İrlanda Vizesi

İrlanda Vizesi’nde öncelik olarak yapılması gerekilen şey vize başvurusundan önce dil okulu ücretinin tamamının okula gönderilmesidir. Avustralya, Malta ve İrlanda dışında hiçbir ülkede bu kural yoktur. İrlanda Konsolosluğu, vize'den önce okul ücretinin ödendiğine dair dekontu vize dosyasında görmek istediği için öğrencilerin hepsi vizeden önce tüm ücretini ödemek zorundadır. Bu noktada belirtmeliyiz ki vizenin olumsuz olması durumunda ödenilen ücret öğrenciye iade edilmektedir.

İrlanda vizelerinin hepsiilk etapta 3 ay verilmektedir. 3 aydan daha uzun bir süre için gidecek olan öğrencilerimiz vizelerini İrlanda’da uzatmak zorundadırlar. Her ülkede olduğu gibi vize başvurunda bulunacak kişilerin ya da onların sponsorlarının hesaplarında belli miktarda para olmak zorundadır. Bu miktar ülkeden ülkeye değişiklik göstermektedir.

İrlanda’daki bir diğer önemli belgeyse diğer ülkelerde olduğu gibi niyet mektubudur. Bunların dışında bulunan önemli bilgileri de aşağıda görebilirsiniz:

  • Başvuru VFS Global Vize Merkezi aracılığıyla yapılmaktadır.
  • Online form Endless Abroad vize ekibi tarafından doldurulur.
  • Okul kabul belgeleri ile birlikte öğrenciler VFS Global’e giderek, hafta içi 08:30 - 15:30 arasında başvuru yapabilir.
  • Bütün evraklar yeminli tercüman tarafından İngilizceye çevrilmiş olmalıdır.
  • VFS Global, gerekli gördüğü durumlarda ek belge talep edebilir.
  • Diğer vizelere göre, özellikle uzun dönemli başvurularda, vize değerlendirme süreci daha uzun sürebilmektedir.

Yurtdışındaki dil okulları hakkında bilgi almak için
e-bültenimize kayıt olunuz.

Yenilenen arayüzü ve zengin içeriği ile yeni web sitemiz yayında

Hakkımızda
Web sitemizde size en iyi deneyimi sunmak için çerezleri kullanıyoruz. Anladım