Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Yurtdışında Dil Eğitimine Giderken Planlamanız Gereken 10 Şey

Yurtdışında Dil Eğitimine Giderken Planlamanız Gereken 10 Şey

Yurtdışı deneyimi yaşamak isteyenler için en muhtemel seçeneklerden biri de dil eğitimi almaktır. Dil eğitiminizi alırken farklı kültürleri tanıyacak ve dil becerilerinizi geliştireceksiniz. Modern dünyayı yakından tanıyacak evrensel bir birey haline geleceksiniz. Bu süreçte yeni kültürler tanırken unutamayacağınız anlar biriktirirken, dil yeteneğiniz gelişmiş olacak.

Yurtdışında bulunduğunuz süre boyunca yeni kültürleri tanırken unutamayacağınız anılar biriktirirsiniz. Yurtdışına çıkma heyecanını yaşarken gözden kaçırılmaması gereken detayları öğrenirseniz son derece rahat bir süreç geçirirsiniz. Bu da iyi bir planlamayla gerçekleştirilir.

  1. Dil Eğitimine Kayıt Olmak

Hangi ülke ve hangi okulun sizi geliştireceğinin en başta planlanması gerekir. Gideceğiniz ülkenin ve okulun eğitim şartlarını ve yaşam maliyetlerini önceden araştırılması daha sonradan karşılaşabileceğiniz sürprizlerin önüne geçer. Yurtdışında eğitim alacağınız okula kayıt yaptırmanız bu plana başlamak için ilk adımınız olmalı.

  1. Yanınızda fazla nakit para taşımayın

Yurtdışına çıkmadan önce bankanızla görüşme yaparak yurtdışındaki bankamatiklerden nakit para almanız için bilgilendirme alın. Yanınızda yüklü miktarda para bulundurmanız tehlikeli olabilir. Her ülkenin bankamatik sistemi birbirinden farklıdır. Hem maddi sıkıntı çekmemek hem de oluşabilecek hırsızlıkların önüne geçmek için mutlaka bankanız ile görüşün.

  1. Seyahat valizinizi akıllıca doldurun

Yanınızda götüreceğiniz kıyafetler eğitim sürenize, gideceğiniz ülkeye ve mevsime göre değişmeli. Çok fazla kıyafet taşımak uçaktaki bagaj hakkınızı etkileyeceği için daha fazla ücret ödemek zorunda kalabilirsiniz. Yanınıza gerçekten ihtiyacınız olan kıyafetleri seçmeniz sonrasında rahat edebilmeniz için çok önemlidir.

  1. Havaalanı transferini unutmayın

Uçaktan indiğiniz de kalacağınız yere nasıl gideceğinizi bilmek sizi öncesinden güvende hissettirir. Hem de havaalanından bineceğiniz araçlara çok paralar ödememiş olursunuz. Euro ve Pound bazlı çalışan ülkelerde taksi ücretleri tahmin ettiğinizden çok daha yüksek olabilir. Bütçe planınızı ilk günden yapın. 

  1. Konaklayacağın yeri iyi araştır

Konaklayacağın yerin nasıl bi yer olduğunu ve nelerle karşılaşabileceğini önceden bilmenizde fayda var. Yeni yaşam alanını internet üzerinden de görme şansına sahipsiniz. Kalacağınız yerin çevresinde neler olduğunu ve neler yapabileceğini bilmek eğitim sürecini daha da verimli kılacaktır.

  1. Sağlık Sigortası Yaptırmak

Yurtdışında bulunduğun süre boyunca karşılaşabileceğin herhangi bir duruma karşın sağlık sigortanızı yaptırmanızda fayda var. Böylelikle, her türlü olumsuzluğa karşın rahat bir şekilde sıkıntınızı giderebilecek, hava değişiminden bile kaynaklanabilecek grip-nezle gibi hastalıklardan uzman görüş alabileceksiniz.

  1. Önemli Belgelerinizi Yedekleyebilirsiniz

Pasaport, kredi kartı, sigorta, okul belgeleri gibi önemli evrakların kopyalarını bulundurmalı, belgelerin kopyalarını güvendiğin kişilerle paylaşabilir ya da kendiniz saklayabilirsiniz.

  1. Yaşayacağınız kişilerle önceden tanışın

Yurtdışında bir ailenin yanında ya da oda arkadaşlarınız ile kalacaksanız , gitmeden önce onları arayıp iletişim kurmada ve kendinizi tanıtmanız güzel bir ön tanışma olur. Onların sesini duymak, onlara bir nasılsınız demek güvenli bir ortam yaratacaktır. Kalacağınız yere giderken de küçük hediye götürerek güzel bir jest yapmış olursunuz.

  1. Ulaşılabilir olun

Yurtdışına çıktığınız da sizleri seven aileniz ve arkadaşlarınız merakta kalacaktır. Bu merakı ortadan kaldırmak için yurtdışında kaldığınız süreçte yeni bir numara edinebilir ya da gitmeden önce telefon hattınızı yurtdışına açtırarak ekonomik paketlerden faydalanabilirsiniz.

Yurtdışındayken eğitim göreceğin okul ya da yaşayacağın yerde wifi olanağı olsa da bu yerler dışında wifi sıkıntısı yaşayabilirsiniz. Bundan dolayı, ulaşılabilir olmak hem sizin için hem de sizinle temas kurmak isteyen insanlar için büyük bir avantaj olacaktır.

  1. Eğitim sürecinde gelecek planlaması yapın

Dil eğitim sürecinde ileride girmek istediğiniz çalışma alanıyla ilgili araştırmalar yapıp, o alanda ilişkiler geliştirip çalışma hayatınızın temellerini atmaya başlayabilirsiniz. Yurtdışında bağlantı (Network) edinmek gelecekte çalışacağınız alanda size hayal edemeyeceğiniz kapılar açabilir. Yurtdışındaki arkadaşlarınız gelecekteki referanslarınız olacaktır. 

Dil Eğitimi Serüveninizi Beraber Planlayalım

Yurtdışında dil eğitimi süreci heyecanlı bir sürevendir. Ne kadar planlı hazırlanırsanız hazırlanın evraklardan, konaklama yerinize bir çok problemle karşılaşabilirsiniz. Bu problemlere en aza indirmek ve sorunsuz bir eğitim süreci geçirmek için danışmanlık hizmetimizden faydalanın.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Londra’da Gezi Rehberi!

Yurtdışı Rehberi
11 Mart 2020

Londra'da Ücretsiz Müzelerin Tam Listesi

Yurtdışı Rehberi
11 Mart 2020
wp