Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Avustralya'da Work & Study Programında Sizi Neler Bekliyor!

Yurtdışı Rehberi 31 Ağustos 2020
Avustralya'da Work & Study Programında Sizi Neler Bekliyor!

Dünyanın cennet köşelerinden biri olan Avustralya'nın başkenti bilinenin aksine Canberra’dır. En büyük şehri Sydney olan Avustralya 24,13 milyonluk bir nüfusa sahiptir. Ana dili İngilizce olan bu güzel ülke pek çok öğrenci için uygun bir seçenek olmaktadır. En yaşanılır ülkeler sıralamasında ilk 5’te olan Avustralya tropikal bir iklime sahiptir.

Başlıca gelir kaynaklarının tarım olan bu ülke yün üreticiliğinde bir numaradır. Aynı zamanda bir göçmen ülkesidir. Çok kültürlü bir ulus olan Avustralya refah seviyesi bakımından da oldukça yüksektir.

Avustralya, Work & Study programlarının en fazla tercih edildiği ülkelerden birisidir. Minimum 6’aydan fazla aldığınız eğitimlerle çalışma izni almak mümkün. Çalışma izniyle birlikte bir ülkede bulunuyor olmanın hem ekonomik hem de sosyo kültürel açıdan çok sayıda getirisi olmaktadır. 

Avustralya’da öğrenciyken part time çalıştığınızda saat başı alacağınız min. ücret 16 AUD olacaktır.

Avustralya’da sizi neler bekliyor?

Farklı Kültürler

Avustralya'da her kültürden insanla tanışmak mümkün. Dünya'da göçmen nüfusu %25 gibi bir oranla en fazla olan bu ülkede farklı kültürlerden insanları tanımanız, onların kültürlerini, tarihlerini öğrenmek kaçınılmazdır.

Sahil Yaşamı

Avustralya'da 5 her 5 kişiden 4’ü sahil kısmında yaşamaktadır. 10.000’den fazla plaja sahip olan Avustralya'da her gün bir plajı gezmeye çalışırsanız ülkede ki tüm sahilleri tam tamına 27 yılda görmeniz ancak mümkün. Sahil kesimlerinde yaşamanın tercih edilmesinin nedeni iklimin kuraklığıdır ve yüz yıllardır hayatlar deniz kenarlarında şekillenmektedir.

Dünyanın en eski yerlileri

Aborjinlerin 75 bin yıl önce Afrika’yı terk ettikleri ve 40 bin yıldan fazladır da Avustralya’da oldukları tahmin edilmektedir. Ancak günümüzde toplam nüfusları sadece %1,5 kadardır.

Kangurular

Dünyada ki kanguru nüfusunun %60’ına Avustralya sahiptir. Avustralya'nın sembolü olan keseli kangurular yanı sıra valabiler, vombatlar, koalalar ve Tazmanya canavarı gibi pek çok egzotik hayvana ev sahipliği yapmaktadır. 

Prestijli Üniversiteler

Dünya sıralamasında en iyi olan üniversitelerde eğitim almanın İngiltere ve Amerika gibi ülkelerden daha ekonomik olması Avustralya'yı eğitim için çok uygun bir ülke haline getirmekte. Avustralya'da toplamda 38 üniversite bulunmaktadır bu üniversitelerin 18’i ilk 100’dedir. 

Avustralya'da Work & Study Programıyla Hem İngilizce Öğrenin, Hem Para Kazanın

Avustralya'da hayata dair daha fazla bilgi ve Work & Study programlarının avantajları ile ilgili olarak uzman görüşü alınması gereklidir. Titiz bir vize başvuru çalışması gerektiren Avustralya’da eğitim süreci ve sonrasında göçmenliğe dair uzanan yol ile ilgili olarak doğru yönlendirmeyle sizde eşsiz olan bu ülkede yaşayabilirsiniz. Endless Abroad'ın uzman ekibiyle bugün eğitim planlarınızı şekillendirmek için bize ulaşın!

 

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Londra’da Gezi Rehberi!

Yurtdışı Rehberi
31 Ağustos 2020

Londra'da Ücretsiz Müzelerin Tam Listesi

Yurtdışı Rehberi
31 Ağustos 2020
wp