Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

TOEFL Sınavı Nedir? Sınava Nasıl Hazırlanılır?

TOEFL Sınavı Nedir? Sınava Nasıl Hazırlanılır?

TOEFL, standart Amerikan İngilizcesi okuma, dinleme, konuşma ve yazma becerisinin tümünü üniversite düzeyinde kullanabilmeyi ölçen bir sınavdır.

TOEFL Sınavı, ABD, İngiltere, Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda Avrupa ve Asya dahil 160'tan fazla ülkede 11.500'den fazla üniversite kabul edilmektedir.

Bir bakışta TOEFL

Yurtiçinde veya yurtdışında eğitim alabilmek, çalışabilmek veya daha spesifik amaçlarla başvurularda bulunabilmek için İngilizcenizin ölçüldüğü birtakım sınav bulunmaktadır.

TOEFL sınavları, okuma, dinleme, yazma ve konuşma becerilerinizi ölçmekte ve ülkelere ya da kurumlara, sizin İngilizce dil becerileriniz hakkında bilgi vermektedir.

Ana dili İngilizce olsun veya olmasın birçok ülke ve kurum, İngilizce kabiliyetinizi görmek isteyecektir. Bu noktada, en yaygın birkaç sınavdan biri olan TOEFL’dan yüksek puanlar alarak kabul şansınızı artırabilirsiniz.

Yabancı Dil Olarak İngilizce Testi (TOEFL)

İngilizcesi Test of English as a Foreign Language, Türkçesi Yabancı Dil Olarak İngilizce Sınavı olan TOEFL, 1964 yılından bu yana düzenlemekte olup IELTS ile birlikte uluslararası alanda en yaygın iki İngilizce yeterlilik sınavından biridir.

130 ülkeden binlerce kurumun kabul ettiği TOEFL ile okullara başvurabilir, çalışabilir veya göçmenlik de dahil farklı amaçlara uygun başvurular yapabilirsiniz.

TOEFL, sadece yurtdışıyla sınırlı değildir, ülkemizdeki eğitim kurumları da TOEFL’dan alacağınız yeterlilik belgesini talep etmektedir.

Üniversitelerde akademisyenlik, devlet kademesinde yüksek görevler ve yurtdışı operasyonu gerektiren kurumsal tüm pozisyonlar için TOEFL talep edilmektedir.

TOEFL Kaç Puan Almak Gerekir?

Kâğıt tabanlı ve internet tabanlı olmak üzere iki farklı şekilde girilebilen TOEFL’da okuma, dinleme, yazma ve konuşma olmak üzere 4 aşama bulunmaktadır. Her aşamada, sizin İngilizce kabiliyetiniz ölçülmektedir.

Bu 4 aşamanın her birinden 0 ile 30 aralığında alacağınız toplam puan 120’ye kadar çıkabilmekte ve 90-94 aralığında olduğu taktirde başarılı sayılmaktasınız. Böylece, elinizde 2 yıl geçerliliği bulunan bir TOEFL puanı bulunacaktır. Sonuç olarak, başta akademik açıdan olmak üzere İngilizcenizin iyi bir seviyede bulunduğunu ifade edecek bir sonuç elde edeceksiniz. Bu seviye, sizin eğitim ve iş hayatınızda İngilizceyi doğru kullanabilmeniz ve başarılı olabilmeniz için gerekli düzeydedir.  

Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, Almanya ve Kanada’daki üniversiteler, TOEFL’ı tanımaktadır. Yapılan araştırmalara göre TOEFL sınav katılımcılarının %90’ı, 1. veya 2. tercih ettikleri üniversitelere yerleşmişlerdir. TOEFL sınavında yapay zekâ puanlama sistemi vardır. Bu sistem, %100 adil ve tarafsız puanlamanın olduğunu gösterir

TOEFL iBT Nedir?

TOEFL iBT Sınavı, TOEFL’ın online ortamda internet tabanlı olarak gerçekleştirildiği modern bir türüdür.

