Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Melbourne Docklands’dan Sizler İçin.

Genel 14 Haziran 2019
Melbourne Docklands’dan Sizler İçin.

Hayatını değiştirecek bir adım at!

Merhabalar, bu metinleri Melbourne\Docklands’dan sizler için yazıyorum yaklaşık bir aydır buradayım ve önümde yarın ne olacak acaba diye sabırsızlıkla beklediğim bir beş ayım daha var. Benim hikayem, üniversitemin son senesinde bundan sonra ne yapacağım sorusu ile başladı. İlk karşılaştığım gerçek İngilizcenin benim hayatımda bir ihtiyaç olduğudur.  Bir anda karar aldım ve sizin gibi bende bu satırları okuyarak başladım işe. Hiçbir fikrim yoktu ve tabi ki İngilizce bilgim de yok denecek kadar azdı. 

Aylar geçen araştırmalar, hangi ülkeye gitmeli?, hangi dil okulunu seçmeli?, hangi şehir de yaşamalı? gibi bitmek bilmeyen sorular.  En önemlisi ise danışmanlık şirketi hangisi olmalı çünkü bilmediğiniz bir ülke de bilmediğiniz kültürler bilmediğiniz sorunlar demektir. En hassas nokta buydu buna karar vermem aylarımı aldı sürekli farklı şirketlerle görüşerek geçti buraya gelmeden önceki son birkaç ayım. En sonun da ‘Endless Abroad’ ile görüşmek için Ankara’ya gittim. İrlanda ya gitmek için bilgi almaya gittiğim ofisten Avusturalya’ya gitme kararı ile ayrıldım. Bu arada biz üç arkadaş gitme kararı almıştık fakat bazı şartlar yüzünden planlar değişti ve bu yolculuğa tek başıma çıktım.

Asıl olay tam olarak burada başlıyor işte ön kayıt yaptırdığınız o an resmi olarak attığınız ilk adım, o adımı attıktan sonrası ne olup bittiğini anlayamadan bir bakmışsınız vize için koşturmaya başlamışsınız. Danışmanlık hizmeti aldığınız şirketin önemi tam olarak burada ortaya çıkıyor  yurtdışına çıkmadan sizi vize sürecinde yönlendirmesi ile çünkü bir şeylerin eksik olması demek vizenizin ret olması bununla beraber geri dönüşü olmayacak bazı ücretlerin yanması, hayatınızdan harcamış olduğunuz zaman ve belki de en önemlisi bir ülkeden bir vize reddi almak gelecekte yapacağınız başka bir vize başvurusunda çok daha fazla sorunla karşılaşacağınız demektir. Vize süreci sancılı bir süreçtir kimse bunun kolay olacağı garantisini veremez. Şirketiniz ne kadar iyi olursa olsun kimse size vize garantisi de veremez bazı şeyleri göze alarak bu yolculuğa çıkmalısınız. Benim danışmanım olan Endless Abroad Yurt Dışı Eğitim-Ankara ofisine bu süreci benim için oldukça kolaylaştırdığı için Endless Abroad Yurtdışı Eğitim ailesine ve sevgili danışmanıma buradan bir kez daha teşekkür ederim.

Nelere dikkat etmelisiniz; En önemlisi doğru yazılmış bir niyet mektubu ve vize mülakatı bu iki unsur bütün emeklerinizin boşa gitmesine veya sonuca ulaşmasında ki en büyük etkendir.  Mülakat da ne soruyorlar derseniz benim mülakatım size örnek olmasın çünkü tek soru tek cevap iki dakika süren bir mülakat olup, görüştüğüm kişiye ‘başka bir sorunuz yoksa şu anda kapatmam gerekiyor’ deyip telefonu kapatmam ile son bulmuş bir mülakattır. Tabi yaklaşık on dakika sonrasında vize onayı aldığıma dair bir mail aldığımız haberi benimle paylaşıldı.

Yaklaşık bir aydır burada hiç bilmediğim bir ülkede,  ailemle aramda binlerce km ve yaklaşık sekiz saatlik bir zaman farkı bulunan bir yerde yaşıyorum. Buralar nasıl derseniz eğer bir amacınız varsa bu amaç doğrultusunda nasıl daha çok keyif alabilirim diye düşünürseniz yaşadığınız hiçbir zorluk size sorun olarak gelmez. Takıntılarınızı arkanız da bırakmalı, bambaşka bir hayata başlayacağınızın bilincinde olarak bu serüvene başlamalısınız.

Ondan sonrası derseniz bitmek bilmeyen partiler, eğlenceler, festivaller, bambaşka kültürler, yeni insanlar, hayatınıza yön verecek hiç bilmediğiniz yönlerinizi ortaya çıkaran bir deneyim sizi bekliyor olacak. Siz bunları okurken ben büyük ihtimalle hayatım da daha önce hiç yaşamadığım bir deneyimi yaşıyor olacağım. Yapmanız gereken tek şey bir hayal kurmak bir adım atmak ve arkasından ne olursa olsun vazgeçmeden gitmek. Eğer şartlarınız böyle bir maceraya atılmayı sağlıyorsa, ne olacağını hiç düşünmeden bir adım atın ve gerisini akışına bırakın sevgilerimle…

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

wp