Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Ülkeler ve Covid-19 Süreci

Ülkeler ve Covid-19 Süreci

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 Virüsü, hayatın her alanında yaşamı etkilemiştir. İnsanlara ve ekonomiye olan etkilerini hissettirirken, eğitim sektörü de virüsten etkilenmiştir.

Birçok ülkede salgın sürecinde, okullar kapanmış ve uzaktan eğitim öne çıkmaya başlamış. Öğrenciler de uzaktan eğitim ile birlikte eğitimine ara vermeden aileleriyle birlikte vakit geçirerek eğitimlerine devam etmişlerdir. Artık öğrenciler için evden eğitim dönemi bitiyor. Dünya genelinde ülkelerin pandemiye karşı aldıkları önlemler ile yüz yüze eğitime geri dönüş sağlanmıştır.

Salgın süreci her ülkeyi farklı şekilde etkilemesinin yanında yurtdışında eğitim alacak öğrenciler için vize başvurusu ve karantina sürelerinde değişiklikler mümkün. Ama artık Covid-19 eğitimde engel değil. Ülkeler eğitim sürecinde riski en aza indirgemek amacıyla okullarda hijyen önlemlerini alarak güvenilir bir ortam sağlamıştır.

Covid-19 Eğitimde Engel Değil

Covid-19 nedeniyle her ülkenin eğitim için uyguladığı şartlar, vize başvuru süreçleri, uçuş izni ve öğrencilere uyguladıkları karantina şartlarında farklılık göstermektedir. Bu nedenle yurtdışı eğitim hayalleri kuran öğrencilerimiz için karantina ve vize şartları değişmektedir.

İngiltere

Birleşik Krallık, yaşam standartları ve eğitim hayatı bakımından popüler ülkelerdendir. Zengin kültürü ve tarihi ile güzel bir eğitim hayatı sunar. Hayallerini Birleşik Krallık’ta devam ettirmek isteyen öğrenciler için güzel haberler var. Birleşik Krallık’ta ulusal karantina sayesinde Covid-19 vaka sayıları büyük ölçüde azalma gerçekleşmiştir. Covid-19 sürecini önemli ölçüde iyileştiren Birleşik Krallık geçtiğimiz aylarda eğitim için kapılarını öğrencilerine araladı. Öğrenci sayısını azaltarak, sınıf ortamında sosyal mesafe kurallarına uyarak ve hijyen önlemleri kapsamında yüz yüze karma eğitimlere başlandı. Ülkeye girişlerde PCR negatif sonucu ve varış sonrası 2'li PCR testi yapılır. Ülkeye girişlerde ise 10 günlük izolasyon zorunluluğu bulunur.

Amerika

Amerika’nın hızlı ve canlı hayatında eğitim almak isteyen öğrenciler hayallerini gerçekleştirebilirler. Amerika’da dil eğitimi yada üniversite eğitimi almayı düşünen adaylar için güzel haber var. Amerika’nın Covid-19 sürecinde aldığı sıkı tedbirler ile okula dönüş kararı alındı. Amerika’da virüsü kontrol altına alma merkezlerinin açıklamalarına göre maske takma ve sosyal mesafeye uyma koşuluyla öğrencilerin tekrardan okula dönüşü mümkün. Amerika için uçuşlar açılmış durumda. Chicago ve Boston şehirleri haricinde öğrencilere zorunlu tutulan karantina durumu yoktur. Öğrencilerin tek yapmaları gereken uçuş öncesinde sağlık sigortalarını yaptırmak ve PCR negatif testini sunmak.

Kanada

Kanada yüksek kaliteli eğitimi ve doğasıyla öğrencilerin hayallerini süsleyen ülkelerden biridir. Kanada sunduğu kaliteli yaşamın yanı sıra Covid-19 sürecini iyi yöneten ülkelerdendir. Ülke genel anlamda diğer ülkelere nazaran salgın sürecinde aldıkları sıkı tedbirler ile eğitim sürecine hız kesmeden devam etmekte. Türk öğrencileri için şu anda uçuşlar açık durumda olup okullarda yoğun bir şekilde hijyen tedbirleri alınmıştır. Eğitim almayı düşünen öğrenciler PCR sonucunun negatif olduğunu kanıtlamak zorunda ve ülkeye gittiklerinde 14 günlük karantina zorunluluğu var.

Malta

Akdeniz güneşi ve güzel kumsalları ile eğitim almak ve ders sonrası kısa mesafedeki kumsallarında güneşlenmek herkesin hayalidir. Malta hükümeti, öğrencilerin bu hayallerini gerçekleştirmeleri için aldıkları sıkı tedbirler ile vaka sayılarını en aza indirgemiştir. Malta’ya eğitime gitmeden önce yapacağınız sağlık sigortası ile kendi sağlığınızı garanti altına almış olacaksınız.  Malta okullarında sınıf içinde hijyen önlemleri alınmış durumdadır. Malta için Türk öğrencilerine uyguladıkları zorunlu karantina yoktur. Türk öğrencilerinin seyahatlerinden 72 saat öncesinde PCR Testinin alınmış olması yeterlidir. 

Almanya

Prestijli eğitim yapısı ve cazip yaşam olanakları ile Almanya eğitim hayatında başarı kapılarını açan bir ülkedir. Salgın sürecinde eğitim hayallerine ara vermek durumunda kalan veya geri dönüş yapan öğrenciler için müjdeli haber Almanya’dan geldi. Almanya’daki salgın süreci kontrol altına alınırken eğitim kaldığı yerden devam ediyor. Türk öğrencileri için uçuşlar açık fakat eğitim için gidildiği süreçte 14 gün karantina uygulaması var. Dil okulu ve üniversite eğitim almak isteyen öğrenciler için vize başvuruları açıktır.

İtalya

Covid-19 salgınından en çok etkilenen Avrupa ülkelerinin başında gelen İtalya’da okula dönüş başladı. İtalya okullarında ciddi bir şekilde salgın önlemleri alındı. Öğrencilerinin ateşinin ölçülmesinin ve el hijyenine dikkat edilmesini zorunlu hale getirdi. Sosyal mesafe kurallarını uyulması gerektiğini belirten İtalyan sağlık örgütü mesafenin aşıldığı noktalarda maske takılmasını zorunlu hale getirdi.

İtalya’dan Türk öğrencileri için güzel haberler var. Covid-19 sürecini atlatmaya başlayan İtalya’da Türk öğrencileri için uçuşlar açık. Güvenliği ihmal etmek istemeyen hükümet öğrenciler için 14 günlük karantina sürecini zorunlu hale getiriyor. Uçuş öncesinde PCR Testi istememektedir. İsteyen öğrenciler vize başvurularında bulunabilirler.

Yurtdışında Eğitim İçin Danışmanlık Alın

Ülkeler, Covid-19 süreci ile ilgili bilgileri güncel bir şekilde paylaşmaktadır. Eğer siz de yurtdışında kaliteli bir eğitim alarak, uluslararası tanınırlığı olan bir diplomaya sahip olmak ya da dilinizi geliştirmek için Endless Abroad uzman danışman ekibimiz yanınızda! Endless Abroad danışmanları güncel bilgileri sizlerle paylaşmakta ve yurtdışı eğitim sürecinde sizlere destek olmaktadır. Endless Abroad danışman ekibinden bilgi alabilmek için bize ulaşın.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Londra’da Gezi Rehberi!

Yurtdışı Rehberi
01 Mart 2021

Londra'da Ücretsiz Müzelerin Tam Listesi

Yurtdışı Rehberi
01 Mart 2021
wp