TOEFL iBT Sınavı okuma, dinleme, yazma ve konuşma aşamalarının akademik, bilgisayar aracılığıyla gerçekleştirilen ve yapay zekâ tarafından ölçülür.

TOEFL iBT Sınav biçiminde, bireylerin sonuçları hem kabul görevlileri hem de yapay zekâ tarafından kontrol edilir ve sonuçların en doğru şekilde çıkması sağlanır.

En güncel ve doğruluğu en yüksek olan TOEFL türü olduğundan, 2005 yılından beri dünyada en yaygın kullanılan TOEFL sınav biçimi olmaktadır. TOEFL İBT, 3 saat sürmektedir. 

TOEFL PBT Nedir?

TOEFL PBT kağıt tabanlı TOEFL formudur. TOEFL PBT, klasik yazılı sınav biçimidir.

TOEFL PBT'nin TOEFL İBT’den en büyük farkı, konuşma bölümünü içermiyor oluşudur. Klasik ve daha az popüler bir TOEFL türü olan TOEFL PBT, günümüzde sınırlı ülke ve kurum tarafından kabul edilmektedir ve bu yüzden başvuran sayısı da azdır.

TOEFL PBT Sınavı 2,5 saat sürmektedir. Dinleme, okuma ve yazma bölümlerinden oluşmaktadır.

TOEFL zor bir sınav mı?

TOEFL, ağırlıklı olarak akademik seviyede İngilizce ölçümü amacıyla gerçekleştiriliyor.

İngilizce düzeyinizin, akademik başarı sağlayacak seviyede olup olmadığından emin olmalısınız. Eğer akademik seviyede bir İngilizceye sahip değilseniz, İngilizce dil okulları hazırlık programlarına katılmanız tavsiye edilmektedir. İ

ngilizce Dil Kursları öğrencilerin okuma, dinleme, yazma ve konuşma becerilerini sınavlarda gerekli düzeye çıkarmaya çalışmaktadır. İngilizce Dil Eğitimi programlarında verilen yoğun eğitimlerle, sıkı bir çalışma ve bol pratik ile İngilizce düzeyinizi akademik çıtaya çıkarmak mümkündür.

TOEFL sınavı öncesin güçlü ve zayıf yönlerinizi kontrol etmenizde fayda var. TOEFL Sınavı öncesinde, İngilizce seviyenizi belirli bir düzeye çıkarmanız gerekmektedir. Sınava hazırlanmadan önce TOEFL soruları çözdüğünüzde nerelerde eksik yaptığınızı ve hangi becerilerinize yönelmeniz gerektiğini öğrenmiş olursunuz.

İngilizce kelime bilgisi, TOEFL’da başarınızı etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Kelime dağarcığınız yeterli olmadığı taktirde TOEFL’ın konuşma, okuma, dinleme ve yazma bölümlerinde başarılı olmanız düşük bir ihtimaldir. Bu durumda kelime dağarcığınızı geliştirecek pratikler yapmak başarı oranınızı artıracaktır.

Dinleme bölümünde yeterliliğinizi kanıtlamak için TOEFL’ın hazırlamış olduğu online hazırlık kurslarını edinebilir ya da dil eğitimi sürecinde yapacağınız pratiklerle dinleme sürecinizi hızlandırabilirsiniz.

Başvuru yapacağınız konu ve kurumun TOEFL’ı tanıyıp tanımadığı oldukça önemlidir. TOEFL, dünyada birçok ülke ve kurum tarafından tanınsa da bu noktada iyi bir araştırma yapmak ve kabul durumunu öğrenmek gereklidir.

