Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

MEB, YLSY 2022 Başvuruları Başladı!

Duyurular 14 Kasım 2022
MEB, YLSY 2022 Başvuruları Başladı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2022 YLSY başvuruları kapsamında 321 öğrenciyi lisansüstü öğrenim için yurt dışına gönderecek. MEB Yurtdışı Yüksek Lisans 2022 başvuruları 11 Kasım'a kadar yapabilecek.

2022 YLSY Yurtdışı Lisansüstü Eğitim Burs Başvuruları Başladı

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme (YLSY) başvuruları başladı. MEB YLSY 2022 bursu kapsamında, 321 öğrenci yurtdışında lisansüstü (Yüksek Lisans) öğrenim görmeye hak kazanacak. YLSY başvuruları 11 Kasım'a kadar internet üzerinden yapılabilecek.

YLSY bursu kapsamında öğrenciler İngiltere, İrlanda, Amerika ve Avustralya gibi birçok ülkede yüksek lisans ve doktora eğitimi alacaklardır.

YLSY Nedir?

YLSY, Türkiye'nin nitelikli insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacıyla MEB tarafından yürütülen resmi burs programıdır. Yurtdışı lisansüstü öğrenim resmi bursluluk programı olan 2022 YLSY kapsamında yükseköğretim kurumları adına 171, diğer kamu kurum ve kuruluşlar adına 150 olmak üzere 321 öğrenci yurt dışına gönderileceği açıklandı.

YLSY bursu ile yurt dışında eğitim alan öğrenciler, yurtdışında yüksek lisans, doktora öğrenimleri bittikten sonra mecburi hizmet için ilgili kadrolara atanacaktır.

YLSY bursu ile 47 üniversite ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Milli Savunma Üniversitesi, Savunma Sanayii Başkanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü ve Türkiye Uzay Ajansı Başkanlığı adına yurt dışına öğrenci gönderilecek.

2022 YLSY kapsamında seçilen öğrenciler, 46 farklı ülkede eğitim alabilecek

Adaylar, başvuru işlemlerini, 1-11 Kasım tarihleri arasında yapabilecektir. 2022 YLSY bursu başvurusu MEB Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğünün http://yyegm.meb.gov.tr internet adresinden ulaşılabilmektedir.

YLSY Bursu İçin Başvuru Şartları Nelerdir?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Üniversite lisans mezunu olmak,
  • ALES sınavından en az 75 almış olmak,
  • 30 yaşından büyük olmamak,
  • Akademik not ortalaması "4 üzerinden 2.50" , "100 üzerinden 65,00" veya daha yukarı olması gerekmektedir.

Yurtdışında Yüksek Lisans Eğitimi İçin Hayalleriniz Ertelemeyin!

Yurtdışı yüksek lisans ve doktora eğitimi almak için Endless Abroad sizlere kaçırılmayacak fırsatlar sunmaktadır. Amerika, İngiltere, Polonya, Kanada, Fransa ve İrlanda gibi dünyanın bir çok ülkesinde yurtdışında yüksek lisans eğitimi alabilirsiniz. Yurtdışı yüksek lisans ve sertifika fırsatlarından yararlanmak için bizimle hemen iletişime geçin.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

wp