Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Polonya’da Eğitim Almak için En İyi 8 Neden

Polonya’da Eğitim Almak için En İyi 8 Neden

Polonya; yüzlerce yıllık tarihi dokusuyla, zengin kültürüyle, genç nüfusuyla ve daha birçok özelliğiyle Avrupa’nın önde gelen ülkelerinden biridir. Polonya aynı zamanda son yıllarda büyüme kaydettiği ekonomisiyle de dikkat çekmektedir.

Her yıl çok sayıda uluslararası öğrenciyi kendine çekerek popüler bir öğrenci ülkesi haline gelen Polonya, 14. yüzyıla kadar uzanan köklü üniversiteleriyle öğrencilerin hayallerini süslemeye devam etmektedir. Buna ek olarak yüksek standartlı üniversiteleriyle, öğrenci bütçesine uygun eğitim ve yaşam maliyetiyle, burs imkanlarıyla ve çalışma fırsatlarıyla Polonya, adeta öğrenciler için tasarlanmış bir ülkedir.

Bugün, Polonya’da üniversite eğitimi almak isteyenlerin aklında olan soruları cevaplandıracağız. Gelin, Polonya’da eğitim almak için en iyi 8 nedene birlikte göz atalım!

Polonya’da Eğitim Almak İçin En İyi 8 Neden!

Uygun Eğitim Ücretleri

Polonya’daki üniversite eğitim ücretleri, diğer Avrupa ülkelerine göre çok daha uygundur. Düşük maliyetlerle yıllık 2.000 Euro’dan başlayan harç bedelleri ile Avrupa'da eğitim alabileceksiniz.

İdeal Yaşam Maliyeti

Polonya, yaşam giderleri bakımından oldukça ekonomik bir ülkedir. Bu sayede her yıl çeşitli ülkelerden binlerce öğrenci üniversite eğitimi almak için Polonyayı tercih etmektedir. Polonya’da öğrenciler için toplu taşıma, yurtlarda konaklama, restoranlarda yemek yeme ve sağlık hizmetlerinde indirim uygulanmaktadır. Tüm bu maddeler, Polonya’da üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler için büyük bir avantajdır. 

Çalışma Fırsatı

Polonya devleti, öğrenci statüsünde olan bireylere part-time çalışma izni tanımaktadır. Eğitiminize devam ederken, okuduğunuz alana bağlı olarak ücretli staj yapma imkanı da bulunmaktadır. Polonya ülke sınırlarında eğitimini tamamlayan öğrencilere ömür boyu çalışma hakkı veren bir AB ülkesidir. Üniversite programını bitirdikten sonra ise Polonya devletinin size hak tanığı çalışma izni ile tam zamanlı olarak çalışabilirsiniz.

Yüksek Kaliteli Üniversiteleri

Polonya, kaliteli akademik kadrolarıyla ve dünya sıralamasında ilk 1000’de yer alan üniversiteleriyle de öğrencilerin ilgisini çekmektedir. Bu üniversitelerden en iyi üçü sırasıyla başkent Varşova’da bulunan Varşova Üniversitesi, Krakow’daki Jagiellonian Üniversitesi ve Poznan'daki Adam Mickiewicz Üniversitesi’dir. Polonya’da bir kaç istisnai bölüm dışında her branşta İngilizce eğitim alabilirsiniz.

YÖK Denkliği

Polonya YÖK denkliği bulunan üniversiteleri ile birçok uluslararası öğrencinin tercihidir. Polonya’da üniversite eğitimi almak isteyen öğrencilerin üniversiteye giriş sınav sonuçları, üniversite diplomalarının denkliğinin alınması sırasında etkili olacaktır.

Uluslararası Mavi Diploma

2004 yılında Avrupa Birliği’ne giren Polonya’da alacağınız üniversite eğitimi ile uluslararası geçerliliği olan mavi diploma sahibi olabilirsiniz. Mavi diploma sayesinde sizlere birçok ülkede eğitim ve çalışma imkanı sağlamaktadır.

İkinci Dil Seçeneği

Polonya üniversiteleri birçok farklı programda ve bölümde İngilizce eğitimi vermektedir. İngilizce seviyeniz yeterli düzeyde değilse ilk yıl İngilizce hazırlık eğitimi alarak herhangi bir bölüme geçiş yapabilirsiniz. İsteğinize göre eğitiminizi Lehçe olarak da alabilirsiniz. Lehçeyi tercih etmeniz durumunda bölüm seçenekleriniz çok daha fazla olacaktır.

Canlı Şehir Hayatı

Polonya, eğitimi kadar canlı şehir hayatıyla da dikkat çekmektedir. Her yıl düzenlenen tiyatro, film ve müzik olmak üzere 300 kadar sanat festivali ve etkinlikleri , mistik tarihi yapısı, doğal güzelliği ve daha birçok cazip özelliğiyle öğrencilere benzersiz bir üniversite hayatı sunmaktadır. Ülke nüfusunun çoğunluğunun gençlerden oluşması da şehirde sosyalleşmek adına harika fırsattır.

Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Alın

Polonya’da eğitim almak ve yurtdışındaki diğer eğitim programlarından haberdar olmak için şimdi bizimle iletişime geçin. Yurtdışında eğitim alma sürecinizi A’dan Z’ye düşünen Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanları, size en doğru bilgiyi en hızlı şekilde verecektir. Detaylı bilgi için online ücretsiz danışmanlık randevusu alın.

 

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Malta’da Dil Eğitimi En Güzel Nasıl Olur?

Yurtdışında Eğitim
13 Nisan 2020

Yurtdışı Eğitimlerinde Vize Almak Ne Kadar Zor?

Yurtdışında Eğitim
13 Nisan 2020

Polonya'da Eğitim Almanın Avantajları

Yurtdışında Eğitim
13 Nisan 2020
wp