TOEFL READING

TOEFL okuma sınavında, belirli akademik konularda hazırlanmış metinler ve bu metinlere bağlı sorular yer almaktadır. Burada amaç, kişinin İngilizce okuma becerisini, akademik becerisiyle birlikte ölçmektir. Çoğunlukla bilimsel tartışmalar ve problemler üzerine hazırlanmış konuları içermektedir. 3 ya da 4 adet metin sunulmaktadır ve bu metinlere bağlı toplam 30 ile 40 adet soru bulunmaktadır. Bu bölümün süresi ise 54 ile 72 dakika arasında değişmektedir.

TOEFL DİNLEME (LISTENING) SINAVI

TOEFL’ın dinleme bölümünde, yine belirli akademik konularda hazırlanmış pasajlar ve bu pasajlara bağlı sorular yer almaktadır. Burada amaç, kişinin İngilizce dinleme becerisini, akademik becerisiyle birlikte ölçmektir. Yine bilimsel ve akademik konularda sunulan konuşma ve tartışmaları içeren pasajları dinleyerek sunulan soruları cevaplamaya yönelik bir bölümdür. TOEFL dinleme bölümünde, 28 ile 39 adet arası soru bulunmaktadır ve öğrenciye verilen süre de 41 ile 57 dakika arasında değişmektedir.

TOEFL Yazma Bölümü

TOEFL yazma bölümünde, öğrencinin İngilizce becerilerini yazılı olarak göstermesi beklenir. 50 dakikalık bir süre içerisinde dil bilgisi ve kelime bilgisi ölçülerek, İngilizcenin akademik ve doğru bir kullanımı beklenmektedir.

Bilimsel bir konuda hazırlanmış bir metin ve ses kaydının sunulduğu öğrenci, daha sonra görüşlerini yazılı olarak beyan etmektedir. Net cümlelerle fikirlerinizi beyan etmeniz beklenmektedir.

TOEFL SPEAKING (Konuşma)

TOEFL’ın belki de en heyecan verici bölümü olan konuşma bölümünde, 17 dakikada 4 görev tamamlamanız beklenmektedir.

Kişinin İngilizce konuşma becerisinin ne kadar akıcı ve düzgün olduğunu ölçmeye çalışan bu bölümde kişinin, bildiği bir konuda bilimsel olarak fikirlerini sözlü beyan etmesi ve ona sunulan içerikler karşısında düşüncelerini anlatması beklenmektedir.

TOEFL SPEAKING (Konuşma) bölümü, diğer bölümlere nazaran belirgin bir avantaja sahiptir. Birey, sınavdan önce konuşmalar hazırlayıp kendini alıştırarak bu bölümde daha rahat edebilmektedir.

TOEFL ücreti ne kadar?

TOEFL sınav ücreti, ülkemizde 185$ olmaktadır. Geç kayıt veya sınav sonucunun tekrar kontrolü gibi ekstra durumlarda ise fazladan ücret alınmaktadır.

TOEFL sınavına kimler girebilir?

Dünya çapında popüler ve geçerli olan TOEFL’a 35 milyondan fazla kişi, akademik İngilizce dil yeterliliği göstermek için girmektedir. TOEFL sınavına genellikle bir yükseköğretim kurumunda eğitim almak isteyen, İngilizce öğrenim programına giriş yapmak, burs ve sertifika almak, vize başvurusu yapmak isteyen öğrenciler ve işçiler başvuruda bulunuyor.

TOEFL Sınavı İçi Endless Abroad Desteği

TOEFL ve tüm yurtdışı eğitim konuları ile ilgili detaylı bilgi almak ve yurtdışında eğitim alarak hayallerini bir adım öteye taşımak için Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı hizmetimizden yararlanın. Ayrıntılı bilgi için hemen bizimle iletişime geçin!

 

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Malta’da Dil Eğitimi En Güzel Nasıl Olur?

Yurtdışında Eğitim
23 Mayıs 2022

Yurtdışı Eğitimlerinde Vize Almak Ne Kadar Zor?

Yurtdışında Eğitim
23 Mayıs 2022

Polonya'da Eğitim Almanın Avantajları

Yurtdışında Eğitim
23 Mayıs 2022
wp