Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

İngiltere'de veya ABD'de Hukuk Nasıl Okunur?

19 Mart 2023
İngiltere'de veya ABD'de Hukuk Nasıl Okunur?

Birleşik Krallık veya ABD'de bir Hukuk için en iyi üniversitelerden birinden bir diploma, gelecekteki kariyeriniz için inanılmaz derecede değerli bir yatırımdır.

Aslında, Birleşik Krallık'taki Öğrenci İşverenleri Enstitüsü tarafından yakın zamanda yapılan bir anket, hukuk alanında çalışan mezunların ortalama bir başlangıç maaşı olan 40.000 £ kazanmayı bekleyebileceklerini ortaya koydu - Birleşik Krallık'taki en yüksek maaş.

Peki, Hukuk için en iyi üniversiteler hangileridir?

Endless Abroad, aşağıdakiler gibi iyi bilinen sıralama sağlayıcılarına göre, Hukuk alanında üst sıralarda yer alan bir dizi üniversiteyle çalışmaktadır:Shanghai Academic Ranking by Subject, U.S. News & World Report, Complete University Guide, Guardian University Guide and Times and Sunday Times Good University Guide.

Arizona Eyalet Üniversitesi

Örneğin, ASU'nun Sandra Day O'Connor Hukuk Fakültesi, dünyada harika bir 50. sırada yer alıyor (Shanghai Academic Ranking by Subject 2021). US News & World Report tarafından en iyi 25 Hukuk Fakültesi arasında gösterildi. Bu sıralamalar, Arizona Eyalet Üniversitesi'nden bir Hukuk diplomasını oldukça değerli kılmaktadır!

ASU'nun büyükşehir Phoenix'teki kampüslerinde, İş Hukuku'ndan Adalet Çalışmaları, Hukuk ve Politika ve Küresel Hukuk Çalışmaları'na kadar çok çeşitli programlarda eğitim alabilirsiniz.

ASU ayrıca uluslararası öğrencilerden onay mührüne sahiptir - uluslararası öğrenciler tarafından seçilen ilk 10 üniversite arasındadır (Uluslararası Eğitim Enstitüsü 2020 anket sonuçları)!

Amerika'da Üniversiteleri görmek için tıklayın

Glasgow Üniversitesi

İskoçya'nın "eski üniversitelerinden" biri olan Glasgow Üniversitesi, 1451'de kurulmuştur ve Birleşik Krallık'ta Hukuk alanında olağanüstü bir 5. sıradadır (Complete University Guide 2022), bu üniversiteyi Birleşik Krallık'taki Hukuk alanında en iyi üniversitelerden biri yapar.

Burada, uluslararası öğrenciler Ticaret Hukuku, Uluslararası Rekabet Hukuku ve Politikası ve Uluslararası Hukuk ve Güvenlik dahil olmak üzere Hukukla ilgili bir dizi yüksek lisans eğitimi alma seçeneğine sahiptir.

İngiltere'de Üniversiteleri görmek için tılayın

Bristol Üniversitesi

Bristol Üniversitesi, Birleşik Krallık sıralamasında da iyi bir performans sergiliyor ve Birleşik Krallık'ta Hukuk alanında 9. sırada yer alıyor (Komple Üniversite Rehberi 2022).

Bristol, araştırma ağırlıklı üniversitelerden oluşan Russell Group'un bir üyesidir, bu nedenle alanında lider olan eğitmenlerin verdiği eğitimden yararlanacaksınız.

Aynı adı taşıyan hareketli şehirde bulunan Bristol, Yurtdışında Eğitim ile Hukuk ve Kıta Avrupası'nda Eğitim ile Hukuk dahil olmak üzere uluslararası odaklı Hukuk programları sunmaktadır.

Queen Mary Üniversitesi Londra

Queen Mary University of London, Birleşik Krallık'ta Hukuk alanında etkileyici bir 8. sırada yer almaktadır (Guardian Üniversite Rehberi 2022) ve mezun işverenler tarafından en çok hedeflenen ilk 20 Birleşik Krallık üniversitesi arasındadır (High Fliers Research 2022).

Bristol Üniversitesi gibi, Queen Mary de Russell Group'un bir üyesidir ve aralarından seçim yapabileceğiniz birçok Hukuk eğitim programı sunar. Örneğin, Global Hukuk alanında lisans okuyabilir veya Hukuku İşletme ile birleştirebilirsiniz.

Üniversitenin ana kampüsü, doğu Londra'nın hareketli bir bölgesinde yer alır ve bu da onu heyecan verici bir eğitim yeri haline getirir.

York Üniversites

York Üniversitesi, Hukuk eğitimiyle de saygındır ve bu konuda Birleşik Krallık'ta 13. sıradadır (Times ve Sunday Times İyi Üniversite Rehberi 2022).

York'ta Hukuk veya ilgili bir konuda lisans veya yüksek lisans eğitimi alabilirsiniz: Russell Group'un bu saygın üyesindeki seçeneklerinden yalnızca bazıları Uluslararası Şirketler ve Ticaret Hukuku, Uluslararası İnsan Hakları Hukuku ve Uygulamaları ve Hukuk ve Siyasi teori.

Küçük ve samimi York şehri, birçok tarihi cazibe merkezine sahip olması ve Sheffield ve Manchester gibi diğer popüler yerlere kolayca ulaşılabilecek olması nedeniyle uluslararası öğrenciler için de popüler bir destinasyondur.

Birmingham Üniversitesi

Birmingham Üniversitesi, Birleşik Krallık'ta Hukuk alanında saygın bir 22. sırada yer almaktadır (Complete University Guide 2022).

Bir Russell Group üyesi ve geleneksel kırmızı tuğlalı bir üniversite olan Birmingham Üniversitesi, 100 yılı aşkın bir geçmişe sahiptir ve işgücünde başarılı mezunlar yetiştirme konusunda uzun süredir devam eden bir üne sahiptir - aslında, Birmingham, mezun işverenler tarafından en çok hedeflenen 4. Birleşik Krallık üniversitesidir (Yüksek El ilanları Araştırması 2022).

Üniversitenin Birmingham metropol kentindeki manzaralı kampüsünde, Hukuk alanında lisans okuyabilir veya Kriminoloji gibi ilgili bir konunun yanında Hukuk okuyabilirsiniz.

Alternatif olarak, başka bir Avrupa ülkesindeki hukuk sistemini okuyarak yurtdışında bir yıl geçirme seçeneğinden de yararlanabilirsiniz, bu da Birmingham'ı günümüzün uluslararası iş piyasasındaki öğrenciler için mükemmel bir seçim haline getirir.

Birleşik Krallık'ta veya ABD'de Hukuk Nasıl Okunur?

Endless Abroad olarak Birleşik Krallık veya ABD'deki en iyi Hukuk üniversitelerine giriş yapmanıza yardımcı olabiliriz.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

wp