Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Yurtdışı Eğitim Danışmanınıza Neler Sormalısınız?

Yurtdışında Eğitim 17 Ağustos 2020
Yurtdışı Eğitim Danışmanınıza Neler Sormalısınız?

Yurtdışında bir eğitim almak istediğinize karar verdiniz. Şimdi sıra doğru danışmanı, doğru eğitimi, doğru soruları ve doğru yanıtları bulmakta.

Yurtdışında eğitim kendi içerisinde çok fazla çeşitlilik içermektedir.  Öncelikle kararını verdiğimiz eğitim nedir? Yurt dışında bir dil eğitimi almak mı istiyorsunuz, yoksa yüksek lisans mı düşünüyorsunuz? Veya çocuğunu yaz okuluna göndermek isteyen bir ebeveyn misiniz?  Lisans eğitiminizi yurtdışında mı gerçekleştirmek istiyorsunuz? İhtiyacınızı belirledikten sonra eğitim danışmanı ile iletişime geçebiliriz.

Yurtdışında Eğitim İçin Hangi Ülkeyi Tercih Etmeliyim? Ne Kadar Süre Kalmalıyım?

Eğer öncelikli bir ülkede eğitim alma fikriniz yoksa eğitim danışmanın görevlerinden birisi sizin için en verimli olacak ülkeyi önermek olacaktır. Yurt dışına ilk kez mi çıkıyorsunuz? Bu eğitim için ayırdığınız belirli bir süre var mı? Eğitiminiz için en kadar bir bütçe ayırdınız? Bu soruların cevabına göre en doğru ülke belirlenmelidir. Örneğin çalışan bir kimsenin 4 haftalık bir uygunluğunu eğitim ile değerlendirmek istediğinde önerilen ülke ile yeni mezun,  süre sorunu olmayan bir öğrencinin IELTS hazırlık amaçlı eğitim isteğine önerilen ülkeler değişiklik gösterebilir.

Hangi Okulu Tercih Etmem Gerekir?

Önerilen okullar hakkında konuşmak, okulların ayırt edici özelliklerini, okulların prensiplerini, okulların en büyük avantajlarını var ise dezavantajlarını sıralama yurtdışında eğitime karar vermeden önce gerçekleştirilmesi gereken en önemli adımlardan birisidir. Tercihiniz ister dil okulu ister lisans programı olsun size neler kazandıracağını bilmek ve ona göre karar vermek gereklidir. 

Konaklama Konusunda Nasıl Yardımcı Oluyorsunuz?

Konaklama Yurtdışında eğitim için en önemli unsurlardan birisidir. Öğrencinin tercih ettiği ülkeye ve yaş grubuna göre konaklanacak yer ayarlanmalıdır. Yurtdışında oldukça yaygın olan aile yanı konaklama, yurt ve paylaşımlı öğrenci evi şeklinde konaklama tercihleri bulunmakta. Konaklama çeşitlerinin avantajları ve dezavantajları danışman ile birlikte değerlendirilir. 

Okul Ödemeleri Nasıl Gerçekleştirebilirim?

Her ülkenin vize gereklilikleri değişim göstermekte. Bazı ülkeler vize başvurusundan evvel tüm ödemelerinin gerçekleşmesini talep eder. O sebeple ödemeler önceden gerçekleşir. Aynı zamanda alınan eğitime göre de ödeme şekilleri değişiklik gösterir.  Danışmanınızdan ödeme detayları ile ilgili olarak bir bilgilendirme ve planlama yapılması gerekmektedir. 

Vize Süreci Nasıl Gerçekleşecek?

Yurtdışında eğitim konusunda herkesin en çok kafasını kurcalayan sorulardan biri de vize ile alakalı öğrenciyi nelerin bekliyor olduğudur. Ülkelerin vize evrakları hazırlama süreçleri birbirine benzese de kendi içerisinde farklılıklar göstermektedir. Profesyonellerle ilerlemenin en önemli olduğu noktalardan biri bu konudur. Her öğrencinin vize dosyası kendisine göre şekil almaktadır. Bu analizin iyi yapıldığından emin olmanız, danışmanınıza ve tercümelerine güvenmeniz gerekmektedir. Vize süreci siyasi süreçlerden kolayca etkilenebilecek bir süreç olduğu için en doğru zamanlamanın yapılması çok fazla önem arz eder.

Eğitime Başladığımda Beni Nasıl Bir Süreç Bekliyor?

Vizenizi aldınız, artık en keyifli ve heyecanlı kısımdasınız. Eğitim danışmanınız tarafından gideceğiniz ülke hakkında her türlü bilgiyi içeren bir oryantasyon süreci geçirmeniz iyi bir fikir olacaktır. Ülkeden çıkışta yapmanız gerekenlerden okuldaki ilk gününüze kadar her konuyu içeren bir bilgilendirme olan bu süreçte aklınıza gelen her şeyi çekinmeden sormanız gerekmektedir.  Unutmayın ki yurtdışında eğitim almanın en büyük artılarından biri de yeni bir yeri keşfedip uygulayarak öğrenmektedir. 

Yurtdışında Eğitim Danışmanlığı Al

Yurtdışında eğitiminizin planlama  sürecinde yurtdışı eğitim danışmanlarımızdan destek alın. Eğitim almak istediğiniz ülkeden gitmek istediğiniz okula, eğitim alacağınız programa, diploma ve sertifikalarınıza kadar her konuda Endless Abroad olarak profesyonel uzman danışma ekibimizle size en doğru bilgiyi en hızlı şekilde veriyoruz. Detaylı bilgi edinmek için online ücretsiz danışmanlık randevusu alabilirsiniz.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Malta’da Dil Eğitimi En Güzel Nasıl Olur?

Yurtdışında Eğitim
17 Ağustos 2020

Yurtdışı Eğitimlerinde Vize Almak Ne Kadar Zor?

Yurtdışında Eğitim
17 Ağustos 2020

Polonya'da Eğitim Almanın Avantajları

Yurtdışında Eğitim
17 Ağustos 2020
wp