünyanın her yerinde geçerli bir eğitim olacaktır.

Bugün sizlere yurtdışında yazılım eğitimi hakkında bilmeniz gerekenleri, hangi ülkelerde yazılım eğitimi alabileceğinizi, YÖK tanınırlığını ve yazılım eğitiminin size kazandıracağı avantajları anlatacağız.

Yazılım Eğitimini Yurtdışında Almak İsteyenlere Faydalı Bilgiler

Yurtdışında yazılım eğitimi almak için öncelikle 4 yıllık üniversiteler dil eğitimi vermektedir. . Bu nedenle yazılım eğitiminin süresi 2+1 ya da 4+1 şeklinde değişmektedir. Yazılım Mühendisliği bölümünde lisans ve yüksek lisans programları bazı üniversitelerde 3 yıl, bazı üniversitelerde ise 4 yıl eğitim vermektedir. Tüm bunların dışında dil eğitimi alarak 5 yılda tamamlayabileceğiniz yazılım eğitimi veren üniversiteler de mevcuttur.

Yurtdışında yazılım mühendisliği eğitimi almak için YÖK denkliği olan ve olmayan üniversiteler arasında seçim yapabilirsiniz; ancak yazılım eğitimini yurtdışında tamamladıktan sonra Türkiye’de çalışmak isteyenlerin YÖK denkliği olan üniversitelerde eğitim alması gerekmektedir. Bu nedenle yazılım eğitimi aldıktan sonra YÖK denklik sınavına girmeniz gerekmektedir. Bu sınavdan ise 100 üzerinden 50 alma şartı bulunmaktadır.

Yurtdışında yazılım eğitimi alarak daha avantajlı konuma geçebilirsiniz. Özellikle YÖK denkliği olan üniversitelerde yazılım eğitimi almak hem Türkiye’de hem yurtdışında daha fazla iş fırsatı doğmasını sağlayacaktır. Yazılım eğitimi veren, dünya üniversitelerinde üst sırada olan başlıca ülkeler; Ukrayna, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Kanada, İngiltere, İrlanda, Letonya ve Macaristandır. Siz de bu ülkelerden size en uygun seçenekleri derleyerek hayalinizdeki yazılım eğitimini alarak geleceğinize yön verebilirsiniz.

Ayrıca Kontrol Edin: Yurtdışında Yazılım Mühendisliği Okumak

Yurtdışında Yazılım Mühendisliği İçin Seçkin Üniversiteler

Yazılım mühendisliği alanında kariyer yapmak isteyen öğrenciler için yurtdışında eğitim veren seçkin üniversitelerin listesi. Bu üniversiteler, yazılım mühendisliği programlarında akademik mükemmellik ve dünya çapında saygın araştırma olanakları sunar. Yazılım geliştirme, veri bilimi ve yapay zeka gibi alanlarda uzmanlaşmak isteyen öğrenciler için ideal seçenekler sunmaktadır.

Üniversiteler

Amerika

Massachusetts Institute of Technology
Stanford University
Georgia Institute of Technology
Carnegie Mellon University
University of California, Berkeley
Harvard University
University of Southern California
Cornell University
Princeton University

Görmek İçin Tıklayın: ABD'deki Üniversiteler

Kanada

University of Waterloo
University of Toronto
University Of British Columbia
University of Ontario Institute of Technology
McGill University
Simon Fraser University
University of Alberta
Queen's University
University of Montreal

Görmek İçin Tıklayın: Kanada Üniversiteleri

Çin

Tsinghua University
Shanghai Jiao Tong University
Beihang University
Zhejiang University
Peking University
Beijing University of Posts and Telecommunications
National University of Defense Technology

Japonya

University of Tokyo
Tokyo Institute of Technology
Osaka University
Kyoto University
Nara Institute of Science and Technology
Waseda University
Kyushu University
Keio University

Hindistan

Dr. C.V. Raman University - [CVRU]
BITS Pilani, Pilani
CEG Anna University, Chennai
Jadavpur University, Kolkata
National Institute of Technology - [NIT], Rourkela
VIT Vellore, Vellore
Thapar Institute of Engineering and Technology - [TIET], Patiala
DTU, New Delhi

İsrail

Tel Aviv University
Weizmann Institute of Science
Hebrew University of Jerusalem
Ben-Gurion University of the Negev
University of Haifa. Israel | Haifa
Bar-Ilan University. Israel | Ramat Gan
Interdisciplinary Center. Israel | Herzliya
Holon Institute of Technology

Almanya

GISMA University of Applied Sciences
University of Europe for Applied Sciences
University of Stuttgart
University of Augsburg
University of Ulm
Heilbronn University
Technical University of Nuremberg

Görmek İçin Tıklayın: Almanya Üniversiteleri

Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Alın

Yurtdışındaki dünyaca ünlü kaliteli üniversitelerde yazılım eğitimi almayı ve alanınızda kariyer yapmayı planlıyorsanız, yurtdışı eğitim danışmanlarımızdan bugün ücretsiz danışmanlık hizmeti alın.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

wp